Το 8ο European Junior Original Concert στην Αθήνα

Διαβάστηκε
Το Σάββατο 14 Φλεβάρη   με πρωταγωνιστές τους μικρούς συνθέτες της καρδιάς μαςΜε ιδιαίτερη χαρά παραστήκαμε στη Συνέντευξη Τύπου που  δόθηκε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στο πλαίσιο του ετήσιου European Junior Original Concert  και είχαμε την ευχαρίστηση να ενημερωθούμε για τη διοργάνωση και να συνομιλήσουμε με τον κο Λεωνίδα Αρνιακό (Διοικητικό Διευθυντή του Ωδείου Φίλιππος Νάκας), τον κο Philippe Tirfoin (Διευθυντή Μουσικής Εκπαίδευσης Ευρώπης Yamaha Music Europe), την κα Μαρίνα Γύρα (Καθηγήτρια πιάνου και Μουσικής Προπαιδείας στα συστήματα Yamaha) και τον κο Κωνσταντίνο Νάκα (Πρόεδρο Φίλιππος Νάκας ΑΒΕΕΤΕ).


Τί είναι το Junior Original Concert


Το Junior Original Concert είναι μια ιδιαίτερη συναυλία. H συναυλία αυτή δεν είναι διαγωνισμός, αλλά μια μεγάλη γιορτή όπου πρωταγωνιστούν  μικροί συνθέτες  ηλικίας από 6 έως 15 ετών σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον, στο οποίο μπορούν να εκφραστούν η δημιουργικότητα, οι ιδέες και τα συναισθήματά τους μέσα από τη μουσική.

Το πρώτο Junior Original Concert (JOC) διοργανώθηκε το 1972 στην Ιαπωνία και έκτοτε διεξάγεται κάθε χρόνο σε διάφορα μέρη του κόσμου.Το Junior Original Concert διεξάγεται αρχικά σε σχολικό και ακολούθως σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η Yamaha Music Europe GmbH, σε συνεργασία με την Yamaha Music Foundation με έδρα το Τόκιο, διοργανώνουν το European Junior Original Concert.

 Όσον αφορά στο Ευρωπαϊκό Junior Original Concert,  μετά από τις συναυλίες στο Μιλάνο το 2008, το Παρίσι το 2009, τη Βιέννη το 2010, το Αμβούργο το 2011, τη Μαδρίτη το 2012, τη Βενετία το 2013 και το Λονδίνο το 2014, φέτος η Αθήνα επελέγη να φιλοξενήσει αυτό το σημαντικό γεγονός, το 8ο κατά σειρά Εuropean Junior Original Concert.Το 8ο European Junior Original Concert στην Αθήνα

Στις 14 Φεβρουαρίου 2015 , το Ωδείο Φίλιππος Νάκας συνδιοργανώνει με τη Yamaha Music Europe για πρώτη φορά στην Ελλάδα το European Junior Original Concert στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ώρα 18:00.

Εκεί θα απολαύσουμε 12 μικρούς συνθέτες από τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Μ.Βρετανία, Την Πολωνία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και φυσικά την Ελλάδα.

Τη χώρα μας εκπροσωπούν η Μαρία Αισώπου (9 ετών) κι η Βένια Χουλιάρα (10 ετών)
.

 Η Μαρία Αισώπου θα παίξει στο πιάνο τη σύνθεσή της "The Small Kite" κι η Βένια Χουλιάρα το κομμάτι "Music Fantasy", το οποίο θα ερμηνεύσει η  ίδια στο πιάνο μαζί με τους συμμαθητές της Ιωάννα Κατσικοπούλου, Ειρήνη Μουσταφέλλου, Θανάση Πουλισάκη (αρμόνιο), Γαρυφαλλιά Κερκέζου (ντραμς) και φωνητικό σύνολο που θ' αποτελείται απ' όλους τους συμμετέχοντες του JOC.

Θα είμαστε εκεί να χειροκροτήσουμε και τα 12 μικρά θαύματα σ' αυτή τη μοναδική συναυλία. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια