Ας γνωρίσουμε τη Denovali Records

Διαβάστηκε
Μια ανεξάρτητη γερμανική δισκογραφική εταιρεία μάς έχει γίνει εμμονή τον τελευταίο καιρόΗ Denovali Records είναι μια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία με έδρα τη Γερμανία. Ξεκίνησε το 2005 και έκτοτε εμπλουτίζεται με καλλιτέχνες από ένα ευρύ μουσικό φάσμα. Η ποικιλία των κυκλοφοριών της εκτείνεται από πειραματικούς ήχους, ambient και indie ως electronica, jazz και πιανιστική μουσική.

Από το 2007 η Denovali διεξάγει το δικό της διεθνές φεστιβάλ, που ονομάζεται Denovali Swingfest. Όπως διαβάζουμε στο επίσημο site εταιρείας, η ονομασία αποτελεί φόρο τιμής στους Swing Kids, μια ομάδα αφιερωμένη στη jazz και το swing που δραστηριοποιήθηκε στη Γερμανία τα χρόνια του 1930, ως αντίβαρο στα πρότυπα του ακμάζοντος εκείνη την εποχή Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος του Χίτλερ (Διαβάστε σχετικά στη Wikipedia ή δείτε την ταινία που σκηνοθέτησε το 1993 ο Thomas Carter).

Αρχικά το Denovali Swingfest διεξαγόταν αποκλειστικά στο Essen της Γερμανίας. Παρότι το Essen παραμένει ο πυρήνας του, ήδη από το 2013 το φεστιβάλ έχει εξαπλωθεί στο Λονδίνο και το Βερολίνο. Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες για τα φεστιβάλ της τρέχουσας χρονιάς είναι 25-26 Απριλίου στο Βερολίνο, 18-19 Απριλίου στο Λονδίνο και 2-5 Οκτωβρίου στο Essen.

Κάθε χρόνο η Denovali προσφέρει δωρεάν στο κοινό μια συλλογή τραγουδιών από πρόσφατες ή επικείμενες κυκλοφορίες της. Μπορείτε να κατεβάσετε τη συλλογή για το 2014 από το online κατάστημά της εδώ ή να την ακούσετε παρακάτω.

Κάποιους καλλιτέχνες ίσως να τους γνωρίζετε ήδη, όπως τους Ιταλούς Saffronkeira, τη Βρετανίδα Poppy Ackroyd που συμμετέχει στους Hidden Orchestra, τους επίσης Βρετανούς Greg Haines και Piano Interrupted και τους Γάλλους Witxes. Από την άλλη, ακόμα και αν εκ πρώτης τα ονόματα δεν σας λένε κάτι, η πιθανότητα να ανακαλύψετε μουσικές που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένη.Στο δυναμικό της εταιρείας ανήκουν επίσης οι Γερμανοί Bersarin Quartett, οι Βρετανοί Blueneck, The Pirate Ship Quintet, Hidden Orchestra και Iroha, οι Γιαπωνέζοι Heaven In Her Arms και οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι The Mount Fuji Doomjazz Corporation (ή αν προτιμάτε The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble).

Σε κάποιο επικείμενο άρθρο θα μοιραστούμε τις σκέψεις μας για ορισμένους από τους μουσικούς που ανακαλύψαμε μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας και τις εντυπώσεις μας από τις συναυλίες της που βρεθήκαμε... ή θα βρεθούμε. Ως τότε, μπορείτε να βρείτε τη Denovali Records στο facebook.
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια