Εθνικό Θέατρο: Τέσσερις νέες παραγωγές το καλοκαίρι

Διαβάστηκε
Μετά από ένα χειμώνα με μεγάλη προσέλευση θεατών, το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει υψηλότερα τον πήχη με νέες παραγωγές.Οι τέσσερις θερινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου είναι γεγονός.

Μετά από ένα χειμώνα με μεγάλη προσέλευση θεατών, σύμφωνα με τα λεγόμενα του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη, το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει υψηλότερα τον πήχη με νέες παραγωγές.

Τι πρόκειται να δούμε λοιπόν αυτό το καλοκαίρι;

Ας ξεκινήσουμε με τον "Ιππόλυτο" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου και ερμηνείες από  Νίκο Κουρή, Λήδα Πρωτοψάλτη, Μάρθα Φριντζήλα, Θέμις Πάνου, Φαίδωνα Καστρή.

Συνεχίζουμε με τους "Βατράχους" του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία (για άλλη μία φορά μετά από 23 χρόνια) Γιάννη Κακλέα και πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Φάνη Μουρατίδη, Γιάννη Ζουγανέλη και Πάνο Βλάχο.

Ο "Ερωτόκριτος" του Βιντσέντζου Κορνάρου είναι η τρίτη παράσταση που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και με τη Μαρία Κίτσου στον ρόλο της Αρετούσας. Οι παραπάνω παραγωγές θα κάνουν πρεμιέρα στην Επίδαυρο, ενώ η τελευταία αξίζει να σημειωθεί πως θα συνχρηματοδοτηθεί από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Τέλος, ο Λάκης Λαζόπουλος θα σκηνοθετήσει ένα νέο δικό του κείμενο, με τον τίτλο "Τω αγνώστω τραγωδώ", στο οποίο θα παντρέψει θέματα που αφορούν την κρίση και την τέχνη. Το ευχάριστο είναι πως η παράσταση όχι μόνο θα εδρεύσει στην Αθήνα, αλλά θα εγκανιάσει και τη θερινή σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα).

Το μόνο σίγουρο είναι πως το φετινό καλοκαίρι θα έχει ενδιαφέρουσες παραγωγές οι οποίες ελπίζουμε να σταθούν στο ύψος που αρμόζει στο Εθνικό Θέατρο.

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια