Ζωντανοί Νεκροί live @ Τεχνόπολις 27.06.15

Διαβάστηκε
Οι ΖΝ ανέβηκαν στη σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων σε μια μοναδική live εμφάνιση.Με αφορμή την επανένωση των ΖΝ και λίγο πριν την κυκλοφορία του πολυπόθητου Δεύτερου Τόμου, ανέβηκαν στη σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων το βράδυ του Σαββάτου μαζί με τον Ηχοκράτορα (aka DJ ALX). Οι Ζωντανοί Νεκροί (ο Τάκι Τσαν, ο Μηδενιστής, ο Υποχθόνιος, ο Καταχθόνιος και ο Χαρμάνης) παρουσιάσαν αποσπάσματα της δισκογραφίας τους από το 1997 και μας ζέσταναν για τη συνέχεια.

Η Τεχνόπολη γέμισε με κόσμο, κυρίως νέα παιδιά που είχαν μαζευτεί εκεί από νωρίς. Στην υπόλοιπη χώρα οι πολιτικές εξελίξεις είχαν καθηλώσει  τους περισσότερους στις οθόνες, από τις οποίες με χαρά ξεκόλλησα. Οι hip hop ρυθμοί κατέκλησαν το χώρο κατα τις 21:20 και για περίπου 2.5 ώρες το "'Εντεχνο του Δρόμου Στυλ" σάρωσε πάνω και κάτω από τη σκηνή.

Για εμάς που μεγαλώσαμε στον Πειραιά, στο Κερατσίνι, στο Πέραμα η hip hop/ rap σκηνή δεν είναι απλά ένα ακόμα μουσικό ρεύμα. Μεγαλώνοντας στις γειτονιές των Active Member πριν ακόμα γίνουν γνωστοί στους πολλούς, τρέφω μια ιδιαίτερη συμπάθεια σε όλους τους μουσικούς του "δρόμου" και της  "underground" σκηνής παρόλο που ποτέ δε θα καταφέρω ν' απομνημονεύσω ένα ολόκληρο τραγούδι τους.

Οι Ζωντανοί Νεκροί, το Σάββατο απέδειξαν πως μόνο νεκροί δεν είναι. Στήνοντας μια συναυλία μέσα σε μια μόνο εβδομάδα απέδειξαν πως οι ρίμες τους δε ξεχνιούνται όσος καιρός κι αν περάσει.
Ζωντανοί Νεκροί
Τα έδωσαν όλα σε μια ανεξάντλητη μάχη επι σκηνής  με μόνο όπλο τα μικρόφωνά τους, ακούραστοι και έχοντας μια αλληλεπίδραση με το κοινό τους και μια αυθεντικότητα που πολλοί μουσικοί θα ζήλευαν. Στίχοι να στάζουν ένταση και κοινωνικοπολιτικά μηνύματα, από το πρώτο ελληνικό συγκρότημα στο είδος του battle rap, κι ένα κοινό που δε σταμάτησε να κινείται ρυθμικά και να τους αποθεώνει τραγουδώντας όλα τα κομμάτια μαζί τουςΖωντανοί Νεκροί
Ζωντανοί Νεκροί
Δεν έλειψαν και τα επίκαιρα πολιτικά σχόλια που ταίριαξαν απόλυτα με το "Χάλια Χάλια"  και το κοινό δε σταμάτησε ούτε λεπτό ως τις 12 το βράδυ να   διασκεδάζει.

Ήταν ένα live που ξύπνησε μνήμες πηγαίνοντάς μας πίσω στο 1998 και δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες για τον αναμενόμενο Δεύτερο Τόμο έπειτα από την επανένωση των ΖΝ. Η εικόνα που κρατάω; Αγόρια και κορίτσια, που σίγουρα δεν είχαν μνήμες από το 1998 να τραγουδούν κάθε λέξη του Α' Τόμου.. Και μια Τεχνόπολη που έζησε μια rap battle χωρίς κανένα θύμα.
Ζωντανοί Νεκροί
Ζωντανοί Νεκροί
Από
Αξιολόγηση Συναυλιών
Η οργάνωση
Τα τραγούδια του live
Το συγκρότημα - μουσικός
Η διάρκεια της συναυλίας
Ο ήχος
Ο κόσμος
Βαθμός συναυλίας/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια