Frank and Walters, Liarbirds, B’ Sides στο Μύγα

Το ακροατήριο ήταν συνειδητοποιημένο για το τι θα ακούσει και αποζημιώθηκε πλήρως από τα “hits” του συγκροτήματος Πριν ξεκινήσω τις αναφορές μου στα συγκροτήματα που είδαμε το Σάββατο το βράδυ, θα ήθελα να τονίσω την θετική εντύπωση που μου άφησε το Μύγα. Όμορφο, ευρύχωρο club, που μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 500 άτομα, σε hot σημείο της Αθήνας. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι χώροι στην πρωτεύουσα με εύκολη πρόσβαση που να είναι ταυτόχρονα κατάλληλοι για live.

Οι B’ Sides από την Πάτρα έκαναν την εμφάνισή τους περίπου στις 10. Το συγκρότημα έγινε γνωστό από την συμμετοχή του με το τραγούδι “Queen” στην συλλογή του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου με τίτλο “Turning Point”. Έχουν έτοιμο το πρώτο τους album με τίτλο “Story without end” που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Άφησαν θετικές εντυπώσεις την περίπου μισή ώρα που έμειναν στην σκηνή με τις συνθέσεις τους που προσεγγίζουν το ύφος των Interpol και των δικών μας Closer. Η ευχάριστη έκπληξη για μένα ήταν η φωνή του τραγουδιστή τους Βασίλη που μου έφερνε έντονα στο μυαλό αυτή του Paul Heaton των Housemartins και των Beautiful South.

Οι Liarbirds που ακολούθησαν, έχουν έτοιμο και αυτοί το πρώτο τους album με τίτλο “Hat Trick”, το οποίο αδημονούμε να κυκλοφορήσει για να το απολαύσουμε. Το συγκρότημα έχει ήδη δύο EP στο ενεργητικό του, τα “Four thoughts” και “Second Quartet”. Οι Liarbirds περιλαμβάνουν στην σύνθεσή τους δύο πρώην μέλη των Pillow, οι οποίοι θεωρώ ότι είναι από τα πιο αδικημένα ελληνικά συγκροτήματα, ενώ στα περίπου δέκα χρόνια καριέρας τους κυκλοφόρησαν μόνο ένα EP, το Pure, στο τέλος του 1996. Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά γι’ αυτούς εάν είχαν δράσει στα zeros… Οι Liarbirds δεν μένουν μόνο στην pop, αλλά προσφέρουν και κάμποσες ψυχεδελικές συνθέσεις για τις οποίες την ευθύνη φέρει ο Jamie. Την περίπου μισή ώρα του set τους, ακούσαμε καινούρια τραγούδια από το “Hat Trick”.

Το κυρίως μενού της βραδιάς ήρθε περίπου στις 12 και ήταν φυσικά οι Frank and Walters από το Cork της Ιρλανδίας για δεύτερη φορά στην Αθήνα! Το συγκρότημα. με αφετηρία το 1992 και το albumTrains, boats and planes” έχει μείνει στην ιστορία της indie pop για μερικές από τις πιο ευχάριστες μελωδίες που έχουμε ακούσει ποτέ. Αποδείχθηκε πώς τα τραγούδια τους έχουν μείνει στην μνήμη της  αθηναϊκής 30 something indie κοινότητας που βρέθηκε προχθές το βράδυ στο Μύγα. Πιθανόν μάλιστα το κοινό να περιμένει να δει και άλλα ονόματα από εκείνη την εποχή. Το ακροατήριο ήταν πλήρως συνειδητοποιημένο για το τι θα ακούσει και πιστεύω πώς αποζημιώθηκε πλήρως τόσο από τα “hits” του συγκροτήματος που ακουστήκαν όσο και από τους απολαυστικούς διαλόγους των ευδιάθετων Paul Linehan, τραγουδιστή και Ashley Keating, ντράμερ.

Την περίπου μία ώρα της εμφάνισής τους ακούσαμε τα Fashion crisis hits New York, This is not a song, Walters trip, After all και βέβαια το Happy Busman. Επέστρεψαν στην σκηνή για μία απολαυστικότατη διασκευή του Funky cold medina

Η φωτογραφία ανήκει στο Donal.
Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια