Οι Muse στο studio για το 7ο άλμπουμ τους

Διαβάστηκε
Τι θ' ακούσουν τ' αυτιά μας;Δεν είναι πλέον μυστικό.. οι Muse είναι στο  στούντιο ετοιμάζοντας τη νέα δισκογραφική  τους δουλειά! 

Από πού το  μάθαμε; Από τους ίδιους πριν λίγες ημέρες στο φρέσκο τους λογαριασμό στο Instagram.


Οι ίδιοι φαίνονται να το διασκεδάζουν ιδιαίτερα με τα sneak peaks που δίνουν στο  κοινό τους και τα σχόλια που λαμβάνουν. Φαίνεται ότι τις "διαρροές" στο Instagram  άρχισε ο ντράμερ των Muse Dom Howard, αλλά
στις επόμενες φωτογραφίες έβαλαν όλοι ένα χεράκι.  Το Instagram έχει πάρει φωτιά με μόλις 9 φωτογραφίες και ένα βιντεάκι. (Ναι είμαι και εγώ μία από τους 154.729 followers).

Τον περασμένο Απρίλιο, ο  Dom Howard είχε δηλώσει πως το γκρουπ θα άρχιζε τις προετοιμασίες για το νέο άλμπουμ το Μάιο και πως θα ολοκληρωνόταν αν όχι μέσα στο 2014, σίγουρα μέσα στο  2015.

Στις 26 Σεπτεμβρίου και  πάλι ο μαρτυριάρης  Howard μας μπέρδεψε ανεβάζοντας στον προσωπικό του  λογαριασμό στο Instagram το εξής: "7 ημέρες για το 7ο άλμπουμ". Τελικά στις 4 Οκτώβρη ξεκαθαρίστηκε πως μετράγαμε 7 μέρες μέχρι οι Muse να ξαναμπούν στο στούντιο και συγκεκριμένα το Warehouse Studio στο Vancouver του Καναδά.

Εν αναμονή λοιπόν του 7ου άλμπουμ το οποίο άργησε 2 χρόνια έπειτα από την κυκλοφορία του "The 2nd Law" το 2012. 

Τι περιμένουμε ν' ακούσουμε; Ο Matt Bellamy μίλησε για επιστροφή στις rock ρίζες των πρώτων δίσκων αφήνοντας λίγο στην άκρη τους πειραματισμούς με διαφορετικά πράγματα που υπήρχαν στα τελευταία δύο άλμπουμ (electronics, symphonics, orchestral work).

Στόχος είναι "να ξαναθυμηθούν τους εαυτούς τους στο  ξεκίνημα της καριέρας τους", αναφερόμενος στη νοοτροπία που  είχαν τότε, δηλαδή να παίζουν καλά, να απολαμβάνουν να παίζουν μαζί και  να δημιουργούν "οργανική"(organic) μουσική. Αυτό το "οργανική" αρχικά μου έφερε στο  μυαλό τα βιοδραστικά μόρια από την οργανική Χημεία του Λυκείου  και φαντάστηκα  πως μάλλον εννοούν "ζωντανή", κατά κάποιο τρόπο, "εξελίξιμη". Μάλλον όμως εννοούν  τελικά "ανόθευτη" μουσική, χωρίς πρόσθετα. Γυναικείο μυαλό..

Ο Bellamy με τα λεγόμενά του, δίνει την αίσθηση πως, το γκρουπ έχει κλείσει κατά κάποιο  τρόπο αυτόν τον κύκλο, και όπως συμβαίνει με κάθε κύκλο, το τέλος σε φέρνει πάντα στην αρχή. Οι Muse ξεκίνησαν ως τρεις ντροπαλοί  έφηβοι που έπαιζαν για τον εαυτό τους και "κρύβονταν" πίσω από τη μουσική τους. 

Τώρα, 6  άλμπουμ μετά, έπειτα απ' αυτή την τρελή διαδρομή και τις φαντασμαγορικές εμφανίσεις, έχοντας δοκιμάσει τον εαυτό τους στη σκηνή και σε διαφορετικούς ήχους, έχοντας αποθεωθεί από το κοινό τους, είναι πλέον καιρός να δώσουν τον πρώτο ρόλο στη μουσική τους, στην κιθάρα, το μπάσο, τα ντραμς... - όχι από ντροπαλοσύνη αλλά από συνειδητοποιημένη ωριμότητα. 

Ο μπασίστας,  Chris Wolstenholme -λίγες και σταράτες δηλώσεις εδώ- πρόσθεσε πως ναι μεν η αρχική ιδέα είναι να κρατήσουν τον χαρακτήρα του 7ου άλμπουμ πιο rock και κάπως πιο "ακατέργαστο" αλλά συνήθως όταν μπαίνεις στο  στούντιο δε ξέρεις πως θα καταλήξεις.. 

Με ποια εταιρεία θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ; Γνωρίζοντας πόσο αντισυμβατικοί είναι οι Muse,  ακόμα και  η κυκλοφορία του άλμπουμ μπορεί να είναι ασυνήθιστη. Δε θα μας έκανε εντύπωση αν μια μέρα το βλέπαμε στο iTunes ξαφνικά.. ή  αν θα το έκαναν stream από το φεγγάρι..! Σίγουρα δε θα είναι κάτι συνηθισμένο, όπως  δήλωσε και ο Bellamy στο Radio.com.

Οι Muse είναι πλέον αδέσμευτοι από συμβόλαια και δεσμεύσεις και με νέο Management (μόλις υπέγραψαν με την Q Prime Management). Ίσως το νέο άλμπουμ να κυκλοφορήσει από τους ίδιους και όχι από κάποια άλλη δισκογραφική εταιρεία. 

Η Q Prime Management, άλλωστε, μανατζάρει και τους Metallica. 'Επειτα από τη συμφωνία τους, οι  Metallica αυτονομήθηκαν και δημιούργησαν τη δική τους δισκογραφική το 2012, την Blackened Recordings. Θα δούμε ίσως το νέο  άλμπουμ των Muse να κυκλοφορεί από τη δική τους Hellium-3; Ίδωμεν...

Χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσουν σε κανέναν, χωρίς δεσμεύσεις, κουβαλώντας όλη την εμπειρία και τις μουσικές αναζητήσεις μέσα τους, οι Muse είναι σε θέση να δημιουργήσουν αυτό που πραγματικά θέλει  η καρδιά τους, γιατί όχι, το πιο αντιπροσωπευτικό άλμπουμ της καριέρας τους. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι έχουν γράψει πολύ καλά κομμάτια..Ως ταπεινή Musίτσα (όπως με αποκάλεσε κάποτε πολύ αγαπημένο πρόσωπο) τους πιστεύω και μου έχουν ανοίξει την όρεξη..

Τα κεφάλια μέσα λοιπόν..  μη περιμένετε άλλες περιοδείες μέχρι να κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ. Θα περιοριστούμε σε φωτογραφίες στο Instagram περιμένοντας με λαχτάρα, αν όχι το νέο άλμπουμ μέσα στο 2014, έστω ένα single τα Χριστούγεννα. 

http://instagram.com/muse
Από
Λέξεις Κλειδιά
Dom Howard Chris Wolstenholme matt bellamy
10
muse
109
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια