"Νυν και αεί...Τσιτσάνης" @ Ιερά Οδός

Διαβάστηκε
Βρεθήκαμε με το mixgrill.gr το Σάββατο 25/1 στην πρεμιέρα του νέου προγράμματος της Ιεράς Οδού.Βρεθήκαμε με το mixgrill.gr το Σάββατο 25/1 στην πρεμιέρα του νέου προγράμματος της Ιεράς Οδού. Ένα μουσικό οδοιπορικό στις συνθέσεις του Βασίλη Τσιτσάνη με οδηγούς τον Σταύρο Ξαρχάκο και την Ελένη Βιτάλη.

Η έναρξη έγινε στις 11 με την ορχήστρα να δίνει το πρώτο έναυσμα για το μουσικό μας ταξίδι. Κομμάτια που ερμηνεύτηκαν με μεγάλη επιτυχία από τους σολίστες με φόντο και έξυπνους φωτισμούς που παρέπεμπαν σε παλιά ανάμνηση.

Η εμφάνιση της Ηρώς Σαϊα αποτέλεσε αποκάλυψη, καθώς έδωσε σάρκα και οστά στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι με την είσοδό της και το "Της κοινωνίας η διαφορά". Για περίπου μία ώρα - χρονική περίοδος αρκετά μεγάλη θα τολμούσα να πω - η ερμηνεύτρια μάς εισήγαγε στο κλίμα της βραδιάς με κομμάτια όπως "Ακρογιαλιές δειλινά", "Τα ξένα χέρια", "Αν σε απάτησε" και "Η ζημιά".Στη συνέχεια η Ελένη Βιτάλη ανεβαίνει μόνη στη σκηνή και το κοινό την αποθεώνει. Μάς τραγουδάει τη "Συννεφιασμένη Κυριακή" και συνεχίζει με επιβλητικότητα στα "Επανάσταση", "Τα λερωμένα τ' άπλυτα", "Κάνε λιγάκι υπομονή". Σύντομες είναι και οι συμμετοχές από τους μουσικούς όπως τον εξαιρετικό Μανώλη Πάππο.

Μετά το διάλειμμα, έχουμε την τιμή να παρακολουθήσουμε στη σκηνή την καλλιτεχνική σύμπραξη της τριάδας. Ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνει την ορχήστρα, ενώ οι δύο ερμηνεύτριες ερμηνεύουν τραγούδια από το "Ρεμπέτικο".

Κοντολογίς, η άρτια ενορχήστρωση από πλευράς Ξαρχάκου και οι ερμηνείες από Σαϊα-Βιτάλη κράτησαν το πρόγραμμα σε υψηλό επίπεδο, γεγονός που ευχαρίστησε όσους επιδιώξαν το ατσαλάκωτο. Για τον καθένα μας το ρεμπέτικο σημαίνει κάτι διαφορετικό και, δυστυχώς, για αυτούς που το αντιλαμβάνονται ως αβίαστη έκφραση στα πλαίσια παρεϊστικης διάθεσης, ένα πρόγραμμα όπως το "Νυν και αεί...Τσιτσάνης" δεν θα τους γέμιζε.Ο χώρος, λόγω των προγραμμάτων για τα οποία έχει δημιουργηθεί να φιλοξενεί, έδινε απρόσωπες διαστάσεις και ελάχιστη ζεστασιά. Επίσης, η διάρκεια του προγράμματος υπερβαίνει το κανονικό και κουράζει αρκετά, ειδικά στην εμφάνιση της Ηρώς Σαϊα.

Το "Νυν και αεί...Τσιτσάνης" αποτελεί ένα ακόμη πρόγραμμα που μάς αναπτερώνει μάς κάνει περήφανους, αφού μέσα από την δουλειά των συντελεστών έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το έργο ενός από τους πιο πολυακουσμένους μεγάλους Έλληνες συνθέτες.Αξίζει να αναφέρουμε ξεχωριστά τα ονόματα των μουσικών:

Μανώλης Πάππος (μπουζούκι), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι), Αρίστος Βαμβακούσης (μπουζούκι), Διαμαντής Σιδερίδης (μπουζούκι, μπαγλαμά, τζουρά, τσουμπούς)

και οι

Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν), Σωτήρης Μαργώνης (Βιολί), Νίκος Σαμπαζιώτης (κιθάρα), Δημήτρης Σιάμπος (κιθάρα), Χάρης Μέρμηγκας (Κοντραμπάσο).Από
Αξιολόγηση Συναυλιών
Η οργάνωση
Τα τραγούδια του live
Το συγκρότημα - μουσικός
Η διάρκεια της συναυλίας
Ο ήχος
Ο κόσμος
Βαθμός συναυλίας/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Οι Απόψεις μας
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια