The Boy

Οι νέες κυκλοφορίες της Inner Ear είναι ένας θησαυρός

Οι νέες κυκλοφορίες της Ιnner Ear εδώ και ένα μήνα έχουν γίνει ένας από τους θησαυρούς, που κυνηγούν οι "Μονομάχοι" του on-line trivial παιχνιδιού μας. Επτά πολύ δυνατά νέα albums...
The Boy


Οι νέες κυκλοφορίες της Ιnner Ear εδώ και ένα μήνα έχουν γίνει ένας από τους θησαυρούς, που κυνηγούν οι "Μονομάχοι" του on-line trivial παιχνιδιού μας. Επτά πολύ δυνατά νέα albums θα προστεθούν στη δισκοθήκη ενός τυχερού, αλλά και ικανού παίχτη & "Μονομάχου".

The Boy, Electric Litany, Modrec, Film, Flakes, Lolek, Playground Noise όλοι με τις νέες τους κυκλοφορίες. Πάμε να δούμε ένα-ένα αυτά τα επτά albums, που συνθέτουν ένα από τα μεγάλα δώρα του Πρωταθλήματος του Μάη για τις "Μονομαχίες".

The Boy - Κουστουμάκι


Το «Κουστουμάκι» είναι ένα ιδιαίτερο - ξεχωριστό album με Ελληνικό στίχο στο σύνολό του. Πρόκειται για ένα δίσκο βαθειά προσωπικό, τόσο σε επίπεδο στίχων και βιωμάτων όσο και σε επίπεδο μουσικής, όπου ο Boy έχει συνθέσει, παίξει και ενορχηστρώσει ενώ μοιράζεται την παραγωγή με τον Callmelazy. Οι μελωδίες παίζουν πρωτεύοντα λόγο και χωρίς πολλά beat λειτουργούν σαν καμβάς για να αναδείξουν το περιεχόμενο των στίχων. Ξεχωρίζουν το single "Είμαι αυτός" και τα "Ελλάδα", "Τσεκούρι", "Κάποια εποχή".

Electric Litany - How to be a child and win the war

Ένας από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς; Ναι σίγουρα θα είναι στη Λίστα με τα Καλύτερα του 2010. Δικαίως! Μια απίστευτη παραγωγή, ένας δίσκος που συνδυάζει τη μελαγχολία με την οργή και την οργή με την αισιοδοξία. Οι μελωδίες ξεχωρίζουν μαζί με τον γενικότερα post-rock χαρακτήρα του όλου δίσκου. Ξεχωρίζουν τα "Don't fear the war", "February", "Home", "The Dunes", "Tear", "The Roses Came". Για να μη γράψω όλα τα τραγούδια του δίσκου...

Modrec - Mascaraddiction
Modrec
Οι Έλληνες Kings of Leon; Ναι μοιάζουν, αλλά εδώ και πολλά χρόνια οι Modrec έχουν με το σπαθί τους καταφέρει να δημιουργήσουν τα δικά τους ηχοχρώματα. Το "Mascaraddiction" είναι ένα ιδιαίτερα δεμένο album, το οποίο δείχνει σίγουρα το επίπεδο ωριμότητας, στο οποίο βρίσκεται η μπάντα. Πολύ δυνατός δίσκος με αρκετές καλές στιγμές, όπως οι εξής: "You = their schizophrenic ant", "Frank & Stein", "Hunter without nails", "Safe, "Shipwreck".

Film - Persona


FilmΤο “Persona” είναι μια εξαιρετική και γεμάτη αυτοπεποίθηση επιστροφή ενός από τα πιο ιδιαίτερα αγγλόφωνα group της εγχώριας σκηνής. Αιθέριες μελωδίες που κινούνται με μια ιδιαίτερη εσωστρέφεια και δένουν με την αέρινη ερμηνεία της φωνής και τις εξαιρετικές ενορχηστρώσεις πνευστών και εγχόρδων, ενώ είναι φανερή η έμφαση στην παραγωγή του ρυθμικού section, με ντραμς ηχογραφημένα σε διαφορετικούς χώρους. To Persona ισορροπεί ανάμεσα στον ηλεκτρονικό και τον κιθαριστικό ήχο, τους αποσπασματικούς στίχους που λειτουργούν με κινηματογραφική άποψη και την διάθεση του συγκροτήματος για πειραματισμό.


Flakes - Lick your fingers if you like it


FlakesΈνα από τα καλύτερα περσινά albums ενός νσυγκροτήματος, που ήταν ο μεγάλος νικητής του Coca Cola Soundwave 2009. Το "Lick your fingers if you like it" αποπνέει το δυναμισμό και την εκρηκτικότητα που έχουν τα live των Flakes. Ξεχωρίζουν τα εξής κομμάτια: "Wish", "Yem?", "Prince", "Swinton", "45'".

Lolek - Alone


LolekΣτο Have you noticed που ανοίγει το album - και κερδίζει αμέσως το ενδιαφέρον σου - νομίζεις ότι ο Tom Waits τραγουδάει σε μία γιορτή, ενώ στο I went to the beach alone που ακολουθεί, ο Γιάννης μας μιλάει για μία μοναχική βόλτα του στην παραλία. Στο Since I am a soldier ο Bruce Springsteen συναντάει τον Brian Eno, ενώ κατά την διάρκεια του These guns, μίας εκ των φασαριόζικων συνθέσεων του Alone, ο Lolek χτίζει τη φωνή του σαν τον Mark Lanegan σε κάποιο τραγούδι των Screaming Trees. Το River of diseases που ακολουθεί φέρνει στο μυαλό κάποιες συνθέσεις των Walkabouts. Για το A Valse of True Romance, μία ακόμα ξεχωριστή στιγμή του album, ο Leonard Cohen θα ένιωθε υπερήφανος. Το Now cry! ξεχωρίζει για την ερμηνεία του Lolek, ενώ Το Alone with Lucy στο τέλος μοιάζει σαν να βγήκε από κάποιο δίσκο του Χατζιδάκη.

Playground Noise - Playground Noise


Playground NoiseΟι ήχοι του “Playground Noise” άλλες φορές κυλούν αργά δίνοντας µια αίσθηση ενδοσκόπησης και άλλοτε τρέχουν µε µεγάλες ταχύτητες σαν πολύχρωµα τοπία έξω από το παράθυρο ενός τρένου. Οι λαµπερές µέρες του “Today” και του “April 24” βουτάνε την ηλιόλουστη φρεσκάδα του έρωτα µέσα στις εύθραυστες, γκρίζες ώρες του “Isolation” και του “Divers” και η µοναξιά του “Last Cigarette” ανακατεύεται µε την αγωνία του “Whisper In My Head”. Κι όλα αυτά µέσα από το ροµαντικό βλέµµα ενός συγκροτήµατος που πάνω απ’ όλα αγαπάει τη µουσική.

Παίζουμε 'Μονομαχίες' εδώ.

Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια