Αντέχεις ν' ακούς μουσική για 1 ώρα τη μέρα μόνο;

Διαβάστηκε
Μια νέα έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organisation) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για περίπου 1.1 δις νεαρών ατόμων ηλικίας 12-35 ετών.Μια νέα έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organisation) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για περίπου 1.1 δις νεαρών ατόμων ηλικίας 12-35 ετών.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η χρήση smartphones, ακουστικών και η έκθεση σε χώρους με επικίνδυνα για την ακοή όρια θορύβου (κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, sport events) θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε μόνιμη απώλεια της ακοής μας.

Η έρευνα έδειξε πως περίπου το 50% αυτών των ηλικιών κινδυνεύουν από τη χρήση των προσωπικών συσκευών ενώ το 40% από έκθεση σε χώρους διασκέδασης με δυνατή μουσική.

Τι θεωρείται ως επικίνδυνο επίπεδο έκθεσης; 
θα μπορούσε να είναι η έκθεση σε 85 (dB) ντεσιμπέλ για 8 ώρες ή 100 dB για 15 λεπτά. Κι αν αναρωτιέστε πόσο είναι 100 dB να σας ενημερώσω πως σε ένα live o ήχος ξεπερνά τα 100 dB (κοινώς, το χάσαμε το αυτί πατριώτη..)

Τρόποι πρόληψης:
 Ελεγχόμενη ένταση όταν ακούμε μουσική με τα ακουστικά μας και όχι παραπάνω από 1 ώρα/ μέρα, ωτοασπίδες σε μέρη με υψηλά επίπεδα θορύβου αλλά και τακτά διαλείμματα όταν δεν μπορεί να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.
  
Τώρα βέβαια..  δε ξέρω κατά πόσο έχουν νόημα  οι ωτοασπίδες (@#$!) σε μια συναυλία ή αν σε ένα live είναι βολικό να μπαινοβγαίνεις για να ξεκουράζεις τ' αυτιά σου.. αλλά σίγουρα είναι χρήσιμο να μην ακούς πολλές φορές ;)

Και σε τελική ανάλυση.. αν δεν ακούς τη μουσική δυνατά, πώς θα την ευχαριστηθείς!; 

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια