Με τον Θανάση (Παπακωνσταντίνου) στο Γυάλινο

Διαβάστηκε
Λιτά, απλά, παρεΐστικα.Το περασμένο Σάββατο ήμασταν προσκεκλημένοι σε δείπνο κυανίου. Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο γέμισε από κόσμο και κάπου μέσα στην πόλη έλαβε χώρα μία συναυλία καλοκαιρινή. Πραγματικά δεν ήταν τίποτα λιγότερο. Η μουσική, η αύρα, η παρέα, όλα τους θύμισαν καλοκαιρινή συνάντηση !! 

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου παρέα με τη Ματούλα Ζαμάνη και τους μουσικούς του ήταν πολύ καλοί οικοδεσπότες!

Πλήθος κόσμου κατέφτασαν από τις εννιά το βράδυ. Νέοι σε ηλικία κι όχι μόνο. Ανυπόμονοι, με μπύρα και κρασί περίμεναν την έναρξη. Και όταν το πρόγραμμα άρχισε, τους αποθέωσαν. Κοινό πολύ θερμό και ενθουσιασμένο. Δεν έλειψαν τα μπουγέλα!

Ο χώρος:

Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο είναι ένας πολύ όμορφος χώρος, θα έλεγα επιβλητικός. Για τις εμφανίσεις του Θανάση Παπακωνσταντίνου, διαμορφώθηκε, αφήνοντας τον χώρο κενό, ώστε να χωρέσει περισσότερος κόσμος, αλλά και- κατά τη γνώμη μου- για να διατηρηθεί το κλίμα της παρέας.
Έτσι, δεν ήταν μία εμφάνιση σε ένα μαγαζί, αλλά μία συναυλία. Ο ίδιος επισήμανε πως αρκετοί είναι προβληματισμένοι με τον χώρο, γι'αυτό και ακόμη δεν έχουν πάει.

Ακόμη σχολίασε την ακουστική του, λέγοντας πως είναι η καλύτερη που έχουν συναντήσει σε κλειστό χώρο. Τόσο για τους μουσικούς όσο και για το κοινό ο ήχος ήταν ξεκάθαρος. Μπορέσαμε λοιπόν να απολαύσουμε την ιδιαιτερότητα της μουσικής του εκατό τοις εκατό.

Το πρόγραμμα...

..ήταν εκπληκτικό! Το πρώτο μέρος ήταν κάπως πιο μελαγχολικό. Τα περισσότερα κομμάτια προέρχονταν από τον καινούριο του δίσκο "Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου". Ήταν το πιο δύσκολο μέρος, όπως ανέφερε ο ίδιος. Στο δεύτερο μέρος, το κέφι άναψε, η διάθεση ανέβηκε και περισσότερο ακούστηκαν οι παλιές του επιτυχίες.

Ακούσαμε την Κοιλάδα των Τεμπών, που το αφιερώσαμε στον Σωκράτη Μάλαμα, τον Τειρεσία και τα Αμερική.Ανδρομέδα, Πεχλιβάνης, Μιλώ για σένα, Ηλιόπετρα, Μηδεία-μα, Ο Χομαγιούν και ο Βακάρ, Κάτω απ'το μαξιλάρι, Ζέφυρος.

Ήταν επικοινωνιακός με τον κόσμο, άμεσος. Ανθρώπινος και απλός, όπως είναι η μουσική του. Γι'αυτό και στον τίτλο αυτού του άρθρου αποκαλείται Θανάσης, γιατί μας έκανε να νιώσουμε πολύ οικεία. Τα τραγούδια του μιλάνε αμέσως στην καρδιά. Είναι σαν κάποιος να έχει καθίσει απέναντί σου και να σου κουβεντιάζει. Να σου λέει για τις χαρές, τις λύπες,τα όνειρα και τις απογοητεύσεις του. Ταυτίζεσαι, μελαγχολείς κι ελπίζεις. Τα τραγούδια του είναι ποίηση!

Είναι μάλλον μάταιο να προσπαθούμε να βρούμε την ακριβή λέξη να περιγράψουμε αυτό που μας συμβαίνει, όταν τον ακούμε. Τα κομμάτια του ακόμα είναι μία φωνή, που μας φωνάζει "Ξύπνα και δες τι συμβαίνει γύρω σου". Περνάει μηνύματα και σκέψεις, θίγει θέματα εύθραυστα κι άλλα καλά κρυμμένα.

Η ενορχήστρωση ήταν εξαιρετική! Ήταν φροντισμένη και η παραμικρή λεπτομέρεια.  Τα πνευστά προσδίδουν τόνο αιθέριο και παραμυθικό και τα έγχορδα, όπως το λαούτο, το παραδοσιακό στοιχείο. Τα τύμπανα πολύ δυναμικά δίνουν παλμό. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την ηλεκτρική κιθάρα αλλά και τα "ηλεκτρονικά πειράγματα" δημιουργούν ένα αποτέλεσμα εκρηκτικό. Εκρηκτική φυσικά και η Ματούλα Ζαμάνη, καθώς γεμίζει την αίθουσα με τη στεντόρεια φωνή της. Πάντα με κέφι, επιβλητική παρουσία, παίρνει το πιο θερμό χειροκρότημα.

Ήταν μία βραδιά και μία εμφάνιση που απολαύσαμε με το παραπάνω! Για λίγο ξεχάσαμε τη βροχή και τη βαβούρα της πόλης.Παραδοθήκαμε στις μελωδίες που μύριζαν καλοκαίρι και χαλαρώσαμε.

Την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου είναι οι δύο τελευταίες εμφανίσεις τους στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Δεν υπάρχει καλύτερη πρόταση!

Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Από
Αξιολόγηση Συναυλιών
Η οργάνωση
Τα τραγούδια του live
Το συγκρότημα - μουσικός
Η διάρκεια της συναυλίας
Ο ήχος
Ο κόσμος
Βαθμός συναυλίας/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια