Τα Προσεχώς: Chappie

Διαβάστηκε
Μετά το πολύ ιδιαίτερο "District 9" και το αρκετό καλό "Elysium", ο Νοτιοαφρικανός Neill Blomkamp μάς φέρνει φέτος άλλη μία περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με τίτλο "Chappie". Το σενάριο αποτελεί συνεργασία του ίδιου του σκηνοθέτη με τον Terri Tatchell όπως είχε γίνει και παλαιότερα στο "District 9". Επίσης, ο Blomkamp συνεργάζεται για τρίτη συνεχόμενη φορά με τον Sharlto Copley, ο οποίος κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ανδροειδούς Chappie. Στο πλευρό του θα έχει τον Dev Patel που έγινε ευρέως γνωστός από το "Slumdog Millionaire", ενώ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους Hugh Jackman και Sigourney Weaver που δε χρειάζονται και ιδιαίτερες συστάσεις. Η πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας στις 26 Μαρτίου.


Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Στο κοντινό μέλλον την πάταξη του εγκλήματος και τη διατήρηση της τάξης έχουν αναλάβει να επιβάλλουν με ωμό τρόπο αστυνομικοί-ρομπότ. Το ανθρώπινο είδος ασφυκτιά κάτω από τον ρομποτικό αυτόν κλοιό και προσπαθεί να αντιδράσει. Ένα τέτοιο ανθρωποειδές, ο Chappie, πέφτει θύμα απαγωγής και προγραμματίζεται κατά έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Γίνεται, έτσι, το πρώτο ρομπότ που έχει την ικανότητα να σκέφτεται και να νιώθει. Κάποιες δυνάμεις, όμως, θεωρούν πως ο Chappie είναι επικίνδυνος και θα κάνουν τα πάντα, για να διατηρήσουν την καθεστηκυία τάξη και να διασφαλίσουν ότι το σκεπτόμενο ρομπότ θα είναι το τελευταίο του είδους του.Trivia

-    Οι Ninja και Yolandi Visser, μέλη του νοτιοαφρικάνικου rap συγκροτήματος Die Antwoord που πρωταγωνιστούν στην ταινία, είναι μεγάλοι θαυμαστές του Neill Blomkamp. Ο Ninja, μάλιστα, έχει ένα τατουάζ District 9 στο εσωτερικό του χειλιού του. Ωστόσο, η συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων οδήγησε σε οριστική ρήξη των σχέσεών του με το σκηνοθέτη.

-    Οι κεραίες-αυτιά κουνελιού του Chappie είναι βασισμένες στον χαρακτήρα Briareos από το manga "Appleseed" του Masamune Shirow, του οποίου μεγάλος θαυμαστής είναι ο Neill Blomkamp.

-    Στο "Elysium", την προηγούμενη ταινία του Neill Blomkamp, αναφέρεται μια ιστορία για έναν ιπποπόταμο. Σε αυτή την ταινία υπάρχει ένας χαρακτήρας ονόματι Hippo του οποίου οι ενέργειες έχουν πολλές ομοιότητες με αυτές του ιπποπόταμου στο "Elysium".

-    Ο Hugh Jackman χρησιμοποιεί την αυθεντική του αυστραλιανή προφορά στη συγκεκριμένη ταινία.
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια