Μια βραδιά με τους Gadjo Dilo στον Σταυρό του Νότου Plus

Διαβάστηκε
Σε αυτό το live θυμηθήκαμε πως οι αξιόλογοι καλλιτέχνες φαίνονται στο Live και όχι στον δίσκο.Με gypsy jazz, swing και "Manouche De Grec" ήχους περάσαμε το περασμένο Σαββατόβραδο στον χώρο του ΣτΝ Plus. Με ποτό ανά χείρας στη ζεστή (στην κυριολεξία) αυτή μουσική σκηνή, βρεθήκαμε να συνομιλούμε περί ανέμων και υδάτων καθώς το live ξεκινούσε κατα τις 11. Με φόντο τη μουσική των Gadjo Dilo μού ήρθε στο μυαλό η πρώτη jazz pub στην οποία είχα βρεθεί, στην Τσεχία, όταν πρωτοανακάλυπτα ακόμα τα είδη της μουσικής.

Η φωτιά πυροδοτήθηκε από τις κιθάρες, ενώ το βιολί ήταν ο πρωτομάστορας των παθιασμένων εικόνων που ακολούθησαν. Οι Gadjo Dilo ερμήνευσαν παλιές γνωστές επιτυχίες σε ρυθμούς gypsy jazz (μεταξύ άλλων τα "Πες μου μια λέξη", "Κάνε λιγάκι υπομονή", "Αργοσβήνεις μόνη", "Λαός και Κολωνάκι", "Μινόρε της Αυγής", "Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω"), ορχηστρικά κομμάτια που μάς συνεπήραν χάρη στη δεξιοτεχνία τους (βλ. "Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου") αλλά και τραγούδια που τους έκαναν ιδιαίτερα γνωστούς στο ελληνικό κοινό όπως τα "Πέφτεις σε λάθη", "Σου σφυρίζω", "Άλλα μου λεν τα μάτια σου" και το πολύ ιδιαίτερο encore "Τα ήσυχα βράδια".

Gadjo Dilo
Αυτό που μάς άρεσε στη μπάντα δεν ήταν μόνο η ιδιαιτερότητα των διασκευών, αλλά και η ποιότητα του ήχου που δημιουργούσαν. Το πάθος όλων των μουσικών ήταν έκδηλο σε όλα τα κομμάτια, έπαιζαν με την ψυχή τους θέτοντας απλώς σε εφαρμογή τους μουσικούς κανόνες! Δεν μπορέσαμε να ξεχωρίσουμε κάποιον, διότι όλοι μάς εντυπωσίασαν για διαφορετικούς λόγους.

Σε αυτό το live θυμηθήκαμε πως οι αξιόλογοι καλλιτέχνες φαίνονται στο Live και όχι στον δίσκο: το αποτέλεσμα ήταν ίδιο και καλύτερο από την ηχογράφηση.

Δεν θα πούμε ότι επιστρέψαμε σε παλαιότερες εποχές, γιατί μπορεί τα κομμάτια να γράφτηκαν σε προηγούμενες δεκαετίες, όμως η εκτέλεσή τους μάς παραπέμπει στο μέλλον και στα ελπιδοφόρα μηνύματα που αυτό στέλνει για τη ελληνική μουσική.

Μην τους χάσετε το τελευταίο Σάββατο στις 17/10!
http://www.stn.gr/stavros-tou-notou-plus/580-gadjo-dilo

Από
Αξιολόγηση Συναυλιών
Η οργάνωση
Τα τραγούδια του live
Το συγκρότημα - μουσικός
Η διάρκεια της συναυλίας
Ο ήχος
Ο κόσμος
Βαθμός συναυλίας8/10 (1)
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια