Game of Thrones: Έτοιμοι για το δεύτερο κύκλο;

Διαβάστηκε
Ανήμερα Πρωταπριλιάς κάνει πρεμιέρα ο δεύτερος κύκλος του Game of Thrones στην Αμερική προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού. Μια μικρή εισαγωγή στη σειρά...Η μόδα των ξένων τηλεοπτικών σειρών στην Ελλάδα είναι σχετικά πρόσφατη. Σίγουρα από πάντα υπήρχαν οι "ψαγμένοι" που παρακολουθούσαν τον εν εξελίξει κύκλο από τα Φιλαράκια. Ωστόσο η ελληνική τηλεόραση είχε μια χρονοκαθυστέρηση, εν μέρει δικαιολογημένη λόγω των υψηλών τιμών του προϊόντος και της «στήριξης» της εγχώριας παραγωγής. Γιατί κάποιες περασμένες εποχές κάθε κανάλι είχε να παρουσιάσει καμιά ντουζίνα καινούριες σειρές το χρόνο, χώρια οι επαναλήψεις-μητέρες πάσης μαθήσεως. Σήμερα όμως οι ξένες σειρές είναι η εύκολη λύση για να αναβαθμίσουν, και καλά, το πρόγραμμά τους.

Ευτυχώς με το διαδίκτυο - σσσς.. δεν σας προτρέπω να κατεβάζετε παράνομα, μας ακούνε(;) - οι δυνατότητες και οι επιλογές είναι απεριόριστες, σε βαθμό τέτοιο που μπορεί να χαθείς. Οι αμερικάνοι έχουν κάνει κανονική απόβαση στα ελληνικά σπίτια - όσα και όσο είναι ακόμη ελληνικά. Πάντως πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία να μην έχεις δει έναν κύκλο του Lost, να μην έχεις χαζέψει τα τατουάζ του Μάικλ του Σκόφιλντ και να μη γνωρίζεις την οικογένεια Σοπράνο.

Κι αν ο γράφων δεν έχει καμία δικαιολογία γιατί στο παραπάνω μίνι τεστ θα έμενε μετεξεταστέος με 1 στα 3, θα πόνταρε ότι η μεγάλη πλειοψηφία από τους Έλληνες λάτρεις των σειρών ξέρουν τι θα γίνει την 1η Απριλίου. Ναι, είναι Πρωταπριλιά για όλον τον κόσμο, αλλά όλοι ελπίζουμε ότι η HBO δε θα μας κάνει πλάκα και θα προβάλει το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου του Game of Thrones.

Από την άλλη μεριά του Ατλαντικού λοιπόν – πάντα ήθελα να το γράψω αυτό και άδραξα την πρώτη ευκαιρία – μας έρχεται το Παιχνίδι των Θρόνων. Η σειρά βασίζεται στη σειρά βιβλίων του George R. R. Martin με τίτλο A Song of Ice and Fire η οποία ως τώρα αριθμεί πέντε βιβλία (στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Anubis ήδη όλα τα βιβλία! - προφανώς επισπεύθηκαν οι διαδικασίες μετάφρασης λόγω της απρόσμενης ίσως ανταπόκρισης της σειράς). Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολλές οι σελίδες και αν δεν είστε φανατικός αναγνώστης η (τηλε)θέαση θα σας γλιτώσει χρόνο (αν και θα σας στερήσει περιεχόμενο).


Οι τίτλοι αρχής από τα επεισόδια του πρώτου κύκλου

Στη λήξη της τηλεοπτικής σεζόν 2011, από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο, προβλήθηκαν δέκα επεισόδια που περιλαμβάνουν τα τεκτενόμενα στο ομώνυμο πρώτο βιβλίο της σειράς (A Game of Thrones, 1996). Βρισκόμαστε σε μια εποχή που θυμίζει έντονα Μεσαίωνα. Στη χώρα υπάρχει κεντρική εξουσία, ο βασιλιάς, ωστόσο οι κατά τόπους περιοχές διατηρούν κάποιου είδους αυτονομία. Η ιστορία ξεκινά από το Βορρά, στο πιο μακρινό από αυτά τα βασίλεια. Καθώς ξετιλύγεται το κουβάρι της διήγησης ταξιδεύουμε στα υπόλοιπα βασίλεια γνωρίζοντας όλη την παλέτα των ηρώων. Παράλληλα μαθαίνουμε σταδιακά πράγματα για το παρελθόν. Ίντριγκες, παιχνίδια εξουσίας, συνωμοσίες, πόλεμοι, αντιδικίες, παρεξηγήσεις. Η σκακιέρα στήνεται και εμπλουτίζεται με "καλούς", "κακούς" και αυτούς τους τόσο σημαντικούς αμφίσημους ήρωες που επηρεάζουν τόσο πολύ, αν όχι καθορίζουν, τις εξελίξεις. Δράκοι, ιππότες, νάνοι, δυνατοί και ατρόμητοι πολεμιστές, όμορφες γυναίκες, άμορφα τέρατα. Η ιστορία φαίνεται πιο αληθοφανής αν και το φανταστικό στοιχείο υποβόσκει καθόλη τη διάρκεια χωρίς ωστόσο να εκδηλώνεται (ως τώρα, στο τέλος του πρώτου κύκλου) στο βαθμό που έγινε στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών για παράδειγμα. Δε γράφω παραπάνω για να μη σας χαλάσω την έκπληξη.

Ο πρώτος κύκλος ήδη προβλήθηκε από συνδρομητικό κανάλι στην Ελλάδα από τα τέλη Φεβρουαρίου και κάθε επεισόδιο του δεύτερου κύκλου θα προβάλλεται δυο μέρες μετά την πρεμιέρα του στο HBO.

Προσοχή το παρακάτω βίντεο και τα links περιλαμβάνουν spoilers (σε ελεύθερη μετάφραση θα σας ξενερώσουν και θα σας αποκαλύψουν κομμάτια από την πλοκή)!!!

Οι μυημένοι απολαύστε το trailer που δημοσίευσε η ΗΒΟ με σκηνές από τα επεισόδια που έχουν προβληθεί και σχόλια από όλους τους ηθοποιούς ως εισαγωγή στο δεύτερο κύκλο.Οι πραγματικά φανατικοί διαβάστε τη λίστα με τις δέκα κορυφαίες σκηνές του πρώτου κύκλου όπως την ετοίμασε το ελληνικό φαν κλαμπ.

Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Game of Thrones
74
τηλεοπτικές σειρές
55
HBO
13
εκδόσεις Anubis πρώτος κύκλος
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια