Game of Thrones: Season 6 - Episode 2

Game of Thrones: Σεζόν 6 - Επεισόδιο 2

Διαβάστηκε
Κάθε Τρίτη, οι συντάκτες του Mix Grill σχολιάζουν το επεισόδιο της σειράς Game of Thrones που είδαν την προηγούμενη μέρα. 

Game of Thrones: Season 6 - Episode 2


Κάθε Τρίτη, οι συντάκτες του Mix Grill σχολιάζουν το επεισόδιο της σειράς Game of Thrones που είδαν την προηγούμενη μέρα. 

Μη διστάσετε να γράψετε και τα δικά σας σχόλια παρακάτω.

Κάτσαμε, ξεκουραστήκαμε, φάγαμε, ήπιαμε, είδαμε αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά πάει κι αυτό τελείωσε. Ήρθε η ώρα να μπούμε σιγά σιγά στους καθημερινούς μας ρυθμούς, αλλά πριν από αυτό ας συζητήσουμε για ένα ακόμα επεισόδιο Game of Thrones. 

Σεζόν 6, Επεισόδιο 2: Home

Όπως την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα την αρχή έκανε ο Ραφαήλ Αντωνιάδης που αν και όπως αφήνει να εννοηθεί το επεισόδιο ήταν καλό, αυτός κρατάει μικρό καλάθι.

[Ραφαήλ Αντωνιάδης]

Κανονικά θα έπρεπε να έχω ενθουσιαστεί και να «πετάω από τη χαρά μου» με το επεισόδιο, αλλά για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο δεν το κάνω. 

Με το παραπάνω συμφωνεί και ο Δημήτρης Όρλης λέγοντας: Στα ίδια είμαι, αλλά χειρότερα. Ξενέρωσα λίγο.

Επιτέλους είδαμε τον Bran που είχαμε τόσο πολύ καιρό να δούμε (μας είχε λείψει είναι η αλήθεια) και όπως φαίνεται οι δυνατότητές του είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που νομίζαμε. Μπορεί να δει ξεκάθαρα γεγονότα του παρελθόντος πράγμα που νομίζω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ στη συνέχεια (ελπίζω να μην κάνω λάθος και αυτό να είναι μια δύναμη που κατέχει μόνο το κοράκι με τα τρία μάτια). Επίσης μαθαίνουμε πως ο Hodor εκτός του ότι μιλούσε, είχε και άλλο όνομα, τον έλεγαν Willis. Τέλος, φαίνεται πως σημαντικό ρόλο για τον Bran, προμηνύεται να παίξει η Meera Reed, όταν με το καλό φύγουν από το Weirwood Tree στο οποίο ζουν. 

Άλλη μια παρέμβαση του Δημήτρη: Στην επίσκεψη που είδαμε, πιθανότατα ο Bran να ήταν "ξεναγούμενος", αλλά σίγουρα έχει τέτοιες δυνάμεις να βλέπει το παρελθόν (και μέλλον). Βέβαια, το πάνε τόσο γρήγορα που δεν αποκλείεται ο Bran να έχει ήδη μάθει πως να χειρίζεται τις δυνάμεις που έχει.

Στο Winterfell ο τρελόRamsay θέλει να επιτεθεί στο Castle Black για να σκοτώσει τον Jon Snow (Είδες πως είναι να μην έχεις τηλέφωνο; Θα ήξερες ότι ο Γιαννάκης δεν είναι πια εδώ), αλλά την ίδια στιγμή τον βλέπουμε να καθαρίζει τον πατέρα του Roose Bolton, τη μητριά του, όπως επίσης και τον μόλις λίγων ωρών νεογέννητο αδερφό του. Τους δύο τελευταίους μάλιστα τους «αποτελείωσε» με βάναυσο τρόπο, καθώς τους έκανε τροφή για τα γλυκά σκυλάκια του (εκεί που νόμιζα ότι δεν γίνεται χειρότερα η κατάστασή του, με διέψευσε). 

Game of Thrones: Σεζόν 6 - Επεισόδιο 2

Λίγο πιο έξω στον κρύο χιονιά, ο Theon ανακοινώνει στη Sansa ότι πλέον δεν χρειάζεται τη βοήθειά του για να φτάσει στο Τείχος και μάλλον ο Jon θα τον κόψει στα τέσσερα μόλις τον δει (βαλτοί είστε όλοι;). Όταν αυτή τον ρωτάει που σκέφτεται να πάει, ο Theon απαντά πως θα πάει στο σπίτι του και μάλλον αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια, καθώς το HBO βάζει και τους Greyjoy στο παιχνίδι (δεν μας έφταναν όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή;), αφού εμφανίστηκε ο παλαβός θείος του και σκότωσε τον ακόμα πιο παλαβό πατέρα του. Μετά από αυτά φαίνεται πως ο μυστηριώδης θείος του Theon, που όπως άφησε να εννοηθεί είναι ο φόβος και ο τρόμος των θαλασσών (και όχι μόνο), θα γίνει το νέο αφεντικό των Σιδερογέννητων με την Yara να μένει στα κρύα του λουτρού. Τι θα γίνει άραγε;

Τελευταία παρέμβαση του Δημήτρη: Αυτές οι ελληνικές μεταγλωττίσεις/μεταφράσεις τύπου "Σιδερογέννητοι" με κάνουν να υποφέρω σαν τον Theon. Ironborn. The Wall. Khaleesi.  

Οι Greyjoy έχουν πολύ ψωμί ακόμα και μη γκρινιάζεις πως μπαίνουν πολλοί χαρακτήρες. Βάζουν λίγους και τους "τρέχουν" πολύ γρήγορα. Το όνομα του θείου είναι Euron και είναι γνωστός ως The Crow's Eye και σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον, όπως και τα ανήψια του.

Νοτιότερα στο King's Landing βλέπουμε λίγο τη βρωμιάρα Cersei, λίγο φλωρόTommen, λίγο Βουνό και λίγο περισσότερο Jamie με High Sparrow που όπως φαίνεται οι δυο τους μάλλον θα τα πουν ένα «χεράκι» στο προσεχές μέλλον (αν και το χεράκι είναι αστείο για το χαμένο χέρι του Jamie ελπίζω ο Μεγάλος Σπουργίτης να πει σύντομα το ποίημα!). Στοιχείο που ίσως παίξει κάποιο ρόλο στη συνέχεια ίσως να είναι το γεγονός ότι ο κλαψιάρης ο Tommen ζητάει βοήθεια από τη βρωμιάρα (που να μην έκανε και μπάνιο) Cersei στο να γίνει πιο «δυνατός». Μήπως έπονται αποκεφαλισμοί με το τσουβάλι;

Game of Thrones: Σεζόν 6 - Επεισόδιο 2

Στην απέναντι πλευρά και πιο συγκεκριμένα στο Meereen, ο πανέξυπνος κοντός μας φίλος, Tyrion Lannister, αφού κορόιδεψε για άλλη μια φορά τον Varys σχετικά με τον ευνουχισμό του, μας δείχνει πως οι ιστορίες σχετικά με τη νοημοσύνη των δράκων είναι αληθείς, και ενώ όλοι νόμιζαν πως θα γίνει ένα μικρούλι επιδόρπιο για τα «παιδάκια» της Daenerys, αυτός φεύγει αλώβητος και καταφέρνει να απελευθερώσει τους δράκους από τα δεσμά τους, αν και μάλλον θα χρειαστεί ένα καλό μπανάκι γιατί πρέπει να τα έκανε πάνω του. Τώρα μένει να τους αμολήσει έξω, ώστε να ανέβει λίγο ακόμα η θερμοκρασία στο Essos!

Φυσικά και άφησα το καλύτερο για το τέλος. Ας επιστρέψουμε και πάλι στον Βορρά και πιο συγκεκριμένα στο Castle Black. Οι παλιό προδότες με αρχηγό τον Sir Alliser Thorne ετοιμάζονται να μπουκάρουν και να κλέψουν το άψυχο κορμί του Jon Snow, αλλά ο Eddison Tollett παρέα με τους άγριους του χαλάνε τα σχέδια και τον ρίχνουν στο μπουντρούμι. Μετά από αυτό και ενώ όλα είναι έτοιμα για το κάψιμο των πτωμάτων (ξέρουμε όλοι τι θα γίνει αν τα αφήσουν έτσι), ο Sir Davos προσπαθεί αν πείσει την Melisandre να αναστήσει τον Jon Snow. Αυτή, αν και επανήλθε στα νορμάλ της (δεν γνωρίζουμε τι και πως αλλά λογικά επειδή φόρεσε το κολιέ της), περνάει δικαίως μια κρίση πίστης καθώς όλα τα οράματά της βγήκαν λάθος. Επίσης, αρχικά λέει στον Davos πως δεν έχει τέτοια δύναμη, αν και τελικά αυτός την πείθει να κάνει μια προσπάθεια. Έτσι, αυτή κάνει ένα περιποιημένο κουρεματάκι στον Jon Snow, τον ξυρίζει, τον λούζει (κουφάλα Jon τζάμπα κομμωτήριο) και αρχίζει να λέει τα «δικά της», αλλά μάταια. Ο Jon Snow δεν ζωντάνεψε… Ωπ, ωπ για κάτσε λίγο κάτι γίνεται…
Ο JON SNOW ΆΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ! ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ BAΘΕΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ! ΓΑΤΑΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ! ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΓΥΡΙΣΕ!
Ας ελπίσουμε για αρχή να επέστρεψε ατόφιος και χωρίς «προβλήματα».Το γεγονός αυτό κάνει από μόνο του καλό το επεισόδιο, αλλά η αλήθεια είναι πως αντί να ξεκαθαρίζονται τα πράγματα αυτά γίνονται όλο και πιο περίπλοκα. Κάθε φορά όλο και περισσότερα ερωτήματα γεννιούνται!

Εκτός από τις παραπάνω παρεμβάσεις, ο Δημήτρης σχολίασε και αυτός με τη σειρά του το επεισόδιο.

[Δημήτρης Όρλης]

Bran. Θέλουμε περισσότερο. Οι δυνάμεις του και οι προοπτικές του πρέπει να φανούν. Ήταν ένα καλό πρώτο δείγμα πάντως.

Arya. Τρέχουν την ιστορία της σε ενοχλητικό βαθμό. Βέβαια, τι άλλο να δείξουν θα πείτε; Να τρώει ξύλο τυφλή μέχρι ν' αρχίσει να τα καταφέρνει για νιώσουμε ωραία;

Mereen. Το καλύτερο μέρος του επεισοδίου. "That's what I do. I drink and I know things" και "Please don't eat the help".

Game of Thrones: Σεζόν 6 - Επεισόδιο 2

Winterfell. Εντάξει, δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό νομίζω. Άλλος ένας θάνατος για να ξεμπερδεύουμε και να προχωράει η ιστορία παρακάτω. Είναι, όμως, τελείως λογική πράξη από την πλευρά του χαρακτήρα του Ramsay.

Greyjoys. Ενδιαφέρουσα εξέλιξη για όλη την οικογένεια. Ο Theon επιστρέφει στο χωριό και θα είναι ωραίο να δούμε πώς θα τον υποδεχτούν όλοι εκεί. Μπορεί να είναι ο μοναδικός γιος του Balon, αλλά οι νόμοι στα Iron Islands λένε άλλα και πάμε για Kingsmoot. Εκεί θα "εκλεγεί" ο νέος Lord Greyjoy. Ο θείος του, Euron Greyjoy, θα έχει σίγουρα πολλά να κάνει, να πει και γενικά να προσθέσει στη συνολική ιστορία.

King's Landing. Ο Jamie τσιγκλάει, αλλά ξέρει πως έχει μπλέξει. Η Cersei ψάχνει να βρει νόημα για να ζει, αντιλαμβάνεται ίσως τη ματαιότητα των πράξεών της και κοιτάει τον βαρετό Tommen σκεπτόμενη την προφητεία που αναφέρει το θάνατό του.

Game of Thrones: Σεζόν 6 - Επεισόδιο 2

The Wall. Εντάξει, όπως τα περίμεναν οι περισσότεροι θεατές. Το ερώτημα ήταν ο τρόπος με τον οποίον θα επέστρεφε ο Jon. Και επέστρεψε με τον πιο εύκολο. Κάποιοι "οπαδοί" της θεωρίας R+L=J ίσως προτιμούσαν επιβεβαίωση και "ανάσταση" με έναν πιο... φοινικικό τρόπο.

Ίσως είναι λίγο νωρίς για να κρίνει κανείς, αλλά η σεζόν αυτή μοιάζει να είναι αυτή που θα τα βάλει όλα σε μια σειρά, ώστε να τελειώσει η σειρά στην έβδομη σεζόν. Βέβαια ακόμα έχουμε οχτώ (συν δέκα) ώρες γεμάτες, που ίσως είναι αρκετές για να χωρέσουν την ιστορία. Ίσως όμως να χρησιμοποιηθούν περισσότερες ώρες/σεζόν, άλλωστε τα έσοδα για το HBO είναι ακόμα πολύ μεγάλα. Και πιθανότατα θα συνεχίσουν να είναι. Με το ρυθμό που πηγαίνουμε τώρα, η σειρά περιέχει μαζεμένα γεγονότα και η ικανοποίηση έρχεται μόνο από αυτά (π.χ. ανάσταση Jon), αλλά συνολικά είναι πολύ πιο μέτρια. Χαλαρές, ευχάριστες στιγμές σαν αυτή του Tyrion με τον Varys λείπουν και πιστεύω γενικά λίγο "φρένο" στην πορεία μερικών χαρακτήρων θα βοηθούσε στο να αναπτερωθεί το ενδιαφέρον πολλών θεατών.

Τη συζήτηση έκλεισε η Ελένη Ζαρκάδα, η οποία ενώ βρήκε καλό το επεισόδιο, τονίζει πως η σειρά έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό το στοιχείο του αιφνιδιασμού που τόσο αγάπησε.

[Ελένη Ζαρκάδα]

Όπως είπε και η κολλητή μου: Jon Snow Ανέστη! Το HBO παρακολουθεί την ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία και ήθελε να κινηθεί στο αντίστοιχο κλίμα; χεχε

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε η έναρξη, όπου είδαμε τον χαμένο (από τον πέμπτο κύκλο) Bran να έχει μεγαλώσει υπερβολικά πολύ και να έχει μεγαλύτερη οικειότητα με τις δυνάμεις του (αν και ακόμα χρειάζεται χειραγώγηση). Σίγουρα στην παραγωγή θα είχαν θέμα με την γρήγορη ανάπτυξή του ηθοποιού και πολύ πιθανό να μην μπορούσαν να κάνουν πολλές αλλαγές για να κρύψουν ότι μεγάλωσε.

Ο Ramsay έχει φτάσει (μπορεί και ξεπεράσει) τα επίπεδα του Joffrey. Καημένη Sansa Stark. Βέβαια, για τον πατέρα Bolton βλέπουμε να ισχύει το ρητό "what comes around goes around"- πρόδωσε τους Stark και τώρα τον προδίδει το "παιδί" του. Η επιχείρησή του για το Castle Black προβλέπω να στέφεται από αποτυχία, αλλά το μεγαλύτερό μου ερώτημα είναι αν τελικά η Sansa θα φτάσει εκεί σώα και αβλαβής. Εάν αυτό συμβεί, θα έχουμε μετά από πάρα πολλούς κύκλους την πρώτη συνάντηση δύο αδερφών Stark!! 

Στους Greyjoy, δεν αντέχω καθόλου τα πλάνα (για ποιο λόγο τους δείχνουν μέσα στη λίγδα συνέχεια;) Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη σκηνοθετική σκοπιμότητα..Φαίνεται πως υπάρχει ζουμί εδώ, αναμένουμε κάποια εξέλιξη να μας εκπλήξει. Παράλληλα, η ιστορία της Arya έχει τραβήξει αρκετά, κινείται πολύ αργά και φαίνεται να έχει χάσει τον σκοπό/νόημά της με τον τρόπο που παρουσιάζεται.

Game of Thrones: Σεζόν 6 - Επεισόδιο 2

Ο Tyrrion εξακολουθεί να κρατάει την αίγλη του ως χαρακτήρας, κρατήστε τον ζωντανό μέχρι το τέλος της σεζόν, ειλικρινά, είναι ο μόνος σκεπτόμενος άνθρωπος και η ατάκα  "That's what I do. I drink and I know things" θα γίνει σίγουρα viral. Στο King's Landing, έχουμε τους θρησκόληπτους φανατικούς να πριονίζουν σιγά σιγά τα θεμέλια τους θρόνου. Τι θα γίνει τελικά με αυτούς; Θα τους συμμαζέψει κανείς; Βέβαια, οφείλω να παραδεχτώ ότι έκαναν τρομερή δουλειά με τη Cersei. Είμαστε μόλις στο δεύτερο επεισόδιο και δεν έχει κάνει ούτε μια μηχανορραφία.. 

Η Melisandre έπαθε μια μικρή κρίση αυτοεκτίμησης, αλλά ακόμα δεν μας έγινε γνωστή η χρησιμότητα του κολιέ και για ποιο λόγο νιώθει τόσο απογοητευμένη. Μήπως οι προφητείες της θα βγουν αληθινές αργότερα, με διαφορετικά πρόσωπα; 

Game of Thrones: Σεζόν 6 - Επεισόδιο 2

Το επεισόδιο έχει προφανώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το προηγούμενο, σχεδόν σε όλες τις ιστορίες. Ενώ χάρηκα για την ανάσταση του Διοικητή της καρδιάς μας, η αλήθεια είναι πως περίμενα ένα άλλο (ίσως πιο αιφνιδιαστικό;) τρόπο να επιστρέψει. Ήταν σαν να το περιμέναμε κάπως όλοι-και η σειρά δεν μας είχε συνηθίσει στα αναμενόμενα. Γενικά, η ιστορία προχωράει, νέα πρόσωπα εμφανίζονται αλλά οι αιφνιδιασμοί που τόσο αγάπησα έχουν πάψει να υπάρχουν στο βαθμό που υπήρχαν.

Κάπως έτσι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Τρίτη και το 3ο Επεισόδιο της 6ης  σεζόν του Game of Thrones. 

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο6/10 (1)
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια