Οι The Soft Moon live στην Αθήνα...

Διαβάστηκε
Η 5η Απριλίου ήταν μια πολυαναμενόμενη ημερομηνία που ψιθύριζαν καιρό οι fan της dark post punk σκηνής.Η 5η Απριλίου ήταν μια πολυαναμενόμενη ημερομηνία που ψιθύριζαν καιρό οι fan της dark post punk σκηνής, αφού οι the soft moon έχουν "κολλήσει" ήδη ένα μεγάλο κοινό, μόλις με 2 albums από το 2009. Το GAGARIN 205 ανοίγει τις πόρτες του και το opening αναλαμβάνουν οι Strawberry Pills, με έντονα φωνητικά και ιδιόρρυθμη κίνηση στη σκηνή, κλείνοντας δυναμικά με το Disgrace , για το οποίο βρίσκονται αυτό τον καιρό στο studio, και παραδίδοντας τη σκηνή στους KU να ζεστάνουν το κοινό. Στην πραγματικότητα αυτό δεν έγινε, ίσως λόγω λάθος επιλογής των support groups, και το ρόλο αυτό έπαιξε το dj set, που εδραίωσε το μουσικό ύφος της βραδιάς με τις επιλογές τραγουδιών μέχρι τις 12 παρά που το εκρηκτικό 'Die Life' απογείωσε τις προσδοκίες. Οι Soft Moon με δεύτερο κομμάτι το 'Circles' μετέδωσαν από την αρχή μια ακαταμάχητη ένταση επί σκηνής την οποία έκαναν πιο έντονη ο πυκνός λευκός καπνός και τα strobo lights που δημιουργούσαν από το τίποτα μια οπτικοακουστική μέθη.

Το set συνεχίστηκε με κομμάτια όπως το 'Dead love', 'Total Decay' και 'Parallels'.

Το ρυθμό έδινε με τα drums του o Keven Tecon μαζί με τον Justin Anastasi στο μπάσο, ο οποίος στιγμάτισε τι βραδιά με την απόδοση στο 'Circles' καθώς και στο 'Repetition' όπου κορυφώθηκε το live, κατι που έμοιαζε επιβεβλημένη ανάγκη, μετά απο ένα διάστημα όπου ο εντυπωσιασμός της αρχής είχε αρχίσει να ξεφτίζει και αντ΄ αυτού σαν θεατής έβρισκες τον εαυτό σου να επαναλαμβάνει την ίδια μονότονη κίνηση που υπαγόρευε σαφώς η μονότονη εναλλαγή των τραγουδιών.                    

Βέβαια ο Luis Vasquez με τη ασταμάτητη νευρική του κίνηση, τα σκοτεινά φωνητικά, τις κραυγές του και την κιθάρα του, προσπαθούσε να μεταδώσει ένταση στο κοινό, ενώ με τα synths του μας ταξίδευε στην ηλεκτρονική πλευρά της μπάντας.

Το τέλος μετα το Repetition έμοιαζε απρόσμενο μιας και εκεί που ή ένταση άρχισε ξανά να ανεβαίνει, και περίμενε κανείς δεύτερο γύρο κορύφωσης, το συγκρότημα αποχώρησε απο τη σκηνή. Στο encore το 'Breathe the fire' που όπως δήλωσαν δεν είχαν παίξει για καιρό ήταν πολύ δυνατό, ενώ πίνοντας στην υγειά μας και δηλώνοντας "it' s time to dance" το live έκλεισαν με το 'Want' και μια μίξη διάφορων ήχων και κρουστών.

Τα μέλη του συγκροτήματος κατέβηκαν από τα παρασκήνια και μιλούσαν με τον κόσμο καθώς το GAGARIN άδειαζε και όπως μας είπαν ο τελευταίος δίσκος τους έχει να κάνει με την ομοιότητα της αρχής με το τέλος, όλα είναι κύκλος... Ας ελπίσουμε πως σ' αυτόν τον κύκλο θα έχουμε την ευκαιρία να ξανασυναντηθούν με το ελληνικό κοινό στο μέλλον με πιο ανατρεπτικά ακούσματα...


Οι φωτογραφίες ανήκουν στο mixgrill
Από
Αξιολόγηση Συναυλιών
Η οργάνωση
Τα τραγούδια του live
Το συγκρότημα - μουσικός
Η διάρκεια της συναυλίας
Ο ήχος
Ο κόσμος
Βαθμός συναυλίας8/10 (1)
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια