Το βινύλιο από "μαύρο" γίνεται σιγά σιγά "χρυσό"

Διαβάστηκε
Οι πωλήσεις βινυλίου της χρονιάς στη Βρετανία ξεπέρασαν το 1.000.000 για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκατίες χάρη στους Arctic Monkeys!Ενώ το βινύλιο θεωρήθηκε απαρχαιωμένο τα τελευταία χρόνια, ξαναμπαίνει δυναμικά στις πωλήσεις ξεπερνώντας ξανά τα ρεκόρ πωλήσεων, μετά από το 1996 που τα αγγλικά LPs είχαν αγγίξει τις 1.083.206. 

Η British Phonographic Industry ανακοινώνει πως το δυνατότερο σε πωλήσεις LP της χρονιάς είναι το "AM" των Arctic Monkeys, που κυκλοφόρησε το 2013,  ενώ το πρώτο της εβδομάδας που πέρασε, είναι το "Nothing Has Changed" του David Bowie. Η ετήσια καθιερωμένη Record Store Day έχει συμβάλλει στην προώθησή του και στην δημιουργία μιας σχετικής ενασχόλησης των media με το αγαπημένο κλασσικό format  των συλλεκτών.Το νούμερο ένα της προηγούμενης εβδομάδας ήταν το "The Endless River" των Pink Floyd, που πωλήθηκε σε 6.000 αντίτυπα μόλις την πρώτη εβδομάδα, γεγονός που του χαρίζει μια μεγάλη πρωτιά, μετά το 1997 και τον τίτλο του πιο γρήγορα ανερχόμενου σε πωλήσεις βινυλίου του αιώνα! 

Οι πωλήσεις βινυλίου έχουν πενταπλασιαστεί από το 2009, και ακολουθούν ολοένα και ανοδικότερη πορεία. Ο Martin Talabot, ο επικεφαλής των επίσημων charts δηλώνει πως το δυναμικό άνοιγμα στην αγορά των Pink Floyd καταδεικνύει την επιστροφή του βρετανικού κοινού στο βινύλιο, το οποίο φαίνεται πως θα ξεπεράσει τα 20 εκατομύρια λίρες αυτή τη χρονιά σε σχέση με τα 3 εκατομύρια λίρες που ήταν πριν 5 χρόνια.

Οι συνολικές πωλήσεις βινυλίων το 2013 έφτασαν τις 780.674, ενώ αυτό το νούμερο παραμένει μόνο το 2% των βρετανικών πωλήσεων album, ενώ τα CD αποτελούν το 64% και οι ψηφιακές μορφές το 35%.  

Η φωτογραφία προέρχεται από το tenhomaisdiscosqueamigos.com.
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια