Ποιοι έβγαλαν μόνο 2.300 ευρώ από 34 εκατομμύρια streams;

Διαβάστηκε
Μάλλον κάτι δεν πάει καλά...Το γεγονός ότι οι streaming πλατφόρμες όπως οι Spotify, iTunes ακόμα και το YouTube δεν προσφέρουν πολλά στο εισόδημα του καλλιτέχνη είναι γνωστό, αλλά όπως διαβάζουμε στο consequence of sound, τα νούμερα είναι απογοητευτικά.

Ο Geoff Barrow των Portishead όπως ανέφερε στο παρακάτω tweet, το προσωπικό του μέρισμα από τα έσοδα 34 εκατομμυρίων streams σε 3 μουσικές πλατφόρμες είναι μόλις 1.700 λίρες Αγγλίας, δηλαδή σχεδόν 2.300 ευρώ.


Αυτό σημαίνει ότι ο Geoff Barrow λαμβάνει 0,000067 ευρώ (0,0067 λεπτά του ευρώ) για κάθε stream.

Για πρώτη φορά το 2014, τα κέρδη από τις streaming πλατφόρμες (1,87 δις δολάρια) ξεπέρασαν τις πωλήσεις των CD (1,85 δις δολάρια), όπως έδειξε η πρόσφατη μελέτη της Recording Industry Association of America (RIAA). Την ίδια χρονιά το Spotify κέρδισε 500 εκατομύρια δολάρια, τα οποία μάλλον δεν κατανέμονται όπως θα ήθελαν οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί της μουσικής.

Στο παραπάνω tweet ο Geoff Barrow φέρεται κυρίως κατά της UMG, δηλαδή της Universal, της εταιρείας - κολοσσού, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος "πουλάει τη μουσική τόσο φθηνά".


Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια