Ο Διονύσης Τσακνής απειλεί με μήνυση τη νέα ΕΡΤ για προβολή αφιερώματος στη μουσική του

Διαβάστηκε
Πρόσφατα ο Δ. Τσακνής αποδοκίμασε ξεκάθαρα σε ανακοίνωσή του την προβολή αφιερώματος στο έργο του από το εν λόγω κανάλι.Η ίδρυση της ΔΤ-νέα ΕΡΤ- μεταξύ άλλων έχει προκαλέσει διαμάχες και στον καλλιτεχνικό χώρο. Πρόσφατα ο Διονύσης Τσακνής αποδοκίμασε ξεκάθαρα σε ανακοίνωσή του την προβολή αφιερώματος στο έργο του από το εν λόγω κανάλι.

Η ανακοίνωση είναι η εξής:

«Όχι που έβλεπα (έστω και προς στιγμήν) αυτό το τηλεοπτικό έκτρωμα που εκτός των άλλων έχει τα αρχικά μου, (Δ.Τ.) απλώς, φίλοι με ειδοποίησαν, ότι στο πρόγραμμα που πειρατικά εκπέμπει, συμπεριέλαβαν ένα αφιέρωμα σε μένα και στη δουλειά μου.

Το έγκλημα συνετελέσθη δις. Θέλω να καταστήσω σαφές στους κυρίους και κυρίες που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία και κατάρτιση του "προγράμματος" της λεγόμενης Δ.Τ. , πως την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο, θα στραφώ νομικά εναντίον τους, όπως και εναντίον των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Κάνοντας χρήση του ηθικού μου δικαιώματος, απαγορεύω οποιαδήποτε μετάδοση του έργου μου, απ το εν λόγω τηλεοπτικό μόρφωμα και καλώ όλους τους συναδέλφους μου να κάνουν το ίδιο, με ό,τι μέσα κρίνει ο καθείς σκόπιμο. Η μόνη Δημόσια τηλεόραση που αναγνωρίζω είναι αυτή που εκπέμπει νόμιμα (έστω διαδικτυακά) υπό την ευθύνη των απολυμένων της 11ης Ιουνίου.

Διονύσης Τσακνής Συνθέτης – στιχουργός»


Φυσικά αναμένονται αυτού του είδους αντιδράσεις από ανθρώπους της τέχνης, ειδικά από τη στιγμή που οι οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες έχουν φέρει στην επιφάνεια την απόγνωση της κοινωνίας. Άρα, να αναμένουμε και άλλες αντίστοιχες αντιδράσεις;


Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια