Homo galacticus

Homo Galacticus: μια διαγαλαξιακή κωμωδία στο Θέατρο Vault

Διαβάστηκε
Ο Homo G είναι κατασκευασμένος για να βρίσκεται σε μια μόνιμη κατάσταση ελεγχόμενης ευφορίας.
Homo galacticus


Κυβερνήσεις τυφλωμένες από την απεριόριστη και άνευ ορίων δύναμη που τους προσφέρει η εξουσία και η λαϊκή οκνηρία επιδίδονται μανιωδώς σ' έναν ανελέητο πυρηνικό πόλεμο. Η ανθρωπότητα οδεύει ρυθμικά προς την τελική καταστροφή της. Η μοναδική ελπίδα σωτηρίας βρίσκεται εκατοντάδες έτη φωτός μακριά από την Γη και ακούει στο όνομα Ηomo G.

Ο Ηomo G είναι ένα εργαστηριακά εξελιγμένο είδος ανθρώπου που του έχουν αφαιρεθεί όλα τα εκ φύσεως παθογόνα συναισθήματα, όπως ο φθόνος και η αντιζηλία, καθώς και οι σκέψεις που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχοσύνθεση του. Ο Homo G είναι κατασκευασμένος για να βρίσκεται σε μια μόνιμη κατάσταση ελεγχόμενης ευφορίας.

Όπως, όμως, έχει δείξει η μελέτη των ανθρώπινων κοινωνιών, έτσι και στον πλανήτη Αφοδεύτικον υπάρχουν κάποια άτομα που δεν παίρνουν τα χάπια τους. Αρνούνται να πιστέψουν στο παραμύθι της καθεστηκυίας τάξης, οργανώνονται μυστικά και τελικά εναντιώνονται στην εξουσία για να απελευθερώσουν και τους λοιπούς δεσμώτες από την εικονική χαρά.
Ηomo galacticus
Το Homo Galacticus της ομάδας Inferno είναι μια SCI/FI κωμωδία εμπνευσμένη από τον κόσμο των κόμιξ και της πολιτικής, η οποία καταπιάνεται με το αιώνιο προβληματισμό περί της φύσεως της εξουσίας και του τιμήματος της ελευθερίας. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κάποιος για να κερδίσει την εξουσία; Πόσο ψυχικό σθένος χρειάζεται κανείς για να δει και να σπάσει τις αλυσίδες που τον περιορίζουν; Μπορεί μια νόμιμη κυβέρνηση που δρα εν ονόματι του λαού να μεταλλαχθεί σε δικτατορική;

Σε όλα αυτά τα παραπάνω ερωτήματα έρχεται να απαντήσει η παράσταση μ' έναν χιουμοριστικό αλλά και άκρως σαφή ως προς τα συμπεράσματα του τρόπο. Το έργο, εάν και κωμικό, διαθέτει και δραματικά στοιχεία, κυρίως στα σημεία όπου γίνονται αναδρομές στο παρελθόν, τα οποία μετριάζουν το κωμικό στοιχείο και δίνουν ευκαιρίες για προβληματισμό στον θεατή. Η σκηνοθεσία έρχεται, με την σειρά της, να προσδώσει μια επιπλέον science fiction αισθητική, χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα για να δηλώσει το παρόν και ασπρόμαυρο φόντο για τα ταξίδια στο παρελθόν. Ενώ παράλληλα, καταφέρνει να αναδιαμορφώνει σε κάθε πράξη τον χώρο με ελάχιστα σκηνικά. Εξαιρετική μνεία αξίζουν ακόμα τόσο οι μουσικές επιλογές όσο και τα κοστούμια της παράστασης. Τα μουσικά κομμάτια που ακούγονται ταιριάζουν αρμονικά με τις σκηνές που συνοδεύουν, άλλοτε προκαλώντας επιπλέον γέλια και άλλοτε καλλιεργώντας μια δραματική ένταση. Τα κοστούμια των Homo G, αν και απλά, κατορθώνουν να υποδείξουν την ταυτότητα του  κάθε χαρακτήρα μέσα στο έργο. Τέλος, οι ερμηνείες των ηθοποιών ανταποκρίνονται στην διπλή ταυτότητα της παράστασης, ακροβατώντας επιδέξια μεταξύ κωμωδίας και SCI/FI και ενίοτε και δράματος.

Μια κωμική οδύσσεια του σύμπαντος ξεκινά στο Vault και σας περιμένει να ανακαλύψετε μαζί με τον Ηοmo G την μεγάλη αλήθεια για το ανθρώπινο είδος, πως τελικά, όσοι αιώνες και εάν περάσουν, όση τεχνολογική εξέλιξη και εάν επέλθει, το DNA του θα παραμένει αναλλοίωτο όταν θα έχει να κάνει με την εξουσία.
 
Συντελεστές παράστασης

Ηθοποιοί: Εύα Ανδρονικίδου, Στέλιος Γιαννακός, Σταματία Καγκελάρη, Δημήτρης Μαμιός, Διονυσία Στοαντζίκη
Κείμενο: Σταματία Καγκελάρη, Δημήτρης Μαμιός, Διονυσία Στοαντζίκη
Σκηνοθεσία: Σταματία Καγκελάρη, Δημήτρης Μαμιός
Μουσική: Rita Moss
Σκηνικός χώρος/Κοστούμια: Μελίνα Αναλυτή, Μαρουσώ Μαρινοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Παύλος Μαυρίδης
Φωτογραφίες παράστασης/Video art: Αλέξανδρος Κορομηλάς
Αφίσα παράστασης: Αλίκη Ροϊδάκη
Επιμέλεια κίνησης: Φρύνη Βρετού

Πληροφορίες

Πολυχώρος Vault Theatre Plus, Mελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Διάρκεια: 80 λεπτά
Ώρες και ημέρες παραστάσεων:  Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00
Παραστάσεις ως Πέμπτη 2 Μαρτίου
Εισιτήρια: 10€ Γενική είσοδος, 8€ Μειωμένο (Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμΕΑ/ Πολύτεκνοι/Μαθητές), 5€ Ατέλειες
Από
Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Το έργο (απόδοση, διάρκεια κτλ.)
Οι ηθοποιοί
Η σκηνοθεσία
Τα σκηνικά (κοστούμια κτλ.)
Η μουσική
Το κοινό
Βαθμός Παράστασης/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια