Οι Elvis Costello και Mumford & Sons διασκευάζουν Bruce Springsteen

Διαβάστηκε
Όμορφη συνεργασία για έναν πάρα πολύ σημαντικό σκοπόΜια από τις δυνατότητες των καλλιτεχνών είναι να ευαισθητοποιούν το κοινό για τις κακουχίες και ανισότητες οι οποίες λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως.

Ο Elvis Costello μαζί με τους Mumford & Sons διασκευάζουν το τραγούδι του Bruce Springsteen "The Ghost of Tom Joad".

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο κομμάτι ηχογραφήθηκε από τον Springsteen επηρεασμένος καθώς ήταν από το βιβλίο του John Steinbeck "Τα σταφύλια της Οργής". Από εκεί προέκυψε και το όνομα του χαρακτήρα "Tom Joad".Ακριβώς επειδή το τραγούδι πραγματεύεται την αφανή προσπάθεια καθε ανθρώπου μέσα στην καπιταλιστική κοινωνία, οι Elvis Costello και Mumford & Sons το διασκεύασαν στα πλαίσια της κινητοποίησης "agit8" που διοργανώνεται από την καμπάνια "One" του Bono.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση για την φτώχεια ως φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας, ενώ στη λίστα των τραγουδιών που μας νουθετούν για δράση περιλαμβάνονται σχεδόν 100.Απώτερος σκοπός η αντίδραση των πολιτών σε οποιαδήποτε καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παρόλο που το κομμάτι έχει folk στοιχεία, οι καλλιτέχνες προσέθεσαν και το "Do Re Mi", κλασσικό folklor αμερικανικό τραγούδι. Όμορφη συνεργασία για έναν πάρα πολύ σημαντικό σκοπό. Παρακάτω μπορούμε να ακούσουμε μερικά λόγια από τους καλλιτέχνες αλλά και το διασκευασμένο κομμάτι.Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια