7ιντσο βινύλιο & digital single από τον Larry Gus

Διαβάστηκε
Νέα δισκογραφική στέγη και κυκλοφορία για τον Larry Gus.Ο Παναγιώτης Μελίδης aka Larry Gus είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση μουσικού, συνθέτη και παραγωγού που έχει ξεχωρίσει τόσο για την προσωπική του δουλειά, όσο και για τα remix του στη μουσική άλλων καλλιτεχνών.  Η μουσική του έχει ήδη περάσει τα σύνορα της Ελλάδας με κυκλοφορίες στην Lefse Records και την DFA.  Αρχές του 2013 κυκλοφορεί ένα 7ιντσο με δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια του, που έχουν τους τίτλους “Angelos Kyriou”  και “Achilleas Kyrikidis”

Και τα δύο κομμάτια γράφτηκαν το φθινόπωρο του 2010 και πήραν την τελική τους μορφή στο στούντιο την άνοιξη του 2011. Πρόκειται για κομμάτια αφιερωμένα σε δύο ανθρώπους που θαυμάζει και που τον έχουν εμπνεύσει στη δουλειά του, αλλά και στη ζωή του γενικότερα.  Τον Αχιλλέα Kυριακίδη τον συνάντησε για πρώτη φορά, ως μεταφραστή, στις αναγνώσεις σημαντικών, για την εξέλιξή του, έργων του Ζορζ Περέκ, του Ρεϊμόν Κενό και του Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ενώ στη συνέχεια ανακάλυψε και αγάπησε και τα γραπτά του ίδιου του Κυριακίδη. Το ορχηστρικό κομμάτι “Achilleas Kyrikidis” ανασύρει αναμνήσεις από το 1965, και ο ίδιος ο Larry Gus το έχει συνδέσει στο μυαλό του, με ένα παράξενο τρόπο, με την ταινία “A Single Man” του Tom Ford.  Tον Άγγελο Κυρίου τον άκουσε για πρώτη φορά σε ένα live πριν από 4-5 χρόνια και μέχρι σήμερα τον θεωρεί τον πιο ιδιαίτερο μουσικό που έχει γνωρίσει και τον σημαντικότερο Έλληνα μουσικό της γενιάς του. Όπως λέει ο ίδιος «είναι σαν να τέμνει κάθετα όλες τις αναφορές μου, και θα έδινα τα πάντα να μπορούσα να είμαι τόσο πηγαίος και αληθινός όσο αυτός. Στο τραγούδι αυτό προσπάθησα όσο περισσότερο μπορούσα να τον αντιγράψω.»

Τα πορτραίτα του Άγγελου Κυρίου και του Αχιλλέα Κυριακίδη στο εξώφυλλο/οπισθόφυλλο ζωγράφισε η Γεωργία Καρύδη. Το 7ιντσο βινύλιο “Angelos Kyriou/Achilleas Kyriakidis” κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα από την Inner Ear.

www.larrygus.com

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια