Τα Προσεχώς: The Theory of Everything

Διαβάστηκε
Ο Eddie Redmayne στο ρόλο-πρόκληση του Stephen Hawking με ένα Όσκαρ να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα...Ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος και συγγραφέας Stephen Hawking γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1942 και στα 20 του χρόνια διαγνώστηκε με μια πολύ σπάνια ασθένεια που ονομάζεται "αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση". Η νόσος αυτή είναι συνήθως θανάσιμη μέσα σε πέντε χρόνια. Ο Hawking όμως είχε άλλη γνώμη και χάρη στη θέληση του για ζωή σήμερα διανύει το 73ο έτος της ηλικίας του. Παρόλα αυτά, είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου παράλυτος και επικοινωνεί με τους γύρω του μέσω μιας ειδικής συσκευής που παράγει ομιλία. Η προσφορά του στον επιστημονικό τομέα είναι τεράστια, με σπουδαιότερη ίσως την "Aκτινοβολία Hawking" (την πρόβλεψη για εκπομπή ακτινοβολίας από μαύρες τρύπες). Χάρη σε αυτή και όλα τα υπόλοιπα επιτεύγματά του, κατατάσσεται στους κορυφαίους επιστήμονες του 20ου και του 21ου αιώνα. Το Σεπτέμβριο του 2013 δημοσίευσε την αυτοβιογραφία του με τίτλο "My Brief History" (ελληνικός τίτλος: "Το χρονικό της ζωής μου").O James Marsh αποφάσισε να αφιερώσει μια ταινία στην εξέχουσα αυτή προσωπικότητα με τίτλο "The Theory of Everything". Σημαντικότερο γεγονός ίσως και από την ίδια την ταινία είναι ότι ενώ υπάρχουν τόσα πράγματα στα οποία μπορεί να σταθεί κάποιος αναφερόμενος στον Hawking, ο Marsh επικεντρώνεται στη σχέση που είχε ο λαμπρός επιστήμων με την πρώτη του γυναίκα Jane. Η Jane ήταν μαζί του από τα πρώτα στάδια της ασθένειάς του, αν και τελικά χώρισαν το 1995 ύστερα από 30 περίπου χρόνια γάμου. Το σενάριο της ταινίας επιμελήθηκε ο Anthony McCarten με την ιστορία να βασίζεται στο βιβλίο της ίδιας της Jane Hawking με τίτλο "Travelling to Infinity: My Life with Stephen". Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Stephen Hawking υποδύεται ο Eddie Redmayne ο οποίος για αυτή του την ερμηνεία κέρδισε τη "Χρυσή Σφαίρα Πρώτου Αντρικού Ρόλου σε Δραματική Ταινία" την Κυριακή που μας πέρασε. Δίπλα του στο ρόλο της Jane θα δούμε τη Felicity Jones. Και οι δύο πρωταγωνιστές έλαβαν υποψηφιότητα για τα Όσκαρ 2015. Η ταινία κέρδισε επίσης τη "Χρυσή Σφαίρα Μουσικής" για τις συνθέσεις του Jóhann Jóhannsson. Η πρεμιέρα της αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στις 29 Ιανουαρίου με τίτλο "Η Θεωρία των Πάντων".Trivia:

-    Ο Stephen Hawking σε προσωπικό email προς τον σκηνοθέτη James Marsh ανέφερε πως υπάρχουν ορισμένα σημεία στην ταινία όπου νόμιζε πως έβλεπε τον εαυτό του.

-    Εκτός του ότι πρόσφερε τη φωνή του σε ορισμένα τμήματα της ταινίας, ο Stephen Hawking δάνεισε επίσης το Μετάλλιο της Ελευθερίας και την υπογεγραμμένη διατριβή του ώστε να χρησιμοποιηθούν σε αυτή.

-    O Eddie Redmayne συνάντησε τον Stephen Hawking μόνο μία φορά πριν τα γυρίσματα και δήλωσε: "Στις τρεις ώρες που ήμουν μαζί του ίσως να είπε οκτώ προτάσεις. Εγώ απλώς δεν ένιωθα ότι μπορούσα να τον ρωτήσω οικεία πράγματα". Ως εκ τούτου, βρήκε άλλους τρόπους να προετοιμαστεί για το ρόλο. Έχασε 15 κιλά και εκπαιδεύτηκε με μια χορεύτρια για να μάθει να ελέγχει το σώμα του. Συνάντησε 40 ασθενείς με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, κράτησε ένα διάγραμμα παρακολούθησης της σειράς με την οποία μειώθηκαν οι μύες του Hawking και στάθηκε μπροστά από έναν καθρέφτη για πολλές ώρες με σκοπό να κοντρολάρει το πρόσωπό του. Τέλος, έμεινε ακίνητος και σκυμμένος για πολύ μεγάλο διάστημα, τόσο που ένας οστεοπαθητικός τού είπε πως άλλαξε η ευθυγράμμιση της σπονδυλικής του στήλης. Ο Redmayne παραδέχτηκε πως όλο αυτό ήταν βασανιστικό και μάλλον όχι υγιές.

-    Ο σεναριογράφος Anthony McCarten χρειάστηκε τουλάχιστον τρία χρόνια μέχρι να πείσει την Jane Hawking να μεταφέρουν το βιβλίο της στον κινηματογράφο, ενώ το όλο εγχείρημα του πήρε συνολικά δέκα χρόνια μέχρι να φτάσει στη μεγάλη οθόνη.

-    Ο Eddie Redmayne είναι καλός φίλος με τον Benedict Cumberbatch. Ο Cumberbatch ήταν ο πρώτος ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Stephen Hawking στην τηλεταινία "Hawking" του BBC το 2004.
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια