Χάλια Γκρίνια κονσέρβα ολέ

Έχει περάσει αρκετός καιρός για να γκρινιάξω και για αυτό . Γιατί πρέπει να τρώμε κονσέρβα όλα τα Χριστούγεννα; Φυσικά δεν εννοώ τα μελομακάρονα ή τη βασιλόπιττα που αρκετοί τυχεροί δεν τρώνε του ζαχαροπλαστείου. Εννοώ τα προγράμματα κυρίως στην τηλεόραση , αλλά και στο ραδιόφωνο , ενώ και οι εφημερίδες ακολουθούν. Στις διακοπές (και όχι μόνο) γίνεται μαζική έξοδος εκδρομέων από τις μεγαλουπόλεις στην επαρχία.
            


Έχει περάσει αρκετός καιρός για να γκρινιάξω και για αυτό . Γιατί πρέπει να τρώμε κονσέρβα όλα τα Χριστούγεννα; Φυσικά δεν εννοώ τα μελομακάρονα ή τη βασιλόπιττα που αρκετοί τυχεροί δεν τρώνε του ζαχαροπλαστείου. Εννοώ τα προγράμματα κυρίως στην τηλεόραση , αλλά και στο ραδιόφωνο , ενώ και οι εφημερίδες ακολουθούν. Στις διακοπές (και όχι μόνο) γίνεται μαζική έξοδος εκδρομέων από τις μεγαλουπόλεις στην επαρχία. Ναι , αλλά το πρόβλημα είναι η μαζική έξοδος από τα ΜΜΕ για να μην μιλήσω για το Ίντερνετ. Ναι , ακόμα και εγώ , την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια από την βάση μου στην Ίο για να βρεθώ στην Καλαμάτα . Το κακό είναι ότι έκανα ότι και όλοι οι άλλοι : δεν προετοιμάστηκα για να έχω κάτι για τις διακοπές να δείτε και εσείς . Βέβαια είχα υποχρεώσεις , πέραν των διακοπών , που με εμπόδισαν και ανυπαρξία τρόπου να συνδεθώ στο δίκτυο.

Περιττό να πω ότι τρεις βδομάδες και κάτι , χωρίς σύνδεση ήταν χάλια. Με δεδομένο τις υποχρεώσεις και του αρχηγού gbal πάλι καλά που η Dimi μας ανέλαβε και το Good,Bad,Queen γιατί αλλιώς…Καλαμάτα λοιπόν , χωρίς πολλούς σταθμούς στο ραδιόφωνο που σημαίνει ότι μόνο τηλεόραση είχα. Και τι να δω : Χριστουγεννιάτικες ταινίες με το κιλό , εκπομπές γεμάτες με τα «καλύτερα» τις χρονιάς (ακόμα και οι Ειδήσεις είχαν βιντεάκια με πτώσεις , φάρσες) , προγράμματα κονσέρβα από τα μαγαζιά (της προηγούμενης περιόδου φυσικά) της Αθήνας και χριστουγεννιάτικα τραγούδια παντού . Δηλαδή δεν βλεπόταν τίποτα, πιο κέφι , πια χαρά; Οι περισσότερες ταινίες με Άγιους Βασίληδες ξωτικά και λοιπά είναι για τα μπάζα , δεν βλέπονται ούτε με βάλιουμ , οι κονσέρβες-προγράμματα δεν μου προκαλούν κέφι , τα καλύτερα βιντεάκια χιλιοπαίξανε και τα τραγούδια ααααααααα.

Το ήξερα βέβαια για αυτό και στο κουίζ ζήτησα από το Love actually που σαν χριστουγεννιάτικη ταινία εννοείται ότι θα παιζόταν. Αλλά η κατάσταση είναι στο απροχώρητο : οι ειδήσεις σταμάτησαν να ασχολούνται με τον κόσμο και μας έδειχναν ζωάκια , μωράκια , Άγιους Βασίληδες . Όπως πρόβλεψε εύστοχα η γνωστή Ευγενία , ο ανασχηματισμός περίμενε την επιστροφή του Χατζηνικολάου (την επόμενη μέρα έγινε) και μόνο οι Ισραηλινοί (που δεν γιορτάζουν Χριστούγεννα) εκμεταλλεύτηκαν το αποχαύνωμα και την διάλυση μεταξύ διακοπών και ορκωμοσίας Ομπάμα . Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν περιμένουν ακροαματικότητα και δεν έχουν παρά μονό το απολύτως αναγκαίο προσωπικό , για αυτό και μας ταΐζουν έτσι . Αλλά τουλάχιστον μερικές επιλογές μπορούν να είναι καλύτερες και μπορεί να έχουν και ακροαματικότητα. Για παράδειγμα η φοβερή ταινία του Stephen Frears  : High Fidelity που φυσικά ξαναείδα. Όχι δεν είναι φοβερή μόνο για τη μουσική ή τις πού ωραίες γυναίκες αλλά περισσότερο για το φοβερό σενάριο που εκφράζει την  αυτοκαταστροφική τάση αλλά και το αδιάκοπο top 5 , που ασυναίσθητα πιστεύω όλοι το δημιουργούν καθημερινά (για να μην πω ανά δευτερόλεπτο) , κάθε πλευράς της ζωής μας : μουσική (για κάθε είδος) , ταινίες , σειρές , ομάδες , γεγονότα , site , πολιτικών (ή low 5) , γυναίκες , φίλους , δουλειές , αφεντικά , κ.α. Ακόμα και εκπομπές που μου αρέσουν όπως το ράδιοαρβύλα και που λόγω δουλειάς το χάνω καθημερινά , είχε κονσέρβα (αν και καλή) . Τουλάχιστον αυτοί όπως και από ότι κατάλαβα πολλοί στο ραδιόφωνο ετοίμασαν κάτι καινούργιο (ή σχεδόν) να δείξουν .

Οι υπόλοιποι περσινά ξινά σταφύλια . Αλίμονο από εμάς. Και αν νομίζατε ότι μόνο στις διακοπές έχουμε τέτοια προβλήματα , περιμένετε μέχρι την μέση του Φλεβάρη όπου ξαφνικά πρέπει ή να είσαι ερωτευμένος και να ξηλωθείς ή να ψάχνεις το άλλο σου μισό και οι αποκριές καπάκι θα μας αποτελειώσουν με ζωντανές και μη συνδέσεις και τα αντίστοιχα θέματα και ταινίες. Τουλάχιστον αν προλάβει το κεντρικό παράρτημα του mixgill θα έχουμε εξελίξεις . Όσο για το κουίζ : (Φυσικά δεν έχει George Michael ) To Love actually περιέχει την φοβερή εκτέλεση του All I Want for Christmas Is You (της Marriah Carrey) από την μικρή που παίζει την Joanna (πιο πριν ακούγεται και το original) και κάπου πιο πριν ακούγεται και το White Christmas του Irving Berlin που δεν θυμάμαι ποιος το τραγουδάει .  

Για νέο κουίζ : Σε ποια γνωστή σειρά της Αμερικάνικης Τηλεόρασης εμφανίστηκε πέρσι η
Britney Spears (ξέρω και εγώ δεν την πάω) σαν ηθοποιός σε 2!!! επεισόδια ; 

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια