Green Day

GigMania: Are you an American Idiot?

Αυτή την εβδομάδα,προτείνουμε μια συναυλία που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2010!
Green Day


Οι Green Day είναι ένα περίεργο συγκρότημα. Δεν είναι από τα συγκροτήματα που ξεχώρισαν από το πρώτο τους albums, ούτε από αυτά που έχουν περάσει στην σφαίρα του "κλασικού".

Αν δούμε στα γρήγορα την καριέρα των Green Day θα καταλάβουμε πως αυτό το συκρότημα, έχει ζήσει τα πάντα! Επιτυχίες, αποτυχίες, μέτριες κυκλοφορίες, κάθε είδος μουσικού βραβείου, μεγάλες συναυλίες και headlines στα μεγαλύτερα festivals του εξωτερικού, side projects και φυσικά μια μικρή δόση πολιτικής προπαγάνδας για να σπάει η μονοτονία! Ξεκίνησαν κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 80, από την Καλιφόρνια ενώ γνώρισαν εμπορική επιτυχία το 1994 με το Dookie. Από εκεί και πέρα , ακολουθούν 3 μέτρια albums στα οποία πειραματίζονται αρκετά με τον ήχο τους. Fast forward στο 2004 oπου κυκλοφορεί το American Idiot και το συγκρότημα επιστρέφει ξανά στην κορυφή των charts. Ακολουθούν συναυλίες σε όλο τον κόσμο και ένα live dvd . Αμέσως μετά το συγκρότημα κάνει ένα διάλειμμα και ασχολείται με τους  Foxboro Hot Tubs, ένα πολύ ενδιαφέρον side project που λίγοι γνωρίζουν.

Έτσι φτάνουμε στο 2009, με τους Green Day να επιστρέφουν με το 21st century Breakdown.Το album γενικά έλαβε καλές κριτικές, παρ' όλα αυτα πολλοί υποστήριξαν πως δεν εξελίσσονται μουσικά (η πιο χαρακτηριστική φράση που διάβασα -νομίζω σε κάποιο περιοδικό- είναι πως  "ωριμάζουν με λάθος τρόπο" ). Στους fans πάντως άρεσε.


Average Setlist

Σ
υμφωνα με το setlist.fm ένα συνηθισμένο setlist για αυτό το tour είναι το παρακάτω

    1.    Song Of The Century
    2.    21st Century Breakdown
    3.    Know Your Enemy
    4.    East Jesus Nowhere
    5.    Holiday
    6.    Static Age
    7.    Give Me Novacaine
    8.    Are We the Waiting
    9.    St. Jimmy
    10.    Boulevard Of Broken Dreams
    11.    Coming Clean
    12.    Going To Pasalacqua
    13.    Longview
    14.    When I Come Around
    15.    Iron Mans
    16.    Highway to Hell
    17.    Brain Stew
    18.    Jaded
    19.    Knowledge
    20.    Basket Case
    21.    She
    22.    King For A Day
    23.    Shout (
    24.    Shout + I'll Be There + (I Can't Get No) Satisfaction + Hey Jude+Stairway To Heaven+Highway to Hell+The Saints Are Coming
    25.    21 Guns
    26.    Minority

Encore:
    27.    American Idiot
    28.    Jesus Of Suburbia   

Encore 2:
    1.    Last Night On Earth
    2.    Wake Me Up When September Ends
    3.    Good Riddance (Time Of Your Life)

Όπως κάθε συγκρότημα που έχει κυκλοφορίσει νέο album, έτσι και οι Green Day στα setlists τους έχουν αρκετά τραγούδια από το νεο τους album.Το θετικό είναι ότι δεν παραμερίζουν τα τραγουδία από τα προηγούμενα albums τους, ενώ στο πρόγραμμά τους περιέχουν και αρκετά covers. Γενικά ο αριθμός των τραγουδιών (περίπου 30) ικανοποιεί και τον πλέον απαιτιτικό fan τους και κάνει ένα ταξίδι στο εξωτερικό ακόμα πιο ουσιώδες!Πιθανότητα να τους δούμε στην Ελλάδα

Α
ν θυμάμαι σωστά, είχε ακουστεί πως το συγκρότημα θα εμφανίζονταν στην χώρα μας το περσινό καλοκαίρι. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν έγινε,ενώ είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς αν το συγκρότημα θα έρθει φέτος στην Ελλάδα. Για το καλοκαίρι έχουν ανακοινωθεί μόλις 2 συναυλίες αλλά νομίζω πως είναι σχετικά απίθανο να τους δούμε στην χώρα μας.

Πρόταση συναυλίας

Η καλύτερη ευκαιρία να δείτε τους Green Day είναι τον Ιούνιο του 2010 στο Wembley Stadium στο Λονδίνο. συναυλία που προτείνουμε μπορεί να φαντάζει μακρινή αλλά αν αποφασίσετε πως θέλετε να τους δείτε και κλείσετε από τώρα,το κόστος θα είναι χαμηλό. Επίσης πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις του συγκροτήματος στην Ευρώπη, όποτε δεν αποκλείεται να μαγνητοσκοπηθεί ώστε να κυκλοφορήσει σε dvd.Το συνολικό κόστος ανέρχεται περίπου στα 200-230 ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα κλείσετε αρκετά πιο πριν τα αεροπορικά εισιτήρια.

 


Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια