Game of Thrones Season 6 Episode 7

Game of Thrones: Σεζόν 6 - Επεισόδιο 7

Διαβάστηκε
Κάθε Τρίτη, οι συντάκτες του Mix Grill σχολιάζουν το επεισόδιο της σειράς Game of Thrones που είδαν την προηγούμενη μέρα.
Game of Thrones Season 6 Episode 7


Κάθε Τρίτη, οι συντάκτες του Mix Grill σχολιάζουν το επεισόδιο της σειράς Game of Thrones που είδαν την προηγούμενη μέρα. 

Μη διστάσετε να γράψετε και τα δικά σας σχόλια παρακάτω.

Σεζόν 6, Επεισόδιο 7: The Broken Man

[Δημήτρης Όρλης]

Ωραίο επεισόδιο. Χαλαρό, αλλά είχε και τις εντάσεις του.

Αφιερώθηκε αρκετός χρόνος στον Sandor - The Hound - Clegane, ο οποίος δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά από το Riverrun (κάπου ΒΑ του Harrenhal). Πώς θα εξυπηρετήσει την κεντρική ιστορία στο μέλλον; Θα βρεθεί ξανά με την Arya σε λίγα επεισόδια που αυτή θα επιστρέψει στο Westeros; Ή θα συναντηθεί κάπως με τον Jaime και το στρατό του; Το πιθανότερο σενάριο είναι να αναζητήσει την Brotherhood Without Banners, με την οποία βρίσκεται - όπως αναφέρθηκε και στα σχόλια του προηγούμενου επεισοδίου - η Lady Stoneheart (Catelyn Stark) και η επιστροφή της την επόμενη σεζόν μοιάζει όλο και πιο πιθανή.

Η μικρή κόντρα Sansa-Jon μάλλον θα καταλήξει σε μία ευχάριστη (για τον Jon) έκπληξη μέσω Littlefinger. Σε ποιον άλλο θα μπορούσε να γράψει η Sansa; Ο οίκος Manderly στο White Harbor δεν έχει εμφανιστεί ιδιαίτερα ακόμα και όταν (και αν) το κάνει θα παίξει κρίσιμο ρόλο. Επίσης η Brienne πρέπει να πλησιάζει σιγά σιγά στο Riverrun, οπότε μια συνάντησή της με τον Jaime δεν είναι απίθανη. Η πολιορκία αυτού του κάστρου από τον Jaime συνέβη στα βιβλία όταν ακόμα ζούσε ο Robb και έχει ενδιαφέρον αυτή η μετάθεση και παραλλαγή γεγονότων.

Game of Thrones Σεζόν 6 Επεισόδιο 7

Τι θα γίνει με την Arya; Πού θα καταλήξει έτσι τραυματισμένη; Δεν έχει πολλές επιλογές. Ή στο πλοίο αυτού του τυχαίου καπετάνιου - κάτι που γνωρίζει πως δεν είναι ασφαλές στην κατάστασή της - ή, το πιθανότερο, στη θεατρική ομάδα με την οποία είχε συναναστραφεί πρόσφατα.

Όσο απουσιάζουν βαρετές σκηνές της Daenerys, όλα πάνε καλά. Αρχίζει να μας λείπει ο Tyrion σιγά σιγά, και τώρα που είδαμε ξανά τον Bronn, η επιθυμία να τους δούμε να μοιράζονται μαζί το χιούμορ τους ξαναφούντωσε. Αργεί αυτό ακόμα μάλλον...

Game of Thrones Σεζόν 6 Επεισόδιο 7

[Ραφαήλ Αντωνιάδης]

Μετά την κρυάδα της προηγούμενης εβδομάδας με την Daenerys, ορίστε ένα καλό επεισόδιο πολύ σωστά δομημένο. Ξεκάθαροι και ωραίοι διάλογοι με μπόλικη πληροφορία, λίγο γυμνό έτσι για να έχουμε να λέμε, και λίγα "τυράκια" (βλέπε Arya). Με χαροποίησε ιδιαίτερα η επιστροφή του The Hound, αν και ο τίτλος του επεισοδίου παρέπεμπε σε αυτόν σύμφωνα με πληροφορίες, οπότε δεν ήρθε και πολύ ξαφνικό. Επιτέλους, ο Theon έδειξε σημάδια ανάκαμψης και έγινε ξεκάθαρο πως οδεύει προς τη Meereen, πράγμα που βγάζει τελείως από το μυαλό μας την πιθανή ανάμειξη των Greyjoy στον πόλεμο του Winterfell, ο οποίος όπως φαίνεται είναι προ των πυλών. Με στεναχώρησε λίγο το σκηνικό με την Arya και αυτό γιατί περίμενα μια καλή μάχη μεταξύ αυτής και της The Waif και όχι πισώπλατες μαχαιριές. Άσχετα με τα όσα έχουν συμβεί στο Braavos αφήνω πάντα σε μία άκρη του μυαλού μου πως όλο αυτό το σκηνικό μπορεί να είναι ακόμα μια δοκιμασία από τον Many-Faced God. To King's Ladding συνεχίζει να μου είναι αδιάφορο, αν και η Margaery κάτι ετοιμάζει. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι σε τι ακριβώς αποσκοπεί η μάχη των Tully με τους Frey-Lannister και για ποιο λόγο μας έδειξαν την τεράστια πειθώ του Ser Davos, με την οποία ο Jon και η Sansa κέρδισαν τόσο μικρό αριθμό συμμάχων. Στο τελευταίο ίσως έγινε αναφορά μόνο και μόνο για να μας δείξει ότι η Sansa δεν του έχει και τόση εμπιστοσύνη, αλλά μάλλον θα το μάθουμε στη συνέχεια. Τέλος, καθώς μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία για φέτος, πιστεύω ότι το επόμενο επεισόδιο θα έχει να μας δώσει πάρα πολλά, όπως για παράδειγμα κάποιο μεγάλο ξεκαθάρισμα, ή ένα επεισόδιο αποκλειστικά με Sansa-Jon και μάχη για το Winterfel. Βέβαια υπάρχει περίπτωση να δούμε μόνο Dothraki και Meereen, αλλά και αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι. Αναμένω, λοιπόν, και ελπίζω για το καλύτερο.

Game of Thrones Σεζόν 6 Επεισόδιο 7

[Ορέστης Καζασίδης]

Παρακολουθήσαμε ένα επεισόδιο-γέφυρα με ελάχιστη εξέλιξη και ιστορίες που θα μπορούσαν απλώς να έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο άλλο επεισόδιο για να αποφορτίσουν την (όποια) ένταση. Αν πιστέψουμε τα στατιστικά και την προϊστορία, όντως στα δύο επόμενα επεισόδια θα πρέπει να έχουμε μάχες σε κάποιο από τα αρκετά ανοιχτά μέτωπα (με  κυριότερο στο Winterfell, αλλά και στην πολιορκία του κάστρου του Blackfish). Ωστόσο, ο συγγραφικός οίστρος των σεναριογράφων βρίσκεται στο ναδίρ και το (όποιο) ενδιαφέρον διατηρείται μετά βίας μέσω ανεκδότων (μιλάμε για 62 στρατιώτες του Οίκου Mormont!), εξυπνακισμών-χυδαιολογίας (π.χ. Bronn, Tyrion), ξιπασμού (Daenerys, για ποιον χτυπά η καμπάνα;), νεκραναστάσεων (τώρα και ο Clegane, οσονούπω και η Arya), και του γυμνού (που επέστρεψε δυναμικά, και με λίγο λεσβιακό). Μιλάμε για παντελή έλλειψη έμπνευσης και πρωτοτυπίας. Μια αστείρευτη κυματομηχανή κλισέ που χτυπά αλύπητα κάθε εβδομάδα σε ζώνη μεγάλης τηλεθέασης.

Bonus: Στείλτε τώρα μήνυμα με τον αγαπημένο σας νεκρό ήρωα και θα τον αναστήσουμε για πάρτη σας! Δεν μας κοστίζει κάτι. Θα το χρεώσουμε σε κάποιον από τους 7 Θεούς, ή στους Παλιούς Θεούς, ή ακόμα και στο Θεό του Φωτός, αν δεν είναι πολύ απασχολημένος να διαλέγει τον εκλεκτό του. Επίσης, παίζει να ανοίξουμε και καμιά σκουληκότρυπα, οπότε μην κολλάτε στο χωροχρόνο. Καλή καρδιά.

Game of Thrones Σεζόν 6 Επεισόδιο 7

[Παρασκευή Τόμα]

Παρακολουθώντας το κυριακάτικο επεισόδιο σκεφτόμουν αν πρέπει να συνεχίζω να γκρινιάζω ή απλώς να σταματήσω να βλέπω τη σειρά. Αν εξαιρέσει κανείς τα συνολικά πέντε λεπτά δράσης, τα άλλα πέντε κωμωδίας και τα πέντε λεπτά με ενδιαφέρουσες (sic!) πληροφορίες, τότε μένει ένα επεισόδιο άνοστο, άοσμο και βαρετό. Κάτι σα γέμισμα για να τραβήξουμε τις μέλλουσες σεζόν από τα μαλλιά. Μιας που πλησιάζει σιγά-σιγά το τέλος του κύκλου, θα προτιμούσα είναι η αλήθεια την επίλυση τρεχόντων ζητημάτων και όχι το άνοιγμα σε καινούριες ιστορίες που κατά πάσα βεβαιότητα δε θα έχουν θέση στην εξέλιξη φέτος. Οι came back to life παρουσίες εξακολουθούν να κρατούν τα ηνία μετατρέποντας το the dead are coming σε the resurrected dead are coming back. Λέτε να είναι αυτοί τελικά το κλειδί ενάντια στο βασιλιά της νύχτας, μιας που ξέρουν τους δύο κόσμους από την καλή και την ανάποδη; Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, λέει ο λαός, και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, αλλά η δημοφιλία δε συνεπάγεται απαραίτητα και υψηλής αισθητικής ποιότητα. Τους λόγους της επιτυχίας θα μπορούσα με λίγη προσπάθεια να τους αντιληφθώ. Μάλλον αδύνατο θεωρώ να μπορέσει κάποιος να με μεταπείσει με ισχυρά επιχειρήματα. Κοντεύουμε στην πηγή με την ελπίδα να πιούμε επιτέλους νερό!

Game of Thrones Σεζόν 6 Επεισόδιο 7

Κάπως έτσι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Τρίτη και το 8ο Επεισόδιο της 6ης σεζόν του Game of Thrones. 
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο10/10 (2)
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια