Τα Προσεχώς: Τα 13 Λεπτά Που Δεν Άλλαξαν Την Ιστορία

Τα Προσεχώς: Τα 13 Λεπτά Που Δεν Άλλαξαν Την Ιστορία

Διαβάστηκε
Ο σκηνοθέτης της ταινίας "Η Πτώση" παρουσιάζει τα γεγονότα μιας εκ των ανεπιτυχών αποπειρών δολοφονίας κατά του Hitler που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 1939.
Τα Προσεχώς: Τα 13 Λεπτά Που Δεν Άλλαξαν Την Ιστορία


Μετά το "Der Untergang" ("Η Πτώση") του 2004, που αναφερόταν στις τελευταίες ημέρες του Hitler, ο Oliver Hirschbiegel παρουσιάζει ακόμη μια ταινία που σχετίζεται με τις μαύρες ημέρες της ναζιστικής Γερμανίας. Πρόκειται για ένα ιστορικό βιογραφικό δράμα  με τίτλο "Elser", το οποίο εξιστορεί τα γεγονότα μιας εκ των ανεπιτυχών αποπειρών δολοφονίας κατά του Hitler που έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 1939, λίγο μετά την αρχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Georg Elser ενσαρκώνει ο Christian Friedel ("Η Λευκή Κορδέλα", 2009), ενώ συμμετέχουν επίσης οι Katharina Schüttler ("Oh Boy", 2012) και Burghart Klaußner ("Οι Μέρες της Αφθονίας σας Είναι Μετρημένες", 2004). Η επίσημη πρώτη της ταινίας έγινε στην Berlinale τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ η πρεμιέρα της στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες γίνεται αύριο 15 Οκτωβρίου με τίτλο "Τα 13 Λεπτά Που Δεν Άλλαξαν Την Ιστορία" από τη Feelgood.

Ανανέωση: Η ταινία αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στις 21 Απριλίου 2016.

Τα 13 Λεπτά Που Δεν Άλλαξαν Την Ιστορία

Υπόθεση

Ο Georg Elser θα μπορούσε να έχει αλλάξει τον κόσμο και να σώσει εκατομμύρια ζωές. Φτάνει να είχε στη διάθεση του 13 παραπάνω λεπτά. Μέσα σε αυτά τα 13 λεπτά η βόμβα που συναρμολόγησε ο ίδιος θα σκότωνε τον Hitler και τα πρωτοπαλίκαρα του. Αλλά αυτό δεν ήταν γραφτό να συμβεί, καθώς στις 8 Νοεμβρίου του 1939 ο Hitler έφυγε από το σημείο όπου είχε σχεδιαστεί η δολοφονία του νωρίτερα από το αναμενόμενο, οδηγώντας τον Elser στην απόλυτη καταστροφή. Ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος που αναγνώρισε νωρίτερα από τους υπόλοιπους τον κίνδυνο που προμηνυόταν εξαιτίας του Hitler, που ανέλαβε δράση όταν όλοι άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών αξιωματούχων, εκτελούσαν πειθήνια διαταγές ή αποσιωπούσαν την κατάσταση; Τι ήταν αυτό που είδε και το οποίο οι Γερμανοί δεν είδαν ή δεν ήθελαν να δουν; Ποιος ήταν αυτός ο άντρας που είπε ευθαρσώς στους βασανιστές του ότι θέλησε να αποτρέψει την αιματοχυσία του παγκόσμιου πολέμου που ακολούθησε;


Παρακάτω, μια από τις πηγές έμπνευσης της αφίσας της ταινίας. Λεπτομέρεια από την περίφημη φωτογραφία από συγκέντρωση του ναζιστικού κόμματος το 1936, όπου ένας και μόνο άνθρωπος (λέγεται ότι πρόκειται για τον August Landmesser) παραμένει με τα χέρια σταυρωμένα, ενώ όλοι γύρω του χαιρετούν ναζιστικά.

August-Landmesser-Almanya-1936

Για κλείσιμο, ας ακούσουμε το τραγούδι "Oh My! Good Heart" των Get Well Soon από το δίσκο "The Scarlet Beast O'Seven Heads" (2012) που κλείνει με τους στίχους "Hitler in a car crash / December 1931 / Drunk driver, icy road / Guess who remained unharmed."Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Oliver Hirschbiegel Elser Τα 13 Λεπτά Που Δεν Άλλαξαν Την Ιστορία Hitler
2
Τα Προσεχώς
156
τρέιλερ
529
κινηματογράφος
216
trailer
553
Γερμανία
49
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια