Whatever makes us happy on a Sunday morning: from the heart

Διαβάστηκε
... γιατί ευτυχώς υπάρχουν και λίστες που δεν εκφράζουν μόνο τα πρέπει, αλλά και τα θέλω!Κατά το λεξικό Τριανταφυλλίδη "μουσική είναι το είδος τέχνης που συνίσταται σε κατάλληλο συνδυασμό ήχων, έτσι ώστε το σύνολο να έχει μελωδία, ρυθμό και αρμονία". Η ετυμολογική δε προέλευση της λέξης, όπως εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κανείς, προέρχεται από τις Μούσες της ελληνικής αρχαιότητας, η κάθε μία από τις οποίες ήταν υπεύθυνη και για άλλη μορφή έμμετρης έκφρασης: η Καλλιόπη κουμάνταρε την επική ποίηση, η Κλειώ την ιστορία, η Ερατώ τη λυρική ποίηση, η Ευτέρπη αυτήν καθαυτή τη μουσική, η Μελπομένη τη τραγωδία, η Πολύμνια την ιερή ποίηση, η Τερψιχόρη το χορό, η Θάλεια την κωμωδία, ενώ η μόνη που ξέφυγε ήταν η Ουρανία που, όπως δηλώνει και το όνομά της, δε θα μπορούσε παρά να είναι προστάτιδα της αστρονομίας.

Αν προσπαθήσει να αναζητήσει όμως κάποιος συνώνυμά της, είμαι σίγουρη πως ακόμη κι αν βρει επιστημονική απάντηση, δε θα είναι εκείνη που αναζητά. Όποιος πραγματικά την αγαπά και την έχει στην καρδιά του της δίνει μια άλλη υπόσταση και ερμηνεία. Είναι τα πάντα και τίποτε συγκεκριμένο. Είναι η θύμηση προσώπου αγαπημένου ή η απέλπιδα προσπάθεια λησμονιάς του. Είναι η ένοχη απόλαυση που, αν τη μαρτυρήσει, θα γίνει περίγελος ή το ριφάκι που έχει ποτίσει κάθε κύτταρο και δε λέει να αποκολληθεί από τους εγκεφαλικούς νευρώνες. Είναι ο πρώτος έρωτας και το τελευταίο αντίο στο πιο αγαπημένο πρόσωπο. Εξαιτίας της γεννιούνται άνθρωποι, ενώ άλλοι την απολαμβάνουν οδεύοντας μαζί της χέρι χέρι προς το θάνατο. Είναι το τιτίβισμα των πουλιών ένα κυριακάτικο πρωινό και ο ήχος της καφετιέρας, όταν ακόμη έξω είναι σκοτάδι και πρέπει να πάει στη δουλειά. Είναι η βροχή που χτυπάει στο τζάμι τη στιγμή που τη χαζεύει κουρνιασμένος στη θαλπωρή του ζεστού σπιτιού του.

Για μένα προσωπικά είναι όλα τα παραπάνω και τίποτε από αυτά. Άλλα τόσα κι όμως πάλι άρρηκτα δεμένα με το θυμικό και το λογικό. Η σημερινή λίστα είναι από εκείνες που δε χρειάζονται σκέψη. Αποτελεί το σύνολο των τραγουδιών που εκφράζουν όλα όσα δεν μπορεί να εκφράσει ο γραπτός λόγος. Χωρίς καμία αναζήτηση σε ξεχασμένους φακέλους. Χωρίς αναρώτηση για το πώς να λέγανε εκείνο το τραγούδι που άκουγα και μου άρεσε. Όλα χαραγμένα ένα-ένα ξεχωριστά για διαφορετικούς λόγους στην καρδιά μιας μουσικόφιλου. Την ερμηνεία τους την ξέρω. Ελπίζω ακούγοντάς την να βρείτε κι εσείς τη δική σας, γιατί είναι με μεράκι από καρδιάς φτιαγμένη.

Καλημέρα. Μια όμορφη Κυριακή ξημέρωσε!
Από το spotify απουσιάζει το "Snakes And Ladders" της Basia Bulat.


Το MixGrill πηγαίνει και στο tape.ly. Ακούστε τη σημερινή λίστα From the heart @ tape.ly


Τα τραγούδια

01. Ride - From Time To Time
02. The The - Slow Emotion Replay
03. Maximo Park - Books From Boxes
04. The Last Shadow Puppets - My Mistakes Were Made For You
05. Spoon - The Ghost Of You Lingers
06. The National - Green Gloves
07. Radiohead - Fake Plastic Trees
08. Nick Cave - Easy Money
09. Suede - Saturday Night
10. Basia Bulat - Snakes And Ladders
11. The New Pornographers - Challengers
12. The Verve - Sonnet
13. Blur - Out Of Time
14. Doves - Kingdom Of Rust
15. My Morning Jacket - One Big Holiday
16. Travis - Why Does It Always Rain On Me?
17. Air - Cherry Blossom Girl
18. Midlake - Roscoe
19. Interpol - The Lighthouse
20. U2 - The Ground Beneath Her Feet
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο10/10 (1)
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια