Ζουγκλοφρένεια - The Oxford murders

Πού είναι η πόρτα ρε παιδιά ; Πώς μπαίνουμε μέσα ; Ωπ τι είναι αυτό εδώ ;Mix Grill....Είδα φως και μπήκα. Για όσους δεν με ξέρετε να συστηθώ. Με λένε Βασίλη ή Ζούγκλο και από εδώ και στο εξής θα προσπαθήσω όσο μπορώ να σας γλιτώσω από την σαβούρα και την λαίλαπα των ταινιών που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Θα παρουσιάζονται κατά προτίμηση ταινιές καινούριες οι οποίες είτε δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα είτε μόλις κυκλοφόρησαν στους κινηματογραφούς...Σήμερα θα κάνουμε αρχή με την ταινία The Oxford Murders.


Συντελεστές της ταινίας
Ηθοποιοί :John Hurt (Arthur Seldom) Elijah Wood (Martin) Leonor Watling (Lorna) Julie Cox (Beth)
Σκηνοθεσία - Σενάριο
Alex De La Iglesia
Παραγωγή 2008
Γλώσσα Αγγλικά

Υπόθεση :Ο νεαρός Μάρτιν φτάνει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με σκοπό να κάνει τη διατριβή του με το, μέχρι εκείνη τη στιγμή, είδωλο καθηγητή του. Η πρώτη τους επαφή δεν ήταν όπως την είχε φανταστεί. Μέσα από μια σειρά τυχαίων γεγονότων βρίσκονται ανάμεσα σε δολοφονίες και προσπαθούν μαζί με τον τοπικό σερίφη να τις διαλευκάνουν.

Κριτική :Πρόκειται για μια ταινία τουρλού τουρλού μαλιφατούρα. Δηλαδή ενώ η ιδέα του σεναρίου σαν σενάριο ειναι πάρα πολύ καλή, είναι στιγμές που λες μα καλά αν γινόταν αυτό θα ήταν χίλιες φορές καλύτερο για την πλοκή. Η σκηνοθεσία ειναι πάρα πολύ καλή και καλύπτει εν μέρει τα όποια κενά στο σενάριο. Από υποκριτικής άποψης ξεχωρίζει η παρουσία του John Hurt στο ρόλο του καθηγητή.Είναι απλά καταπληκτικός. Μάλιστα μπορώ να πω οτι μου θύμησε λιγο Αλ Πατσίνο. Στο ρόλο του φοιτητή ο   Elijah Wood γνωστός και σαν Φρόντο παρουσιάζεται σαν το καλό παιδάκι και ηθικός. Στη διάρκεια μάλιστα της ταινίας, του την πέφτουν τα δύο γκομενάκια που πρωταγωνιστουν και ο κύριος κάνει και τον δύσκολο. Γενικά είναι για φάπες αλλά αυτό είναι άλλου παππά Ευαγγέλιο.

Εν κατακλείδι :Στο γνωστό site IMDB η ταινία έχει βαθμολογηθεί με 6,3 . Να σας πω την αλήθεια δεν κρίνω απο αυτές τις βαθμολογίες και παρόμοια site για το αν θα δω μια ταινία ή όχι...
Να την δω ή να μην την δω :
Και δεν την βλέπεις; Έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις;Πιστεύω οτι αξίζει να την δείτε...

Trailer
Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια