2ο Φεστιβάλ χορού Μονής Λαζαριστών

Διαβάστηκε
Όλες οι λεπτομέρειες για το 2ο Φεστιβάλ χορού Μονής Λαζαριστών.Το Φεστιβάλ Xορού της Μονής Λαζαριστών επανέρχεται σε αυτή την δύσκολη περίοδο, επιμένοντας στη στήριξη της πιο εκφραστικής τέχνης. Δίνει τη δυνατότητα σε δημιουργούς και θεατές να εκφραστούν και να συμμετάσχουν με έναν πρωτότυπο όσο και δημιουργικό τρόπο.

Αυτό που ονομάζουμε «σύγχρονος χορός» πιστεύουμε, ότι κυρίως  χαρακτηρίζεται από πολυμορφία και μπορεί να φιλοξενεί διαφορετικά χορευτικά ρεύματα, αισθητικές και πειραματισμούς. Μπορεί να αντικρούονται και συνομιλούν το μεταμοντέρνο με το παλιό. Το ριζοσπαστικό, κάποτε εξπρεσιονιστικό και μίνιμαλ, να ενσωματώνει παραδοσιακά στοιχεία. Η απόσταση μεταξύ θεατή και καλλιτέχνη να καταλύεται.

Αυτή την πολύμορφη διάσταση θέλουμε να παρουσιάσουμε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο και έτσι το 2ο Φεστιβάλ Χορού της Μονής Λαζαριστών γίνεται μία πολύχρωμη παλέτα νέων και παλαιότερων δημιουργών.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 9:00μμ, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα του  2ου Φεστιβάλ Χορού της Μονής Λαζαριστών έχει ως εξής:Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012
Homesick-Ομάδα Κιναίσθηση
Αφρικάνικος Χορός-Seli Kanou

Η ομάδα «Κιναίσθηση» της Κατερίνας Αντωνιάδου, με το "Homesick" εκφράζει την αγανάκτηση της για την σημερινή πραγματικότητα με σκηνογραφικά στοιχεία του 1940-50, αλλά και την ελπίδα της για το μέλλον. Διάρκεια 30'

Η καθαρότητα και ειλικρίνεια του αφρικάνικου παραδοσιακού χορού και μουσικής με τους "Seli Kanou" της Άννας Καραμήτσου, είναι μια ανάγκη ανάκλησης της μνήμης του χορού ως μέσου επικοινωνίας, θεραπείας, σύνδεσης με το ιερό. Μία υπενθύμιση στη βαθιά αλήθεια του ανθρώπινου σώματος που χορεύει.
Διάρκεια 60'

Παράλληλα οι Seli Kanou και η "Δρώσα Μάζα" οργανώνουν ένα "τριήμερο σεμινάριο αφρικάνικου χορού" κάθε μέρα από τις 18:00 έως 20:00 στο χώρο της Μονής Λαζαριστών. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με διάφορους αφρικάνικους χορούς και ρυθμούς, όπου μέσα από τη συνοδεία κρουστών, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις για το σώμα τους θα αισθανθούν την σχέση τους με τη γη, τον χώρο και γενικότερα τον ρυθμό. (Πληροφορίες: 2310589238, 6985076246)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Concept- Χορογραφία-Μουσική Επιμέλεια: Κατερίνα Αντωνιάδου
Ερμηνεία: Έλλη Παπαδάτου, Κων/νος Καφαντάρης, Μαργαρίτα Παναγιώτου, Μάριος Ζαρδαβάς, Στέφανος Πίττας, Αλεξανδρος Τσιούκας, Άννα Μανούδη, Κατερίνα Αντωνιάδου
Κοστούμια: Φωτεινή Σαμαροπούλου

Seli Kanou Dance & Music Company
Aφρικάνικος χορός και κρουστά 

Seli Kanou στα bambara, τη βασική διάλεκτο του Μάλι, σημαίνει Γιορτή Αγάπης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια - χορογραφίες : Άννα Καραμήτσου
Μουσική επιμέλεια; Αντώνης Παπαδόπουλος
 Χορεύουν, παίζουν και τραγουδούν: Άννα Καραμήτσου, Αντώνης Παπαδόπουλος, Νατάσα Παυλάτου, Σίσσυ Πιντέλα, Χάρις Κοκκίνη, Χρήστος Πανταζής, Χριστίνα Χατζηπαντελή

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
Μέσα στο πλήθος-Αλλαχού
Orgone-Τρίγωνο
«Which Side Are you On?»-2ART

Οι «Αλλαχού» έρχονται από την Αθήνα για να κρυφτούν, να χαθούν και να βρεθούν «Μέσα στο πλήθος» διατηρώντας τη φόρμα και τη δυναμική μια παράστασης που στηρίζεται απόλυτα στο περιβάλλον που την αγκαλιάζει και στο ανθρώπινο δυναμικό που την επηρεάζει.
Διάρκεια 60'

Η ομάδα "Τρίγωνο" (Δανάη Χριστακάκου, Κλαίρη Γραμματίκη και Σύλια Καραβασίλη) με το έργο Orgone προσθέτουν στη γυμνή από ζωή σκηνή τα στοιχεία εκείνα μέχρι την κορύφωση.
Διάρκεια 15'

Η ομάδα «2ART»  των Στάθη Ναυσικά, Αλεξία Σιμάτη  μαζί με τους μουσικούς Νomik και Πάρι Βασιλειάδη (Rispa, Sleepin Pillow) με το έργο «Which Side Are you On?» προσπαθεί να παρουσιάσει τη λεπτή εκείνη γραμμή που διαχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα, την πραγματικότητα από τη φαντασία, τη διαβίωση από την επιβίωση. 
Διάρκεια 30'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ομάδα “Αλλαχού”
Μέσα στο πλήθος
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μέτη Παναγιωτοπούλου
Ερμηνεία: Νεφέλη Ζαμπέλη, Έρη Παπαχαραλάμπους, Ντανιέλα Πισιμίση, Μέτη Παναγιωτοπούλου
Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Μούτσος
Video- φωτογραφία: Ναυσικά Ταραζή, Νίκος Παπαευαγγελίου

Ομάδα “τρίγωνο”
Orgone

Χορογραφία: Δανάη Χριστακάκου, Κωνσταντίνα Χατζησταύρου
Μουσική σύνθεση- παίζουν: This is nowhere
Χορεύουν: Κλαίρη Γραμματίκη, Σύλια Καραβασίλη, Κωνσταντίνος Κρανιδιώτης, Κωνσταντίνα Χατζησταύρου, Δανάη Χριστακάκου, Pascuale Lombardi
2ART Performing Arts Company
Which Side Are you On?
 
Σύλληψη-Σκηνοθεσία : Στάθη Ναυσικά
ερμηνεύουν : Στάθη Ναυσικά, Σιμάτη Αλεξία
συμμετέχουν : Nomik, Μάτα Αφεντούλη
Μουσικοί : Nomik, Πάρης Βασιλειάδης(Rispa Sleepin Pillow)

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
«Kind of woman»-«Β+6»
Κοινός Τόπος
"Internal Conflict"-Indigo
“Unsung”-Future Mellon

Το «Kind of woman» με τους «Β+6» της Βερονίκης Τσουγκράνη, πραγματεύεται τη γυναίκα, την πολυσύνθετη προσωπικότητά της και τους πολλαπλούς της ρόλους. 
Διάρκεια 30'

Σαν ταξιδιώτες στον ίδιο μονόδρομο η Βίκυ Ιωαννίδου και η Βάγια Καπουσίδου, περιπλανώνται στην απουσία του χρόνου με τον «κοινό τόπο».
Διάρκεια 15'

Η ομάδα σύγχρονου χορού «Indigo» με εμπνευστές και  ερμηνευτές  τους Άννα Λιανοπούλου και Μάνο Κοπανάκη και τους Dorian Idrizi (βιολί) και Σπύρο Τζέκο (κλαρινέτο) θα παρουσιάσουν το «Internal conflict» (εσωτερική σύγκρουση) που βασίζεται σε μια διάλεξη σχετικά με το «τίποτα» του John Cage.
Διάρκεια 10'

Οι   “Future Mellon”  των Αριάδνη Μίκου και Andrea Bodanio, ταξιδεύουν από την Ιταλία για να ενωθούν με χορευτές από τη Θεσσαλονίκη στο work in progress “Unsung”, ένα τραγούδι που δεν γράφτηκε και δεν ακούστηκε ποτέ αλλά είναι ακόμα παρόν με τον τρόπο του.
Διάρκεια 15'

Η βραδιά και το φεστιβάλ θα κλείσουν με έναν πανηγυρικό χορό από όλους τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο αφρικάνικου χορού με συνοδεία πολλών κρουστών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ομάδα “Β6”
Kind of a Woman

Xoρεύουν: Ιωάννα Δεμερτζίδου, Αλεξία Σαμαρά, Σταυρούλα Καπίδου, Μιχάλης Ντούγιας
Χορογραφία: Βερονίκη Τσουγκράνη

Βίκυ Ιωαννίδου Βάγια Καπουσίδου
Κοινός τόπος

Χορογραφία: Βίκη Ιωαννίδου, Βάγια Καπουσίδου
Χορεύουν: Βίκη Ιωαννίδου, Βάγια Καπουσίδου
Μουσική: Μax Richter, Bασίλης Τσαμπρόπουλος

Oμάδα “Indigo”
Internal conflict (εσωτερική σύγκρουση)

Σκηνοθεσία-Χορογραφία-Ερμηνεία Άννα Λιανοπούλου  Μάνος Κοπανάκης
Μουσική-Ερμηνεύουν   Dorian Idrizi (βιολί) , Σπύρος Τζέκος (κλαρινέτο)
Φωτισμοί- Μάνος Κοπανάκης

Future Mellon
Unsung – Work in progress

Iδέα-Χορογραφία: Αριάδνη Μίκου σε συνεργασία με Ιωάννα Αγγελοπούλου, Βάγια Καπουσίδου, Ελένη Χρυσομάλλη, Κωνσταντίνος Παπανικολάου και Ελεωνόρα Σιαράβα.

Ώρα Έναρξης 21:00 -Τιμή Εισιτηρίου: 5€

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια