Vassilikos

Ένας Vintage ήρωας στο Μικρό Παλλάς

Την Τετάρτη το βράδυ, ο "Vintage" τύπος παρουσίασε τη δίωρη παράσταση του σε ανθρώπους της μουσικής και των Μέσων ενημέρωσης. Κάπου εκεί ήμασταν κι εμείς...
Vassilikos


Οι φωτογραφίες είναι του φωτογράφου μας Θόδωρου Σαλταβαρέα.

Κατ' αρχάς, ας βάλουμε στο τραπέζι κάποιες παραδοχές:


(01) Ο Vassilikos είναι ένας από τους καλύτερους εν ενεργεία Έλληνες τραγουδιστές και ο καλύτερος στον Αγγλικό στίχο!
(02) Το Vintage, το πρώτο solo album του είναι πολύ ενδιαφέρον, ακόμη κι αν δεν περιέχει ούτε ένα δικό του τραγούδι, αλλά μόνο διασκευές σε αγαπημένα του τραγούδια (από τα 60s κατά κύριο λόγο).
(03) Σε αυτό το album καταφέρνει να ερμηνεύσει τραγούδια που έχουν γίνει γνωστά από ανδρικές ερμηνείες και με ακριβώς τον ίδιο τρόπο τα "βγάζει πέρα" με κομμάτια που βασίζονται σε γυναικεία φωνητικά.

Αφού τα ξεκαθαρίσαμε αυτά, ας ξεκινήσουμε την ιστορία μας. Την ερχόμενη Κυριακή 14/3 ο Βασιλικός με την μπάντα του εμφανίζεται για τέσσερις μόλις παραστάσεις - ζωντανές εμφανίσεις στο "Μικρό Παλλάς" (14, 15, 21, 22/03). Την Τετάρτη το βράδυ, ο "Vintage" τύπος παρουσίασε τη δίωρη παράσταση του σε ανθρώπους της μουσικής και των Μέσων ενημέρωσης. Κάπου εκεί ήμασταν κι εμείς...

Vassilikos

Το "Μικρό Παλλάς" πέρα από μικρό, είναι αρκετά ζεστό με τους θεατές πολύ κοντά στη σκηνή. Ο χώρος είναι σίγουρα θεατρικός και το ερώτημα της συνύπαρξης του θεατρικού με το μουσικό στοιχείο με απασχολούσε αρκετά πολύ πριν τις 9:40 μμ, όταν και ο Βασιλικός βρέθηκε στη σκηνή. Το θέατρο έχει ανάγκη τη μουσική σίγουρα, αλλά η μουσική μπορεί να παρουσιαστεί με θεατρικό τρόπο; Νομίζω πως ναι... Ιδίως όταν τα τραγούδια που θα παίξουν έχουν "ντύσει" τα soundtracks αρκετών παραστάσεων.

Το "Vintage" και τα τραγούδια του ταίριαζαν στο χώρο, όπως και αυτός προσπάθησε να τους κάνει να νιώσουν άνετα σε αυτόν. Ακόμη κι αν κάποια από τα αφηγηματικά λόγια του Βασιλικού, ανάμεσα στα κομμάτια δεν κατάφερναν να προσφέρουν την ατμόσφαιρα, που ίσως να ήθελε ο ίδιος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχε δημιουργηθεί ένα ωραίο περιβάλλον προσμονής.

VassilikosΗ ιδέα για την εμφάνιση του Θίο Γκουτσίδη (κιθάρα) στην αρχή της παράστασης, ο οποίος μόνος του ετοίμαζε την κιθάρα του, αφού προσπάθησε να ανάψει 2 κεράκια (για να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που λέγαμε...), καθώς και τα λόγια του Βασιλικού ανάμεσα στα τραγούδια νομίζω ότι είναι πετυχημένες ιδέες, ακόμη κι αν πιστεύω ότι τα κείμενα του Βασιλικού θα μπορούσαν σε κάποιες περιπτώσεις να μεταφερθούν πιο θεατρικά στον κόσμο. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό έγινε με γκριμάτσες του ίδιου και τη χρησιμοποίηση διάφορων ήχων από την κιθάρα του και αυτή του Θίο.

Μετά από μια ώρα και αφού είχαμε ακούσει τα περισσότερα από τα τραγούδια του "Vintage", η μπάντα αποχώρησε για ένα "short break" (όπως έλεγε ο Βασιλικός). Σε λίγα λεπτάκια ακούσαμε για πρώτη φορά την καλησπέρα του οικοδεσπότη. "Στο δεύτερο μέρος μιλάω με τον κόσμο και δεν είναι όπως στο πρώτο..." Η επόμενη ώρα μας προσέφερε τις εξαιρετικές διασκευές στα "You are my destiny" και "All tomorrows parties", καθώς και αρκετά κομμάτια που δεν μπήκαν τελικά στο "Vintage".

Η εντύπωση μου είναι ότι στο δεύτερο μέρος η φωνή του Βασιλικού απελευθερώθηκε και έδειξε μερικές από τις απίστευτες δυνατότητες που έχει. Νομίζω ότι σε κάποιες περιπτώσεις στο πρώτο μέρος δεν αναδείχθηκε τόσο, όσο θα έπρεπε η φωνή του. Όμως, επειδή αρκετοί από εμάς παρακολουθούν το Βασιλικό και τους Raining Pleasure χρόνια, ξέρουμε ότι ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να πάει τη φωνή του όπου ακριβώς θέλει. Για αυτό το λόγο ίσως του βγαίνουν projects, όπως το "Vintage" και το "Reflections" με τους Raining Pleasure.

Vassilikos

Σχετικά με το μουσικό κομμάτι, νομίζω ότι η επιλογή των μουσικών είναι αρκετά καλή και ξεχωρίζω την παρουσία του Σεραφείμ Γιαννακόπουλου στα τύμπανα (πολύ δυνατός!) και του Θίο στις κιθάρες. Ο ήχος ήταν καλός, αν και σε κάποια σημεία χρειάζεται να μην ακούγεται το τράνταγμα των drums, όταν δε συμμετείχαν στο τραγούδι.

Μετά από δύο ώρες γεμάτες V+V (Vassilikos+Vintage), η ακρόαση του εξαιρετικού "You are my destiny" στο σπίτι, έκλεισε μια όμορφη βραδιά, από την οποία πήρα αρκετά καλά στοιχεία, αν και ειλικρινά πιστεύω ότι υπάρχουν λίγα σημεία, στα οποία μπορεί να υπάρξει βελτίωση.

Την Κυριακή είναι η επίσημη πρεμιέρα! Δείτε και ακούστε το, γιατί δεν βλέπετε κάθε μέρα κάτι αντίστοιχο...

VassilikosΣτη σκηνή του Μικρού Παλλάς ο Βασιλικός και μαζί του οι:

Θίο Γκουτσίδης: κιθάρες, lap steel
Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος: Πλήκτρα
Στέλιος Προβής: Μπάσσο, Πλήκτρα, Φωνητικά
Σεραφείμ Γιαννακόπουλος: Τύμπανα, Κρουστά, Λούπες

Σκηνικά-κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Ηχοληψία: Κώστας Βάμβουκας
Σχεδιασμός φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας

Παραστάσεις:
Κυριακή 14/3 – Δευτέρα 15/3
Κυριακή 21/3 – Δευτέρα 22/3
Ώρα Έναρξης: 21.00

ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ  www.ellthea.gr

ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ
Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, CityLink
Τηλ. 210 32 10025

www.vassilikos.net
www.myspace.com/vassilikos


Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια