Cine Φλοίσβος

Σαν θερινό σινεμά: Cine Φλοίσβος

Διαβάστηκε
Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη του Νο 1 θερινού παραθαλάσσιου σινεμά, τον κύριο Λάμπρο Μαριόλη.
Cine Φλοίσβος


Το θερινό σινεμά είναι μία από τις αγαπημένες και δη ελληνικές καλοκαιρινές συνήθειες... Οι μεγαλύτεροι θυμούνται με νοσταλγία τις βραδιές στα θερινά σινεμά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όταν οι επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση ήταν λιγοστές, αλλά και οι νεότεροι με τη σειρά τους φαίνεται να επιλέγουν αυτή τη δραστηριότητα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Το να παρακολουθείς μια ταινία της επιλογής σου πίνοντας ένα ποτό, νιώθοντας το δροσερό αεράκι και βλέποντας τον νυχτερινό ουρανό της πόλης σηκώνοντας το βλέμμα σου, είναι μία αίσθηση ξεχωριστή, ένα "παραθυράκι" στη δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε. Με αφορμή τη σεζόν των θερινών κινηματογράφων που άνοιξε και φέτος λίγο μετά τα μέσα Μαΐου, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα επιλέγοντας μερικά χαρακτηριστικά θερινά σποτ της πόλης και μιλώντας με τους ανθρώπους που τα κρατούν ζωντανά και ακμαία.

Ο Cine Φλοίσβος ξεκίνησε το 2003 και έκτοτε κοσμεί το πάρκο του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο. Χτίστηκε ουσιαστικά από το μηδέν σε ένα οικόπεδο που ενοικιάζεται από το δήμο και αποτελεί έναν από τους πιο καινούριους και σύγχρονους θερινούς κινηματογράφους. Διαθέτει 500 θέσεις και περίπου 100-150 τραπεζάκια, ενώ στην πρώτη σειρά υπάρχουν και δέκα ξαπλώστρες. Στην είσοδο παρέχονται μέχρι και κουβερτάκια σε περίπτωση που "ενοχλήσει" κάποιον το δροσερό θαλασσινό αεράκι, αφού ο Σινέ Φλοίσβος είναι ακριβώς δίπλα στο κύμα... Ακόμη, λόγω του ότι βρίσκεται στο πάρκο Φλοίσβου, δηλαδή σε σχετικά μακρινή απόσταση από σπίτια, εκμεταλλεύεται πλήρως το dolby σύστημα ήχου, που είναι εφάμιλλο -αν όχι και ανώτερο- από τις περισσότερες χειμερινές αίθουσες. Όσον αφορά την εικόνα, το σύστημα προβολής αποτελείται από ψηφιακά 3D μηχανήματα υψηλής ευκρίνειας, καλύπτοντας ακόμα και τον πιο απαιτητικό θεατή. Με λίγα λόγια, μια "δοκιμή" θα σας πείσει πως ο κινηματογράφος στον Φλοίσβο είναι μια έξοδος από την πόλη, στην πόλη!

Cine Φλοίσβος

Ακολουθεί η συζήτηση που είχαμε με τον κύριο Μαριόλη:

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία 3-5 περίπου χρόνια υπάρχει αύξηση στο κοινό που επιλέγει τα θερινά σινεμά; Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό, αν ισχύει;

Δεν ξέρω αν έχουν αυξηθεί πολύ τα εισιτήρια, απλώς τα θερινά σινεμά έχουν δείξει ότι έχουν κρατήσει στην πτώση των εισιτηρίων και γενικότερα της αγοράς. Θα το απέδιδα στην πάντα υπάρχουσα διάθεση του κόσμου να τα επισκεφτεί, στο γραφικό περιβάλλον και στην ιδιαιτερότητα ενός θερινού σινεμά.
Στο Cine Φλοίσβο, συγκεκριμένα, έχουμε μια πτώση, υπάρχουν δυσκολίες, αλλά στη γενικότερη κατάσταση είμαστε ευχαριστημένοι!

Γιατί να επιλέξει κάποιος ένα θερινό σινεμά και ειδικότερο το Cine Φλοίσβο;

Για όλα όσα αναφέραμε παραπάνω (βλ. εισαγωγή του άρθρου). Επιπλέον είναι ένας ολοκληρωμένος χώρος, μαζί με το χώρο του αναψυκτηρίου μέσα στο πάρκο, δίπλα στη θάλασσα. Είναι μια πολύ ωραία βόλτα και το πάρκο και η Μαρίνα Φλοίσβου. Ο επισκέπτης μας νιώθει ότι κάνει μια απόδραση από την πόλη. Ενώ είναι μόνο 2 λεπτά με τα πόδια από την Παραλιακή, νιώθει κανείς ότι έχει ξεφύγει από το τσιμέντο και βρίσκεται σε ένα κλίμα δροσιάς μέσα στο πράσινο.
Επίσης το μπαρ μας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία για φαγητό, χαρακτηριστικά έχουμε από ποπ κορν και νάτσος ως λουκουμάδες, κεφτεδάκια, κοτομπουκιές, πίτσες και χοτ ντογκ, και πολλά είδη μπύρας.

Από ποιες περιοχές προέρχονται κυρίως οι θεατές σας;

Το μεγαλύτερο ποσοστό θεατών είναι από το Φάληρο και τις γύρω περιοχές των Νοτίων Προαστίων. Είναι μια πολύ εύκολη βόλτα για όσους μένουν στην περιοχή, καθώς μπορούν να έρθουν και με τα πόδια ή το λεωφορείο, ακόμα και με το τραμ. Έχουμε πολλούς επισκέπτες που έρχονται από πιο μακριά, από το Κέντρο ή από τη Γλυφάδα και πιο βόρεια, απλώς πρόκειται για ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μια βόλτα στην παραλία. 

Έχετε κάποιους χορηγούς, στήριξη από τον δήμο ή είστε τελείως ανεξάρτητοι;

Οικονομικά είμαστε ανεξάρτητοι. Νοικιάζουμε το οικόπεδο από τον δήμο Παλαιού Φαλήρου, με τον οποίο έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Μας στηρίζει όποτε χρειάζεται.

Το καλοκαίρι ο τουρισμός στην Ελλάδα βρίσκεται στα ύψη. Τυχαίνει να έρχονται και ξένοι τουρίστες στο σινεμά σας;

Έχουμε και τουρίστες, όχι σε μεγάλο βαθμό βέβαια όπως στα σινεμά του Κέντρου, που στηρίζονται κυρίως σε αυτούς. Σε εμάς είναι πολύ λιγότεροι, αλλά υπάρχουν μέρες που έχουμε παρέες τουριστών που έρχονται να δουν τι είναι θερινό σινεμά σε συνδυασμό με τη Μαρίνα και τα σκάφη. Συχνά έρχονται και πληρώματα σκαφών από ξένες χώρες.

Στα θερινά σινεμά οι ταινίες που προβάλλονται είναι λιγότερες από ένα συμβατικό σινεμά και κάποιες φορές υπάρχουν επανεκδόσεις. Με τι κριτήρια επιλέγετε τις ταινίες του προγράμματός σας;

Ο Cine Φλοίσβος είναι κινηματογράφος πρώτης προβολής, παίζει αποκλειστικά καινούριες ταινίες και πριν την πρεμιέρα της εβδομάδας. Όπως είναι διαμορφωμένο το πρόγραμμα ταινιών κάθε εβδομάδα υπάρχουν 4-5 καινούργιες ταινίες. Εμείς επιλέγουμε την καλύτερη από κάθε εβδομάδα.
Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε το "Money Monster"  ("Το Παιχνίδι του Χρήματος") με τους George Clooney και Julia Roberts και αυτή την εβδομάδα έχουμε την προβολή του "Ταρζάν" ("The Legend of Tarzan"). Αργότερα έρχεται η καινούργια ταινία του Τορνατόρε, "Θα σε περιμένω πάντα" ("La corrispondenza"), στις 28 Ιουλίου θα έρθει η ισπανική ταινία "Ποιος Κλέβει Ποιον;" ("Cien años de perdón").
Δεν προβάλλουμε επανεκδόσεις. Υπάρχουν πολλές ταινίες πρώτης προβολής και ακολουθούμε το πρόγραμμά τους. Επανεκδόσεις θα δείτε συνήθως στους κινηματογράφους του Κέντρου γιατί είναι πιο τουριστικά, όπως είπαμε και πριν.

Εδώ το trailer της ισπανικής ταινίας "Ποιος Κλέβει Ποιον;" (ελληνικοί υπότιτλοι) που θα προβληθεί στον Cine Φλοίσβο από την Tanweer

Υπάρχει κόσμος που δηλώνει: "Μου αρέσουν τα θερινά σινεμά και η ατμόσφαιρά τους, αλλά το εισιτήριο είναι ακριβότερο." Εσείς πώς το ακούτε αυτό;

Ο θερινός κινηματογράφος δουλεύει στην ουσία 15 εβδομάδες. Το κοστολόγιο για να συντηρείται η επιχείρηση είναι υψηλό. Εμείς για παράδειγμα είμαστε δίπλα στη θάλασσα και έχουμε αρκετές φθορές. Για να κάνουμε τις απαιτούμενες εργασίες και να είναι στην εντέλεια ο κινηματογράφος κάθε χρόνο δε μπορεί να λειτουργήσει πολύ φθηνότερα. Αυτό που εμείς κάναμε είναι να απορροφήσουμε την αύξηση του ΦΠΑ. Το εισιτήριο βρίσκεται στα 8 ευρώ, εκτός από την Τρίτη που έχουμε προσφορά στα 6 ευρώ. Επίσης υπάρχει παιδικό εισιτήριο καθημερινά στα 6 ευρώ.

Θα μας πείτε δυο λόγια για τις εκδηλώσεις που γίνονται στον κινηματογράφο σας;

Γίνονται πολλές εκδηλώσεις στον κινηματογράφο μας, γιατί τον επιλέγουν οι εταιρείες διανομής για τις επίσημες πρεμιέρες τους, ενώ γίνονται και διάφορα events από εμάς. Την προηγούμενη Δευτέρα (27/6) είχαμε την πρεμιέρα του "Money Monster" σε συνεργασία με τη Feelgood, την προηγούμενη Πέμπτη (30/6) διοργανώθηκε ένα event με την αεροπορική εταιρεία Εmirates με 1000 προσκλήσεις για τις προβολές των "The Jungle Book" και "Florence Foster Jenkins", χθες δηλαδή Δευτέρα 4/7 ήταν η επίσημη VIP πρεμιέρα του "Ταρζάν" μαζί με ένα πάρτι στον έξω χώρο. Στις 10 Ιουλίου στον τελικό του Euro θα γίνει ένα event με χορηγό τη Hellmann's με προβολή του αγώνα, ενώ θα μοιραστούν burgers και μπύρες στο κοινό. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις είναι με προσκλήσεις από διαγωνισμούς και παιχνίδια είτε από τους χορηγούς των εκδηλώσεων είτε από εμάς.

Και για να κλείσουμε, μέχρι πότε θα παραμείνετε ανοιχτοί φέτος;
Κατά βάση εξαρτάται από τον καιρό. Περιμένουμε να πιάσουν για τα καλά οι βροχές. Συνήθως είναι μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Οπότε, ξεκινάμε κάπου στις 15 Μαΐου και τελειώνουμε κάπου στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.


Η φωτογραφία εξωφύλλου και η εσωτερική φωτογραφία του άρθρου είναι από τη Facebook σελίδα του Cine Φλοίσβου 

Για περισσότερα, επισκεφτείτε το ανανεωμένο site του Κινηματογράφου www.cineflisvos.gr
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο10/10 (2)
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Λάμπρος Μαριόλης Cine Φλοίσβος Πάρκο Φλοίσβου Παλαιό Φάληρο θερινός κινηματογράφος
9
θερινά σινεμά
5
Αφιέρωμα στο θερινό κινηματογράφο
5
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια