Εισιτήρια συναυλιών

Τέλος στην επιπλέον επιβάρυνση εισιτηρίων με τη χρήση κάρτας

Διαβάστηκε
Τόσα χρόνια, στις περισσότερες συναυλίες/παραστάσεις που θέλουμε να αγοράσουμε εισιτήρια on-line, υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση στον καταναλωτή.
Εισιτήρια συναυλιών


Καλησπέρες σε όλους!

Τόσα χρόνια, στις περισσότερες συναυλίες/παραστάσεις που θέλουμε να αγοράσουμε εισιτήρια on-line, υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση στον καταναλωτή. Αυτό λοιπόν το ποσό κόβεται, μετά την παρακάτω ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή:

Αυστηρότεροι και σαφείς κανόνες για τις επιβαρύνσεις των καταναλωτών για χρήση μέσων πληρωμής.

Σύμφωνα με πρόσφατη τροποποίηση του άρθρου 4γ του ν.2251/94 (δείτε το άρθρο παρακάτω) για την προστασία των καταναλωτών (Α΄ 191), απαγορεύεται η επιβολή από τους προμηθευτές οποιασδήποτε επιβάρυνσης στον καταναλωτή για τη χρήση μέσων πληρωμής (όπως πιστωτική/χρεωστική κάρτα), απαγόρευση που είχε ήδη προβλεφτεί με το άρθρο 49 (3) του ν. 3862/10 για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά (113 Α΄).

Άρθρο 4γ - Έξοδα για χρήση μέσων πληρωμής
Ο προμηθευτής δεν δικαιούται να επιβάλλει επιβαρύνσεις στους καταναλωτές για τη χρήση ενός συγκεκριμένου μέσου πληρωμής.

Αν το σκεφτείτε λογικά, είναι παράλογο να αγοράζεις πιο ακριβά ένα εισιτήριο συναυλίας, αν το πάρεις από on-line πλατφόρμα, σε σύγκριση με αυτό που μπορείς να πάρεις από φυσικό μέσο πώλησης. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει on-line ιστοσελίδα, ενώ στη δεύτερη υπάλληλος, ο οποίος πληρώνεται... Θα μου πείτε: "Με ποιον τρόπο θα έχει έσοδα το αντίστοιχο site το οποίο διαθετεί εισιτήρια προπώλησης;" Η απάντηση είναι βέβαια απλή. Αυτό το ποσό πρέπει να έχει συνυπολογιστεί στην τιμή του εισιτηρίου.

Όπως καταλαβαίνετε, με αυτό τον τρόπο, τα αντίστοιχα sites θα λαμβάνουν τα πιο ακριβά εισιτήρια κι όχι τα φθηνά, τα οποία μάλλον θα διατίθονται με φυσικά μέσα.

Πάντως, είναι γεγονός ότι μεγάλα sites πώλησης εισιτηρίων θεαμάτων, όπως το TicketMaster έχουν επιπλέον χρεώσεις (Service Fee, Facility Fee) για κάθε πώληση εισιτηρίων.

Καλό και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο να έχουμε!

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια