Game of Thrones: Σεζόν 5 - Επεισόδιο 1

Διαβάστηκε
Κάθε Τρίτη, οι συντάκτες του Mix Grill σχολιάζουν το επεισόδιο της σειράς Game of Thrones, που είδαν την προηγούμενη μέρα.Κάθε Τρίτη, οι συντάκτες του Mix Grill σχολιάζουν το επεισόδιο της σειράς Game of Thrones, που είδαν την προηγούμενη μέρα.

Μη διστάσετε να γράψετε και τα δικά σας σχόλια παρακάτω. Όχι spoilers, παρακαλώ!

Ξεκινάμε λοιπόν... με ένα κρασάκι για αρχή!
-- PRE GAME SHOW --

[Του Ραφαήλ Αντωνιάδη]

Πολύ μεγάλος ντόρος έγινε με τη διαρροή των τεσσάρων πρώτων επεισοδίων, αλλά μετά την προβολή του πρώτου κάτι δε μου κολλάει. Μήπως τελικά όλο αυτό το έχει κάνει ο ίδιος ο τηλεοπτικός σταθμός (HBO) για να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την αναμονή για το 5ο (προτρέχω λίγο) επεισόδιο; Να σημειωθεί ότι δεν έχω δει ακόμα τα υπόλοιπα τρία επεισόδια.

Με τα παραπάνω, παίρνω το ρίσκο και λέω πως τα τέσσερα πρώτα επεισόδια μάλλον τους κάηκαν στο ψήσιμο και είπαν να τα σερβίρουν δωρεάν για να μην διαμαρτυρηθεί ο πελάτης.

[Του Χρήστου Μπεσίρη]

Άραγε να φανούμε τίμιοι και να δούμε τα υπόλοιπα επεισόδια ένα ανά εβδομάδα, ή το HBO θέλει κάτι να μας πει;

[Του Γιώργου Μπαλιώτη]

Το ζήτημα της διαρροής των 4 πρώτων επεισοδίων θα μπορούσε να είναι ένα καλό κόλπο της Ομάδας Marketing της HBO. Όμως, πιστεύετε ότι το έχει ανάγκη η σειρά;

[Του Δημήτρη Όρλη]

Είναι ξεκάθαρα η νούμερο 1 σειρά τώρα, αλλά πιστεύω πως τέτοια κολπάκια τούς κάνουν καλό. Θυμίζω πως πριν περίπου ένα μήνα το House of Cards έβγαλε όλη την 3η σεζόν ταυτόχρονα στο Netflix.-- LET THE GAME BEGIN --

1ο Επεισόδιο, σεζόν 5η.

[Του Ραφαήλ Αντωνιάδη]

Απλά απογοητευτικό. Τα γεγονότα κυλούν σε πολύ αργούς ρυθμούς και δε μαθαίνουμε κάτι που δε γνωρίζαμε ήδη. Ίσως μόνο τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα με τη "μικρή" Cersei να κρύβουν κάτι, αλλά ποιος από εμάς δε γνώριζε πόσο αηδιαστική είναι; Απλά φαίνεται πως έτσι ήταν από πάντα.

Α ναι, να μην αδικήσουμε και τους "Υιούς της Άρπιας", τη νέα εγκληματική οργάνωση που επιτίθεται κατά των "Άσπιλων". Άλλο ένα πρόβλημα για την Daenerys, που από "μητέρα των δράκων" έγινε "φοβάμαι και τη σκιά των δράκων", κάτι που ξέραμε ήδη από την προηγούμενη σεζόν. Τέλος, ο Tyrion μπεκρουλιάζει, η Sansa γαμπρίζει και ο John Snow παίζει στα χιόνια παρέα με τον Stannis. Ρε παιδιά, πού είναι οι Starks (όχι η Sansa το έσκασε από "Το μικρό σπίτί στο λιβάδι" από λάθος βρίσκεται στην όλη φάση); Για την Arya και τον Bran μιλάω. Μέχρι και τον σαλταρισμένο πλέον Theon να μου έδειχναν πιο πολύ νόημα θα είχε το επεισόδιο. Ας ελπίσουμε να καλυτερέψουν κάπως τα πράγματα στη συνέχεια γιατί όλοι περίμεναν "κάτι" για το ξεκίνημα της σεζόν και το HBO πρόσφερε "τίποτα".[Του Γιώργου Μπαλιώτη]

Προσωπικά, δεν με απογοήτευσε το πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν. Σε κάθε εισαγωγικό επεισόδιο, δεν περιμένεις πολλές εξελίξεις, αλλά να ξαναθυμηθείς όλες τις ιστορίες που άφησες στο τέλος της τέταρτης σεζόν. Όμως, ο θάνατος του Mance Rayder ήταν μια σημαντική εξέλιξη για μένα.

Βασικά, στο Μαύρο Κάστρο αποκαλύφθηκαν τα σχέδια του Στάνις για να κατακτήσει το Βορρά και σιγά, σιγά να ανέβει στο Σιδηρούν Θρόνο. Δεν ξέρω αν το κάψιμο του Mance θα κάνει τους Βόρειους να φοβηθούν και να υποκύψουν στον Στάνις. Θα το δούμε στα επόμενα επεισόδια. Το σίγουρο είναι ότι ο Jon Snow θα αναλάβει σύντομα ηγετικό ρόλο. Δεν ήταν τυχαίο το ότι στο τέλος "έγραψε" ουσιαστικά τον Στάνις και σκότωσε τον Rayder για να μην βασανιστεί άλλο από τη φωτιά.

Στις υπόλοιπες ιστορίες, η αποκάλυψη του Βάρυς ότι έχει μπει στο στρατόπεδο της Καλήσι και η πρόταση του στον Τύριον να γνωρίσει και να βοηθήσει την "Μητέρα των Δράκων" ανακατεύει την τράπουλα και δημιουργεί νέο ρόλο στον αγαπημένο μας νάνο. Πάντως, η Καλήσι έχει ακόμη θέματα να λύσει (με τους δράκους και τους λαούς που έχει κατακτήσει). Δε σας κρύβω όμως ότι μου ταιριάζει η συνεργασία του Τύριον με την Καλήσι.

Ακόμη, στην αρχή του επεισοδίου, είδαμε τη Σέρσεϊ όταν ήταν κοριτσάκι που πήγε σε μια μάγισσα για να δει το μέλλον της. Αυτή τής είπε ότι θα γίνει βασίλισσα για κάποιο διάστημα και θα κάνει 3 παιδιά, αλλά όχι από τον βασιλιά (όπως κι έγινε). Το θρόνο θα τον χάσει από μια πιο όμορφη κοπέλα (Μάρτζορι), η οποία θα της πάρει ότι αγαπάει (τον Τζόφρι). Τα παιδιά θα έχουν χρυσά στέμματα και χρυσά πέπλα...[Του Δημήτρη Όρλη]

Μέτριο επεισόδιο, εισαγωγικό για το τι θα ακολουθήσει και στην ουσία μάς ξαναβάζει στο κλίμα για το τι παίζει παντού, εκτός από τον Bran, τον οποίο δε θα δούμε στη σεζόν αυτή, το Rickon που "αγνοείται" και Iron Islands/Dorne που θα εμφανιστούν αργότερα στη σεζόν. Δεν εμφανίστηκε η Catelyn Stark, που κανονικά συνεχίζει την παρουσία της στα βιβλία, αλλά είναι γνωστό πως δε θα συνεχίσει στη σειρά. Απ' τις καλύτερες σκηνές το δυνατό ντουέτο Tyrion - Varys στο μπαλκόνι στο Pentos με το "who said anything about... ?" και η τελευταία με τον Jon.

[Του Χρήστου Μπεσίρη]

Το πρώτο επεισόδιο του 5ου κύκλου ήταν αρκετά εισαγωγικό και για εμάς που δεν έχουμε διαβάσει τα βιβλία σίγουρα δημιούργησε αρκετές απορίες, αλλά και προσωπικά δύο διαπιστώσεις τις οποίες και θέλω να καταθέσω.

Αρχικά, ο John Snow απέδειξε ακόμα μία φορά πόσο ξεχωριστός και ηγετικός ρόλος είναι... Κατ' ουσίαν συμφωνώ ότι παρέκαμψε πλήρως τον Stanis, θυμίζοντάς του ότι δεν θα "παίξει" τόσο μόνος του όσο νομίζει.

Δεύτερον, μήπως η Καλήσι, τώρα που ουσιαστικά έχασε την δύναμη που υποθετικά είχε από τους δράκους, χρειαστεί να καταφύγει στην "δύναμη" του μυαλού του Tyrion;;;

[Του Δημήτρη Όρλη]

Πιστεύω ότι οι Tyrion και Daenerys δε θα συναντηθούν στην 5η σεζόν. Επίσης, ποτέ μην υποτιμάτε μια/έναν Targaryen.

[Της Ελένης Ζαρκάδα]

Είναι εμφανέστατο ότι η Daenerys νιώθει την απειλή. Η ασφάλειά της στηριζόταν σε δύο πράγματα: τους δράκους και τις κατακτήσεις της. Τώρα έχουν αρχίσει και τα δύο να την αφήνουν "εκτεθειμένη".Off the record:

Είναι πολύ καλό που ακολουθούνται μερικοί διάλογοι απ' το βιβλίο (Tyrion-Varys, Daenerys-Daario), αλλά φαίνεται πως έχουν ήδη πάρει μικρή στροφή από μερικές λεπτομέρειες. Το επεισόδιο αφήνει έντονες αμφιβολίες για έναν χαρακτήρα και ελπίζω (πολύ) αργότερα να φανερωθεί η "μπλόφα" και να παίξουν μπαλίτσα όπως πρέπει!

Από τους τίτλους των επεισοδίων, το #2 θα είναι δυνατό με την Άρυα, αλλά όλα τα λεφτά θα πέσουν στο #5, το #6 και μετά.

Προσωπική κραυγή:
ΔΩΣΤΕ ΤΟ WINDS OF WINTER ΣΤΟ ΛΑΟ!Τα λέμε σε μια εβδομάδα.
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια