Γιώργος Μυλωνάς στο Οξυγόνο Live

Παρουσίαση του νέου του δίσκου, "Liberta!". Ήμασταν κι εμείς εκεί...Την τελευταία Παρασκευή του Απρίλη ο Γιώργος Μυλωνάς παρουσίασε τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Liberta!» στο Οξυγόνο Live. Η βραδιά μπορεί να προβλήθηκε ως "παρουσίαση δίσκου" αλλά (ευτυχώς) δεν είχε καμία σχέση με ό,τι βαρετό φέρνει στο μυαλό μας η φράση αυτή. Ο νέος δίσκος, τον οποίο έπαιζε όλο το χειμώνα στα live του (ΣτΝ και αλλού) ο Μυλωνάς, ήταν απλώς η αφορμή για να γίνει ένα αποχαιρετιστήριο για τη χειμερινή σεζόν live party.

Ο κόσμος πολύς, απόλυτα "προετοιμασμένος" και "υποψιασμένος" για το party που ακολούθησε. Πολύ καλή και χορευτική διάθεση (σ’ αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι κυρίως υπήρχαν μόνο σταντ και ελάχιστα χαμηλά τραπέζια), έντονη συμμετοχή, οι περισσότεροι ήξεραν τα τραγούδια του νέου δίσκου.

Εκτός, λοιπόν, από τα τραγούδια του νέου δίσκου μας έπαιξαν πολλές ελληνικές (π.χ. locomondo, Maraveyas Ilegal κ.ά.)  και ξένες (π.χ. Manu Chao, Bob Marley κ.ά.) διασκευές. Έτσι όλο το πρόγραμμα ήταν σε reggae, ska, latin ρυθμούς.

Οι βασικοί μουσικοί που έπαιξαν μαζί με τον Γιώργο Μυλωνά είναι οι:

Ευριπίδης Ζεμενίδης: κιθάρες,φωνή
Μιχάλης Καλκάνης: μπάσο
Αντώνης Ανδρέου: πνευστά
Νίκος Χριστόπουλος: τύμπανα
Μιχάλης Κατσαρός: πλήκτρα


Μαζί τους στην σκηνή ανέβηκαν οι Ηλιάνα Τσαπατσάρη, Νατάσσα Μηνδρινού, Γιώργος Κατσάνος και  Πάνος Μουζουράκης.Τα τραγούδια του «Liberta!» περιγράφουν στιγμές της ζωής ενός νέου ανθρώπου του σήμερα, χαρούμενα κι ανέμελα με μια δόση χιούμορ και ενίοτε ειρωνείας. Ορίστε μια γεύση…


«Με κυνηγάει ο χρόνος και 'γω είμ' ακόμα ξάπλα ξαπλωμένος.  Θα τον αφήσω να περάσει και πριν πιαστώ ν' αλλάξω στάση.»
Μόδα
«Ακούς τα ψαγμένα, το παίζεις boem
μα απ' έξω δεν ξέρεις κανένα ρεφρέν»«Θα 'ρθω να στο πω»
εννοεί το 'σ αγαπώ', που λέει, δυσκολεύεται να το πει. Πάντα μένει κάπου στο "σ' αγγγ...".
Μπαρότσαρκα: «Μια στο Γκάζι, μια στο Κέντρο. Πανόρμου και Ψυρρή. Μην καθίσεις σπίτι γιατί κάθε νύχτα είναι γιορτή!»


Τέλος, μου έκανε εντύπωση όταν ο Γιώργος Μυλωνάς μέσα στους ανθρώπους που ευχαρίστησε, οι οποίοι τον βοήθησαν για τον νέο δίσκο, ευχαρίστησε και όλους όσους τραβάνε βίντεο στα live του και τα ανεβάζουν στο youtube!Μας είπε καληνύχτα με  Bob Marley και το "No woman no cry"  και βγήκε μια ακόμα φορά  παίζοντας 3 ακόμα κομμάτια με τελευταίο το τραγούδι «Liberta». Κι έτσι όλοι φύγαμε τραγουδώντας:

Liiiii be rtaaa Φωνάζουν όλοι Libertaa

 

Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια