Liebe - Revolution of love

Διαβάστηκε
Το γνωστό -και προσωπικά αγαπημένο- δίδυμο από τη Θεσσαλονίκη επιστρέφει με νέο δίσκο, τον 4ο κατά σειρά, με τον τίτλο “Revolution of Love”.1. Τι θα ακούσεις;
Synth-pop, italian disco vibes, electro, dream- pop

2. Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:
Vienna's dreams, Orlando, Meet the stars, The revolution of love

3. Βαθμολογία:
7,5/ 10


Το γνωστό -και προσωπικά αγαπημένο- δίδυμο από τη Θεσσαλονίκη επιστρέφει με νέο δίσκο, τον 4ο κατά σειρά, με τον τίτλο “Revolution of Love”.

Μετά από κομμάτια- κολλήματα όπως τα: “Strangers”, “Drugs and Models”, “Flamingo Nights”, “I believe in you” κ.α που τα μνημονεύσαμε στον μουσικό σκληρό μας δίσκο και τον τιμητικό προσδιορισμό “Oι Έλληνες Pet Shop Boys” να τους ακολουθεί, οι Liebe κατορθώνουν γι' ακόμη μια φορά να μας βάλουν σ' ένα χρονοντούλαπο και να μας προσγειώσουν πίσω στα 80s. Το άλμπουμ αποτελείται από 11 κομμάτια, με τους ήχους του synthesizer να πρωταγωνιστούν (άλλωστε γι αυτόν ακριβώς τον λόγο τους λατρέψαμε) και τα electro vibes να αποτελούν το σταθερό μοτίβο. Ωστόσο, το συγκεκριμένο άλμπουμ πειραματίζεται περισσότερο από τα προηγούμενα με την πιο μελωδική- soft πλευρά της electro χαρίζοντας μας νεορομαντικές, ονειρικές συνθέσεις. Σ' αυτήν την περίπτωση ανήκει το "Orlando", όπου διακρίνεται για το instrumental μέρος του το όποιο καταναλώνει την μισή διάρκεια του κομματιού, κάτι το οποίο έχουμε συνηθίσει και απολαμβάνουμε και σε άλλες συνθέσεις των Liebe.

Το Ιταλό- disco tempo του "Riviera" ηχεί ακόμα στα αυτιά μας από τότε που το ακούσαμε για πρώτη φορά στην εμφάνιση του γκρουπ στη συναυλία του Sebastien Tellier, ενώ το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ "Revolution of love" είναι αρκετά δυναμικό φέρνοντας στο άκουσμα του έναν αέρα από Depeche Mode στα μέσα των 80s. Προσωπικά, δε μπορώ να πάψω να ακούω το "Vienna's dreams" , καθώς πιστεύω ότι αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς των Liebe, όμοια με αυτές που ακούσαμε στα πρώτα τους μουσικά βήματα και μας έκαναν να αναζητούμε μανιωδώς στο shazam και εν τέλει να μας εκπλήσσει η ανακάλυψη ότι πρόκειται για εγχώριο προϊόν.

Η ακρόαση του άλμπουμ προτείνεται σε συνδυασμό με τις πρωτότυπες συνθέσεις του Dim Zach, το ήμισυ της μπάντας, καθώς και εναλλαγές με τα remix του σε γνώριμα κομμάτια. Γι' ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκε ότι η εν λόγω μπάντα βρίσκεται σε επίπεδο διεθνών μουσικών παραγωγών και κάθε τους άλμπουμ θαρρώ πως έρχεται να σφραγίσει την διαπίστωση αυτή. Για επίλογο, παραθέτω το μοναδικό παράπονο/ επίκληση προς τη μπάντα: ο παραγκωνισμός της πρωτεύουσας από τον χάρτη των live εμφανίσεων, καθώς τέτοιες μουσικές εμπειρίες αξίζουν να τις απολαμβάνουμε και από κοντά με μεγαλύτερη συχνότητα.Από
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμολογήστε το δίσκο
Βαθμός δίσκου9/10 (1)
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Revolution of love Disco dream pop
8
synth pop
22
Electro
10
Liebe
12
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια