Game of Thrones Σεζόν 6 Επεισόδιο 6

Game of Thrones: Σεζόν 6 - Επεισόδιο 6

Διαβάστηκε
Κάθε Τρίτη, οι συντάκτες του Mix Grill σχολιάζουν το επεισόδιο της σειράς Game of Thrones που είδαν την προηγούμενη μέρα. 

Game of Thrones Σεζόν 6 Επεισόδιο 6


Κάθε Τρίτη, οι συντάκτες του Mix Grill σχολιάζουν το επεισόδιο της σειράς Game of Thrones που είδαν την προηγούμενη μέρα. 

Μη διστάσετε να γράψετε και τα δικά σας σχόλια παρακάτω.

Σεζόν 6, Επεισόδιο 6: Blood of my Blood

[Ραφαήλ Αντωνιάδης]

Τελικά όπως υποψιαζόμουν. Ο τίτλος ήταν παραπομπή ότι το επεισόδιο θα είναι από τις "οικογενειακές ιστορίες". Ξεκίνησε ακριβώς από το σημείο στο οποίο το είχαμε αφήσει την προηγούμενη εβδομάδα και περιλάμβανε πολλά σημαντικά πράγματα, όπως είναι η επιστροφή του θείου Stark ή η πολύ σοβαρή απόφαση που πήρε η Arya (μπράβο στο κορίτσι!). Σημαντικό ίσως μπορεί να χαρακτηριστεί και το γεγονός ότι γνωρίσαμε επιτέλους τον περήφανο πατέρα του Sam, αν και νομίζω πως το κυριότερο στην όλη ιστορία είναι ότι ο Sam σήκωσε το ανάστημά του (καιρός δεν ήταν;) και συνάμα έκλεψε το σπαθί του πατέρα του, που ως γνωστόν είναι από τα λίγα με Valyrian Steel που υπάρχουν στην περιοχή (και ξέρουμε όλοι σε τι χρησιμεύει κάτι τέτοιο). Το θέμα που προκύπτει όμως, είναι πως εκεί που νομίζεις ότι ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, νέες συνιστώσες κάνουν την εμφάνισή τους από το πουθενά και πλέον πολύ λίγα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Για παράδειγμα, οι αναποδιές στο King's Landing μετά την πρώτη αυθόρμητη κίνηση του "φλωροβασιλιά" Tommen (τώρα αλήθεια;) που χάλασε μέχρι και σε εμένα τα σχέδια, καθώς ήθελα κάποιος να βάλει στη θέση του τον High Sparrow, μπλέκει στο παιχνίδι τους Frey και τους Tully. Ήμαρτον! Ωστόσο, το επεισόδιο το πήγαινε αρκετά καλά μέχρι την τελευταία σκηνή που το αποτελείωσε κατά τη γνώμη μου. Πόσο άκυρη μπορεί να ήταν; Χωρίς κανένα λόγο πάρτε τη Daenerys, τον "πρωτότοκό" της (μόνο λόγω οικογενειακής υπόθεσης μπορώ να το δεχτώ) και άλλη μια "μεγαλειώδης" ομιλία από την Δρακομαμά! Εντάξει η κοπέλα πουλάει, πόσο μάλλον όταν μπαίνουν και οι δράκοι στο παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι παράγινε το "κακό".

Game of Thrones Σεζόν 6 Επεισόδιο 6

[Δημήτρης Όρλης]

Ένα ακόμα πολύ μέτριο επεισόδιο.

Δεν ξέρω ποιον ή ποια θα μπορούσε να ενθουσιάσει η ομιλία της Daenerys στο τέλος. Πέρα απ' το μετά-εφηβικό αμερικάνικο κοινό δηλαδή. Στο King's Landing, το "γλιτώσαμε" το γυμνό αυτήν την εβδομάδα, είχαμε μόνο λίγα "αδερφικά" φιλάκια, έτσι για να δείξει τα δόντια της η Cersei. Ο Jaime φάνηκε να αναθαρρεί λίγο ως χαρακτήρας, αλλά είναι εμφανές πως ακόμα κινείται υπό την (υποσυνείδητη) καθοδήγηση της αδερφής του, σε πλήρη αντίθεση με το βιβλίο. Βόρεια πάνω απ' το Wall, είχαμε την επανεμφάνιση μετά από πέντε χρόνια του θείου Benjen Stark, η οποία σιώπησε για πάντα τις θεωρίες που τον θέλανε να έχει "μεταμορφωθεί" σε Daario στην άλλη άκρη του κόσμου. Συνεχίζει να έχει το περισσότερο ζουμί η ιστορία γύρω απ' τον Bran.

Η Arya πήρε μια απόφαση η οποία πιθανότατα σύντομα θα τη φέρει μακριά απ' το Braavos. Δε νομίζω να περιμένει κανείς να καταφέρει να τη σκοτώσει η εκδικητική "φίλη" της, αλλά σε ένα από τα επόμενα επεισόδια θα δούμε μια ωραία μονομαχία. Στην ίδια αβεβαιότητα βούτηξε και ο Sam. Πώς θα καταφέρει να μείνει στην πόλη και να γίνει Maester με τον πατέρα του να τον κυνηγάει (για κλοπή οικογενειακού κειμηλίου); Ή μήπως κι αυτός σαν την Arya θα τον παρατήσει το σκοπό;

Σημαντικές αναφορές του επεισοδίου στο παρασκήνιο, ήταν το flashback του Bran με τον Mad King να διατάζει να καούν ο θείος και ο παππούς του και η αναφορά της Brotherhood Without Banners, στην οποία υπάρχει μία περίπτωση να εμφανιστεί η Lady Stoneheart (το φάντασμα της Catelyn Stark) την επόμενη σεζόν.

Game of Thrones Σεζόν 6 Επεισόδιο 6

[Ορέστης Καζασίδης]

Παρότι οι εξελίξεις που πρόσφερε το επεισόδιο ήταν μηδαμινές, πρέπει να παραδεχθώ ότι ήταν άκρως απολαυστικό. Η αυξανόμενη ένταση στην ιστορία της Arya, η ρατσιστική έκρηξη σε αυτή του Sam και ο αποτροπιασμός για την αναμενόμενη συνεργασία κράτους-εκκλησίας στο King's Landing κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον. Οι σεναριογράφοι επικαλέστηκαν τον "από μηχανής Θεό" για να σώσουν τον Bran, αφού δεν έφτασε η θυσία του Hodor. Μας εμφάνισαν επίσης ένα νέο πρόσωπο που είναι σίγουρο ότι θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την υπόθεση. Η επανεμφάνιση του δράκου στο φινάλε τονίζει την παντελή έλλειψη πρωτοτυπίας της σειράς σε ό,τι αφορά τη διηγηματική γραμμή. Θα είχε ενδιαφέρον να μετρήσουμε τα επεισόδια που έκλεισαν με αντίστοιχο τρόπο, εμφάνιση ή εξαφάνιση δράκου.

Υποψιάζομαι ότι στο επόμενο επεισόδιο οι συγκινήσεις θα είναι ακόμα πιο έντονες, καθώς πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν.

Game of Thrones Σεζόν 6 Επεισόδιο 6

Κάπως έτσι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Τρίτη και το 7ο Επεισόδιο της 6ης σεζόν του Game of Thrones.

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο4/10 (1)
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια