Δημήτρης Παπαδημητρίου: 10/10 στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλία με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου 10/10 στο Μεγάρο Μουσικής για τον Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.
Δελτίο Τύπου

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου)
με
Μία μοναδική συναυλία με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου
Στην Αίθουσα “Δημήτρης Μητρόπουλος” του Μεγάρου Μουσικής
10 Οκτωβρίου 2010, ώρα 8.30 μ.μ. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στηρίζει το όραμα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας να αποτελέσει η Ψυχική Υγεία προτεραιότητα για όλους μας. Ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης θα εμφανιστεί στην Αίθουσα “Δημήτρης Μητρόπουλος” του Μεγάρου Μουσικής διευθύνοντας ο ίδιος την  Ορχήστρα Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων και την Εθνική Χορωδία της ΕΡΤ. Στο πρώτο μέρος ο συνθέτης και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν το έργο του με τίτλο “Γιώργος Σεφέρης: Ο άνθρωπος που του κλέψαν τον ίσκιο του” και στο δεύτερο μέρος πολλά από τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του. Το έργο “Γιώργος Σεφέρης: Ο άνθρωπος που του κλέψαν τον ίσκιο του”, ήταν μιά παραγγελία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στον Συνθέτη και αποτελείται από τραγούδια που μελοποιούν ποιήματα του Νομπελίστα ποιητή.. Τα δε τραγούδια του δεύτερου μέρους είναι πασίγνωστα τραγούδια του συνθέτη, ειδικά ενορχηστρωμένα γιά την ορχήστρα αυτή της Πάτρας, που είναι ένα από τα κορυφαία μουσικά σύνολα της χώρας, όπως άλλωστε είναι και η χορωδία της ΕΡΤ.

Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία κάλεσε και εκείνοι ανταποκρίθηκαν τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τους συνεργάτες του Φωτεινή Δάρρα , Τάση Χριστογιαννόπουλο, Γιώργο Φλωράκη και τους μουσικους των συνόλων να συμμετάσχουν εθελοντικά στις εκδηλώσεις της για τον εορτασμό της Ημέρας αυτής. Η συμμετοχή τους αυτή στοχεύει στο να  να βοηθήσουν το διπλό έργο των Ελλήνων Ψυχιάτρων: να αφυπνισθεί η κοινή γνώμη και να αναδειχθεί η σοβαρότητα των ψυχικών νοσημάτων που μαστίζουν όλο και μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Την ίδια βραδιά για το θέμα αυτό θα μιλήσουν πριν την έναρξη της συναυλίας ο Καθηγητής Γεώργιος Χριστοδούλου, Αντιπρόεδρος για την περιοχή της Ευρώπης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγιεινής (World Federation for Mental Health) και Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και ο Καθηγητής Νικόλαος Τζαβάρας, Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και Καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης.

O Δημήτρης Παπαδημητρίου στην συναυλία αυτή συνεχίζει την πορεία που ξεκίνησε με το έργο του επάνω στον Καβάφη. Μια πορεία δημιουργίας ενός νέου μουσικού είδους που ξεκινά από το σύγχρονο ελληνικό μουσικό ιδίωμα, απαλλαγμένο πια από τον φολκλορισμό του παρελθόντος, και οδηγεί προς ένα νέο λόγιο συμφωνικό. Στο έργο αυτό η ενορχήστρωση περιλαμβάνει μόνο τοξωτά έγχορδα και ένα πιάνο. Ενας ήχος που προσεγγίζει τον βαθύ και μεταφυσικό κόσμο του ποιητή.
Μετά την θριαμβευτική περυσινή πρώτη του εκτέλεση από την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τον μεγάλο μαέστρο Christopher Warren Green, το ακυκλοφόρητο αυτό έργο παιζεται στην συναυλία μας γιά δεύτερη φορά στην Αθήνα, ωστόσο γιά πρώτη φορά με τον ίδιο τον συνθέτη στο podium,
Ολοι οι καλλιτέχνες, η Ορχήστρα Εγχόρδων του Δήμου Πατρεων όπως και η Εθνική Χορωδία της ΕΡΤ συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Τα δύο μουσικά σύνολα  συμμετέχουν κατά ευγενική παραχώρηση της ΔΕΠΑΠ, του Δήμου Πατρέων όσο και της ΕΡΤ αντίστοιχα.
Την διδασκαλία της Εθνικής Χορωδίας της ΕΡΤ πραγματοποιησε ο μαέστρος της Δημήτρης Μπουζάνης.
Στο πιάνο θα είναι ο Ανδρέας Καλογερόπουλος.

INFO:

10 Οκτωβρίου 2010:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα “Δημήτρης Μητρόπουλος”
Ώρα έναρξης: 20.30

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.
Οργάνωση: Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία
Ομιλητές: Καθηγητής Γεώργιος Χριστοδούλου, Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής
                 Ψυχιατρικής Εταιρείας, Vice-President for Europe, World Federation for
                 Mental Health
                 Καθηγητής Νικόλαος Τζαβάρας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης,
                 Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

Χορηγός: Κοινωφελές  Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης»


Τίτλος συναυλίας: ΚΥΚΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ “Ο άνθρωπος που του ΄κλεψαν τον ίσκιο του”

Σύνθεση, Ενορχήστρωση, επιμέλεια προγράμματος
Διεύθυνση ορχήστρας: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ήχος: Γιάννης Λαμπρόπουλος

Είσοδος με πρόσκληση

Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια