Βαρεθήκαμε να περιμένουμε το Reflektor

Διαβάστηκε
Όταν η μουσική υποτάσσεται στην αγορά, η αναμονή ενός δίσκου γίνεται πραγματικό βασανιστήριοΣήμερα (σημ. χθες) το πρωί έλαβα στο mail μου ένα link για να ακούσω μέσω του YouTube ολόκληρο το Reflektor, το νέο δίσκο των Arcade Fire που έχει προαναγγελθεί από πέρσι τέτοια εποχή (το βίντεο μπορείτε να το βρείτε και στο σχετικό άρθρο μας εδώ). Ένας δίσκος από τον οποίο έχουμε πάρει μια πρώτη γεύση από το ομώνυμο τραγούδι που δημοσιεύτηκε με κάθε επισημότητα στις 29 Σεπτεμβρίου. Ένας δίσκος που, ακόμα και χωρίς τον τρελό χορό των διαφημιστών που έχει στηθεί γύρω του, είναι ο πιο αναμενόμενος της χρονιάς που διανύουμε από όλους, ανεξαρτήτως αν είναι μικροί ή μεγάλοι φαν των Arcade Fire, ή αν δεν αντέχουν να τους ακούν. Άλλοι περιμένουν να το αποθεώσουν και άλλοι να το θάψουν. Βάζω στοίχημα ότι και οι μεν και οι δε έχουν έτοιμες κάποιες αράδες σχετικά, ήδη από την είδηση της επικείμενης κυκλοφορίας του.

Το Reflektor, όπως και κάθε δίσκος, θα κριθεί σε βάθος χρόνου, κυρίως από την ικανότητά του να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επόμενων γενεών. Σε ό,τι αφορά ετούτη τη γενιά νιώθω ότι η υπερπροβολή της αναμονής του μόνο κακό προκαλεί, ανεβάζοντας τις ήδη αυξημένες προσδοκίες των θαυμαστών των Arcade Fire και σπάζοντας τα νεύρα των πιο ουδέτερων.Ας δεχτούμε προς στιγμήν ότι κάθε δίσκος είναι ένα καινούργιο προϊόν και ως τέτοιο πρέπει να υποτάσσεται στους νόμους της αγοράς και - συνεπακόλουθα - της διαφήμισης. Διευκρινίζω ότι προσωπικά αποκηρύσσω τη συγκεκριμένη λογική. Ακόμα κι έτσι όμως, η διαφημιστική καμπάνια του Reflektor το έχει παρακάνει, δίνοντας υλικό στη δημοσιότητα με το σταγονόμετρο, στήνοντας τρικ με μυστηριώδη γκράφιτι κτλ. Και το πιο εκνευριστικό είναι ότι ο δίσκος δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει (τουλάχιστον όχι επίσημα).

Θυμάστε τι έγινε με το Get Lucky στις αρχές της άνοιξης; Είχαν κυκλοφορήσει κάποια αποσπάσματα διάρκειας ελάχιστων δευτερολέπτων, διάφοροι τα μίξαραν και τα παρουσίασαν σαν το ολοκληρωμένο τραγούδι, μίνι-μύθοι δημιουργήθηκαν για το ποιος κατέχει την ανεπισήμως διαρρευθείσα επίσημη κόπια. Όλα αυτά δημιούργησαν ένα θερμό κλίμα που υποδέχθηκε με αποθέωση το πρώτο single του πιο πρόσφατου δίσκου των Daft Punk. Τελικά κυκλοφόρησε το Random Access Memories και πείτε μου τι απέμεινε ελάχιστους μήνες μετά; Στα γερμανικά ραδιόφωνα πάντως το Get Lucky δεν ακούγεται πια. Τη θέση του έχει πάρει - και μάλλον δικαίως - το Lose Yourself to Dance.

Οι νόμοι της αγοράς και της διαφήμισης που επικαλέστηκα προ λίγου μεταβάλλονται τάχιστα. Κάποιοι υπακούν πειθήνια και άλλοι ακολουθούν αδιάφορα. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που θα εξοργίζονταν να μετρούν αντίστροφα τα λεπτά για το νέο έτος από τις αρχές Δεκεμβρίου. Κάπου, στο δωμάτιο του μεγαλύτερου φαν των Arcade Fire, υπάρχει ένα ρολόι ακριβείας που μετρά αντίστροφα για τις 28 Οκτωβρίου εδώ και περίπου ένα χρόνο. Αυτό που αδυνατώ να καταλάβω είναι γιατί πρέπει το χτύπο αυτού του ρολογιού να τον ακούμε όλοι.

Μακάρι οι Arcade Fire να ασχολήθηκαν περισσότερο με το υλικό που σύντομα θα παρουσιάσουν επίσημα παρά με τη διαφήμισή του.

Μακάρι το Reflektor να είναι δισκάρα και να το ακούμε για χρόνια.

Μακάρι το ομώνυμο να είναι το χειρότερο τραγούδι του.


Μέχρι όμως να κυκλοφορήσει τελικά και, πολύ περισσότερο, μέχρι να αποδειχθεί αξιολογότερο του αναμενομένου, έχω ειλικρινά βαρεθεί να το περιμένω.
Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου10/10 (2)
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια