bu1

The Burning Sticks Band: Όταν το ελληνικό ταλέντο δημιουργεί

Διαβάστηκε
Όταν το ελληνικό ταλέντο δημιουργεί στα Rockfield Studios... το αποτέλεσμα αναμένεται εξαιρετικό

bu1


bu5The Sticks have just started Burning... δηλώνουν στην προσωπική τους σελίδα με ενθουσιασμό τα μέλη της μπάντας. Κι έχουν κάθε λόγο να είναι ενθουσιασμένοι αφού ανακοίνωσαν την επίσημη κυκλοφορία του single "Fragments" στις 26 Μαρτίου, από την Final Touch/Universal Music, σε βινύλιο (για τους νοσταλγούς του είδους) αλλά φυσικά και σε ψηφιακή μορφή.  Η ηχογράφηση έγινε στα θρυλικά Rockfield Studios της Μ. Βρετανίας, το όνομα των οποίων φέρνει στη μνήμη καλλιτέχνες όπως οι Queen, Iggy Pop, Paul Weller, Manic Street Preachers, Oasis, Coldplay, Black Sabbath, Motorhead και εκατοντάδες άλλους από το 1965 ως σήμερα.  Ταυτόχρονα, έγιναν και τα γυρίσματα του video clip στην ιδιαίτερη και γοητευτική περιοχή της Ουαλίας.  Τα παραπάνω στοιχεία σε συνδυασμό με την συνολική δυναμική μουσική παρουσία αυτού του group μας προδιαθέτουν για ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.

Για την ιστορία, οι Burning Sticks είναι μια αγγλόφωνη, ελληνική μπάντα, με παρελθόν αρκετών ετών (και δημιουργό τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Χρήστο Ανδροβιτσανέα) πριν τους "τσιμπήσουν" και τους προτείνουν να εμφανιστούν στο ελληνικό x-factor.  Αν και η κριτική που έχουν δεχτεί για την παρουσία τους σε ένα talent show είναι αρκετή, οι ίδιοι δεν μοιάζουν να πτοήθηκαν ποτέ από αυτό αλλά ούτε και μετανιώνουν. Δεν τους άλλαξαν το ύφος, δεν κατάφεραν να τους εγκλωβίσουν σε "στημένα και ξένα" γι' αυτούς καλούπια δεν πήραν τα μυαλά τους αέρα... κι ήταν, τελικά, ένας ακόμα τρόπος να ακουστούν, μέσα σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, όπου η επιβίωση μιας νέας, ποιοτικής μουσικής πρότασης στην ελληνική πραγματικότητα μοιάζει σχεδόν αδύνατη.

Στην τωρινή του μορφή, το group αποτελείται από τους:
bu3

Νάνσυ Σιμεωνίδου
(front vocals)
Χρήστο Ανδροβιτσανέα (guitars, vocals)
Γεώργιο Σταυρουλάκη (guitars)
Γεώργιο Καρλή (drums) και
Σταμάτη Σταματάκη (bass)
Οι ίδιοι δεν θέλησαν ποτέ να χαρακτηριστούν ως εκφραστές κάποιου συγκεκριμένου μουσικού ρεύματος αφού απολαμβάνουν το ποιοτικό ταξίδι διάφορων μουσικών εξερευνήσεων.  Τα αποτελέσματα της, μέχρι τώρα, μουσικής τους πορείας εμπεριέχουν σύγχρονους rock ήχους, αρμονικά δεμένους με funk χροιές, εμφανείς επιρροές από κλασσικά rock ακούσματα... και όλα αυτά με τη συνοδεία μιας, πραγματικά, εκπληκτικής γυναικείας φωνής. 

Νέοι αλλά ώριμοι, ονειροπόλοι αλλά προσγειωμένοι, ρυθμικοί αλλά και μελαγχολικοί, δυναμικοί κι ευαίσθητοι, σε μια μάχη με κάθε είδους όρια και καθωσπρεπισμό.  Μοιάζουν να ερεθίζονται από τη φύση, τον άνθρωπο αλλά και την συνύπαρξη των δυο, εκφράζοντας μουσικά και στιχουργικά την ρευστότητα του συναισθηματικού φορτίου που πλημμυρίζει κάθε εύθραυστη γήινη οντότητα.  Τολμούν να ψηλαφούν το σκοτάδι του σήμερα, να αγκαλιάζουν την θλίψη, να δηλώνουν τον θυμό, να εξερευνούν τις αποχρώσεις της χαράς και να οραματίζονται το φως του αύριο.

Είχα την τύχη να παρευρεθώ σε πολλές ζωντανές εμφανίσεις τους και νομίζω πως εκεί καταφέρνουν ξεκάθαρα να διαφoροποιούνται κατά πολύ από τη μάζα και να κερδίζουν το κοινό... άλλωστε εκεί μόνο μπορείς να διακρίνεις την ουσιαστική ποιότητα και τις ικανότητες του κάθε μουσικού.  Αναμφισβήτητα ταλαντούχοι και εκφραστικοί μουσικοί, καταφέρνουν όχι μόνο να γεννούν μια ιδέα αλλά και να την αναλύουν, να την εμπλουτίζουν και τελικά να την μοιράζονται τόσο εύκολα και πειστικά, μεταδίδοντας το πάθος και την ικανοποίηση της δημιουργίας τους.

bu4Είτε εκτελώντας δικά τους κομμάτια, είτε διασκευάζοντας τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, απολαμβάνουν το μοίρασμα των ήχων τους και την επαφή.  Συνθέσεις των Red Hot Chili Peppers, White Stripes, The Subways, Carlos Santana, Led Zeppelin, Tracy Chapman, Michael Jackson, PJ Harvey κλπ. διαθλώνται, με μοναδική ευφυΐα, μέσα από το δικό τους, ιδιαίτερο, μουσικό πρίσμα και προσφέρονται στο κοινό με τρόπο χαρισματικό. 

Στο χτύπημα κάθε συγχορδίας, στην έκφραση κάθε νότας μπορεί κανείς να διακρίνει την απόλαυση, την διέγερση και την ικανοποίηση που αντλούν και αντανακλούν... μια μπάντα ζωντανή, δημιουργική, ειλικρινά και αυθεντικά ερωτευμένη με την μουσική.  Αναμένοντας, λοιπόν τα επόμενα μουσικά τους βήματα, έχω την αίσθηση ότι... οι Sticks will be Burning for a long, and very creative period of time...


The Burning Sticks Site

The Burning Sticks Facebook

 

Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου10/10 (14)
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια