"Τζόρνταν" : Μια παράσταση συνταρακτική στο θέατρο Άνεσις

Διαβάστηκε
Μετά από διθυραμβικές κριτικές και "Βραβείο Κοινού Αθηνοράματος" (2011), η παράσταση Τζόρνταν επιστρέφει ξανά φέτος.Μετά από διθυραμβικές κριτικές και το "Βραβείο Κοινού Αθηνοράματος" (2011), η παράσταση Τζόρνταν επιστρέφει φέτος στο θέατρο Άνεσις με την μοναδική Μαρίνα Ασλάνογλου στο ρόλο της Σίρλεϊ Τζόουνς.

Η ιστορία της Σίρλεϊ Τζόουνς αποτελεί αληθινή μαρτυρία. Περνώντας μια ζωή σχεδόν στο περιθώριο, είχε εναποθέσει τις ελπίδες της σε έναν μεγάλο έρωτα. Ο κύκλος της βίας, όμως, συνεχίστηκε και έτσι η αγάπη της χτύπησε την πόρτα με άλλο τρόπο: έδωσε ζωή στον μικρό Τζόρνταν. Και σε αυτό το σημείο της διήγησης ακούσαμε την πιο όμορφη και ανατριχιαστική φράση που ίσως έχει λεχθεί ποτέ:

«Ποτέ δεν είχα μάθει τι θα πει ‘αγαπώ’ πριν έρθεις εσύ.»

Πώς μπορεί αυτή η μοναδική αγάπη να οδηγήσει σε φόνο; Πώς μια μητέρα μπορεί να γίνει παιδοκτόνος και να "φέρει" αυτή την ταμπέλα μια ολόκληρη ζωή;

Το "Τζόρνταν" μάς ταρακούνησε, διότι παρουσίασε πόσο σημαντικό είναι να μελετάς ξεχωριστά τη ζωή του κάθε ανθρώπου, ώστε να οδηγηθείς στα πραγματικά του κίνητρα σε αντίθεση με έναν αυθαίρετο και ανεπανόρθωτο στιγματισμό. Όσοι "ειδικοί" και να ασχοληθούν είναι δυνατόν να νιώσουν έστω και ένα εκατοστό από την αγάπη που έδειξε αυτή η μάνα στο παιδί της, εάν δεν σκύψουν πραγματικά πάνω στην ιστορία αυτή;

Ένα συγκλονιστικό ψυχογράφημα, με προεκτάσεις κοινωνικές, ηθικές και φιλοσοφικές το οποίο η Μαρίνα Ασλάνογλου απογείωσε με την ερμηνεία της. Πάνω στη σκηνή δεν υποδυόταν την Σίρλεϊ: ήταν αυτή. Οι ψυχικές διακυμάνσεις -από την πιο ήπια και χαρούμενη μέχρι την πιο έντονη και σπαραξιγκάρδια- ήταν ξεκάθαρες τόσο στη φωνή όσο και στην κίνησή της αποδίδοντας την απελπισία που πήγαζε από όλη την προσωπικότητα της γυναίκας.

Σε ένα σκηνικό λιτό και σκοτεινό, με την παρέμβαση της μουσικής μόνο στην αρχή και το τέλος (Total eclipse of the heart- Bonnie Tyler), η σκηνή γέμιζε μόνο με την παρουσία και τα λόγια της ηθοποιού. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η απόδοση και σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη.

Οι φωτισμοί, άλλοτε έντονοι και φωτεινοί άλλοτε σκοτεινοί μάς προϊδέαζαν εν μέρει για την ψυχοσύνθεση της Σίρλεϊ, ώσπου πριν πέσει η αυλαία, είχε μείνει μόνο η αχτίδα ενός προβολέα.

«Τζόρνταν»
ένα έργο των Άννα Ρέυνολντς και Μόιρα Μπουφίνι

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Απόδοση - Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης

Ερμηνεύει η Μαρίνα Ασλάνογλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκη Κακιρδάκη
Φωτισμοί: Αντώνης Τσεβάς

Έναρξη: Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 (Λήξη: 10/3/2015)
Για 10 μόνο παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια: 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων:
15 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ (φοιτητικό, άνω των 65 ετών, ανέργων, γκρουπ)

Τηλέφωνα κρατήσεων: 2107488881 - 2107488882

Θέατρο Άνεσις
Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Αθήνα

Από
Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Το έργο (απόδοση, διάρκεια κτλ.)
Οι ηθοποιοί
Η σκηνοθεσία
Τα σκηνικά (κοστούμια κτλ.)
Η μουσική
Το κοινό
Βαθμός Παράστασης/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια