Mobilia :: Memory Tapes - Seek Magic

Ο εγκέφαλος και ιθύνων νους πίσω από τους Memory Tapes είναι ο Dayve Hawk, υπεύθυνος και για τα όμορα και προγενέστερα μουσικά project που ακούνε στα επίσης εξωτικά ονόματα, Memory Cassette και Weird Tapes.


Μίδας

Ο εγκέφαλος και ιθύνων νους πίσω από τους Memory Tapes είναι ο Dayve Hawk, υπεύθυνος και για τα όμορα και προγενέστερα μουσικά project που ακούνε στα επίσης εξωτικά ονόματα, Memory Cassette και Weird Tapes. Πολυποίκιλη προσωπικότητα, γεμάτος ψευδώνυμα, μοιάζει ότι αγγίζει να γίνεται χρυσό. Με remix σε Yeah Yeah Yeahs, Peter Bjorn & John, ακόμα και σε Britney Spears, και περιοδεία παρέα με κοτζάμ Interpol, το βιογραφικό του είναι εντυπωσιακό. Μουσικολογικά οι πρώτοι είχαν ένα περισσότερο ποπ ψυχεδελικό ήχο, ενώ αυτός των Weird Tapes έκλινε σε περισσότερο χορευτικό και electro. Όπως είναι φυσιολογικό, οι Memory Tapes παίρνουν τα καλύτερα στοιχεία και από τους δύο, δημιουργώντας ένα πολυεπίπεδο ήχο, που μπορεί να ξεκινά από στοχαστική διάθεση και να καταλήγει σε ξέφρενο χορό, ακόμα και μέσα στο ίδιο κομμάτι! Το Seek Magic είναι η πρώτη δουλειά των Memory Tapes, η πρώτη μάλιστα από μια σειρά κυκλοφοριών που θα ακολουθήσει στο μέλλον, όπως τουλάχιστον μας ενημερώνει η Rough Trade, πρόκειται άμεσα μάλιστα να ακολουθήσει ένας «psychedelic girl group» δίσκος!

Βήματα

Ο Dayve Hawk λοιπόν, αρνείται να ακολουθήσει κατά γράμμα τις καθιερωμένες pop, dance και electro δομές. Φροντίζει να εμπλουτίσει με μαεστρία τη μουσική του, χρησιμοποιώντας πολλούς συνηθισμένους καθημερινούς ήχους με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Γαυγίσματα σκυλιών,  ο ήχος της βροχής που πέφτει, τιτιβίσματα πουλιών, ο πολύ χαρακτηριστικός ήχος που αφήνουν τα αθλητικά παπούτσια και η μπάλα του μπάσκετ στο παρκέ κ.α., ήχοι που δεν είναι άμεσα αντιληπτοί, και σε ολόκληρη τη διάρκεια του δίσκου είναι, κατά κανόνα, διακριτικοί και ανεπαίσθητοι, αλλά αναγνωρίσιμοι. Ο Hawk τους σκεπάζει μαεστρικά με τα πλήκτρα του και παράγει ένα δίσκο τόσο λαμπερό, που λάμπει ακόμα και μέσα στις ατέλειές του.

Τεχνική New Order

Το Plain Material μοιάζει να είναι ο προπομπός του επόμενου δίσκου (που λέγαμε…). Ένα παράξενο μίγμα από θολές κιθάρες και μια sixties μελωδία, παίρνει στα καλά καθούμενα φωτιά από τη, φτιαγμένη από drum-machine και αιθέρια φωνητικά, μεγαλειώδη μελωδία. Το Green Knight εκτός από αδυναμία για τη στήλη, είναι και ο φορέας του πιο έξυπνου και πιο αναπάντεχου τρικ αυτού του δίσκου, τα περίφημα μπασκετικά βήματα. Το πρώτο single είναι το Bicycle, σχεδόν αιθέριο, με έντονα beats, στοιχειωμένα φωνητικά και το αλά New Order από τα χρόνια του Technique, θρηνητικό κιθαριστικό σόλο να απογειώνει ένα έτσι και αλλιώς θεσπέσιο κομμάτι.

Η μαγεία βρέθηκε

Μη πολύ-πιστεύετε σε αυτά που λέει στο τίτλο, η μαγεία είναι εδώ. Ο Dayve Hawk κάνει ψυχεδελική disco με… cohones και το αποτέλεσμα είναι λίγο χορευτικό, λίγο μουντό, αλλά πάντοτε εξαιρετικό. Είναι διάχυτη σε ολόκληρη τη διάρκεια  του δίσκου μια αίσθηση νοσταλγίας, συγκρατημένου κεφιού και full ενέργειας, ενέργειας εκστατικής, ονειρικής,  που κάπου θυμίζει Air France, Cocteau Twins και New Order, ενώ κάπου οι συγκρίσεις, με Talking Heads, My Bloody Valentine και Boards of Canada είναι επίσης αναπόφευκτες.


8.2Myspace.com/memorytapes

Από
Λέξεις Κλειδιά
Memory Tapes
Σχετικά Άρθρα για σένα
Το Mix Grill σας προτείνει
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια