Προβολή της ταινίας "Ο Εχθρός Μου" του Γιώργου Τσεμπερόπουλου από την πολιτιστική λέσχη Εξαρχείων

Διαβάστηκε
Στο πλαίσιο της εκδήλωση με θέμα "Η εικόνα του μετανάστη στον ελληνικό κινηματογράφο την περίοδο της κρίσης" διοργανώνουν η πολιτιστική λέσχη Εξαρχείων - το Καρπούζι και το Pints.grΕκδήλωση με θέμα "Η εικόνα του μετανάστη στον ελληνικό κινηματογράφο την περίοδο της κρίσης" διοργανώνουν η πολιτιστική λέσχη Εξαρχείων - το Καρπούζι και το Pints.grΟ κινηματογράφος γίνεται συχνά ένα μέσο για να εκφραστεί η ιστορική αλήθεια μέσα από τον τρόπο που την παρουσιάζει, άλλοτε ως συν-διαμορφωτής της Ιστορίας που υπονοείται κι άλλοτε ως αφηγητής και εναλλακτικός διαμορφωτής της.

Η κινηματογραφική παραγωγή κατά την περίοδο της κρίσης (2009-2014) παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς διαφοροποιείται πλήρως ο τρόπος προσέγγισης και παρουσίασης του μετανάστη. Την περίοδο αυτή η ελληνική κοινωνία ήρθε αντιμέτωπη με την άνοδο ακροδεξιών μορφωμάτων καθώς και την ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών που συνέβαλαν στην αποσταθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων μεταξύ Ελλήνων και ξένων.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 και θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 19:00 στο κηπάκι της Τσαμαδού στα Εξάρχεια με την παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων από τη Στέλλα Μελισσαροπούλου.

Στη συνέχεια, θα γίνει προβολή της ταινίας “Ο Εχθρός Μου” του Γιώργου Τσεμπερόπουλου και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας: Γιώργο Τσεμπερόπουλο, Μανώλη Μαυροματάκη και Αριάδνη Καβαλιέρου.Ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, μετά την επιτυχημένη «Πίσω Πόρτα», επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την πιο δυνατή και αληθινή ταινία της καριέρας του. Ο σκηνοθέτης τοποθετεί σε πρώτο πλάνο έναν αμετανόητα ιδεολόγο γεωπόνο, καταγράφοντας αποφασιστικά και αναδεικνύοντας με γρήγορους ρυθμούς την χαμένη ισορροπία, την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά, στην Ελλάδα του σήμερα. Ο Μανώλης Μαυροματάκης υποδύεται έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον 48άχρονο οικογενειάρχη Κώστα Στασινό, ο οποίος ζει ήρεμα σε μια μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη με τη γυναίκα του Ράνια και τα δυο παιδιά τους, την 14χρονη Λουίζα και τον 17χρονο Ανδρέα. Η λεηλασία του σπιτιού τους από μια αδίστακτη συμμορία τούς φέρνει αντιμέτωπους με τα πιο δύσκολα διλήμματα της ζωής."Ο Εχθρός μου"
Στο Κηπάκι της Τσαμαδού, Εξάρχεια
Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, 19.00 μμ
Είσοδος ελεύθερη
Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί και μπαρ οικονομικής ενίσχυσης.


facebook event

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο8/10 (1)
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Εξάρχεια
4
δωρεάν καλλιτεχνικά δρώμενα
9
Γιώργος Τσεμπερόπουλος Ο Εχθρός Μου προβολή
4
Το Καρπούζι δωρεάν εκδηλώσεις
17
cinema
215
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια