Transistor @ Gagarin - 20/02/2010

Transistor: Κάθε φορά κι ένα βήμα πιο πάνω

Το περασμένο Σάββατο κάποιοι από εμάς ήταν στο Richard Hawley (διαβάστε το Review εδώ), κάποιοι στους Transistor και κάποιος πρόλαβε να δει και τα δύο.
Transistor @ Gagarin - 20/02/2010


Το περασμένο Σάββατο κάποιοι από εμάς ήταν στο Richard Hawleyιαβάστε το Review εδώ), κάποιοι στους Transistor και κάποιος πρόλαβε (ας πούμε) να δει και τα δύο. Σας το γράψαμε το Σάββατο ότι τρία πολύ καλά live θα γινόντουσαν εκείνη τη μέρα (ήταν και οι Herbaliser στο Κύτταρο).

Για το Hawley σας τα είπαμε. Για τους Transistor; Προχθές το βράδυ λοιπόν, το συγκρότημα έδινε ουσιαστικά την πρώτη μεγάλη του συναυλία. Βέβαια, έχει ξαναπαίξει στο παρελθόν και σε άλλους χώρους μόνο του και μάλιστα σε αρκετές πόλεις ανά την Ελλάδα, αλλά το Σάββατο ήταν η πρώτη συναυλία σε έναν από τους κλασσικούς συναυλιακούς χώρους της Αθήνας, το Gagarin και μάλιστα με τη σφραγίδα της Didi Music.

Ξέρουμε ότι τα παιδιά είχαν αρχικά προβληματισμό για το αν θα πετύχαινε μια αντίστοιχη κίνηση. Όμως όσο έντονα κυνηγάς ένα στόχο, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να το πετύχεις...

Μαζί με άλλες δύο αξιόλογες συναυλίες την ίδια ημέρα, οι Transistor όχι μόνο γέμισαν (περίπου) το Gagarin, αλλά έκαναν μια πολύ αξιόλογη εμφάνιση, ευχαριστώντας όλο τον κόσμο που βρέθηκε μαζί τους.

Transistor @ Gagarin - 20/02/2010Στις 10:35 μμ λοιπόν, το συγκρότημα βρέθηκε στη σκηνή και για 2 ώρες και κάτι έπαιξε ασταμάτητα όλο το "Things you miss when you blink", επιλεγμένες διασκευές και κάποια νέα κομμάτια τους. Στο πρώτο τραγούδι, υπήρχε χαμηλός φωτισμός και ίσα που φωτιζόταν η Μαρία Κουρμούλη (φωνή), δημιουργώντας μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Τα τραγούδια από το ντεμπούτο τους είναι δουλεμένα και δε χρειάζονται σχολιασμό. Χαμός έγινε βέβαια στο "Living", όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video.

Οι διασκευές ήταν επιλεγμένες και για άλλη μια φορά ξεχώρισα το "I' ve got you under my skin" του Frank Sinatra και το "Man in the box" των Alice in Chains. Στο πρώτο ήταν απίστευτη η σκηνική παρουσία του συγκροτήματος με τη Μαρία να κάνει τα κόλπα της με τους υπόλοιπους που στα κοψίματα του τραγουδιού έβρισκαν την ευκαιρία να παίξουν ένα πιο hard-rock riff.

Όσον αφορά τα νέα τους τραγούδια, πιστεύω ότι το συγκρότημα έχει δύο τάσεις μέσα του. Κατ' αρχάς, οι περισσότεροι έχουν hard rock καταβολές κι αυτό φαίνεται και στο ξεκίνημα του νέου τραγουδιού, για το οποίο έχουμε video παρακάτω, αλλά και στο πως "χτυπιέται" ο Δημήτρης (drums) σε κάθε δυναμικό rock κομμάτι. Παράλληλα με αυτό το γεγονός, τα πλήκτρα της Νίκης Καραγεώργου και η γλυκιά φωνή της Μαρίας Κουρμούλη ανοίγουν pop μονοπάτια στους Transistor. Ο συνδυασμός αυτός τους έχει ήδη προσφέρει κάποιες pop eπιτυχίες ("Divine", "Epsilon"), αλλά και πιο δυνατές στιγμές, όπως τα "Follow me" και "Living".

Λογικά, έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται το συγκρότημα, το οποίο μπαίνει στο studio στις αρχές του Μάρτη για το δεύτερο album του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον τρόπο τους, με μικρές βοήθειες και με συντονισμένα και σταθερά βήματα καταφέρνουν να προσθέτουν λιθαράκια στο όνειρο τους.

Να σας πω ότι δεν εύχομαι να συνεχίσουν έτσι, ψέμα θα ήταν...

Υ.Γ.1: Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Θοδωρή Μάρκου.
Υ.Γ.2: Οι Transistor παίζουν στη Θεσσαλονίκη στις 5 του Μάρτη στο Μύλο.

Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια