Depeche Mode

Depeche Mode Live! Θα γίνει,δε θα γίνει... Θα γίνει, δε θα γίνει... Δε θα γίνει τελικά!

Μετά από ένα εξαντλητικό βράδυ, εδώ και λίγη ώρα έχουμε αρχίσει να μαδάμε μαργαρίτες. Θα γίνει, δε θα γίνει η συναυλία... Θα γίνει, δε θα γίνει... Αύριο όμως οι Depeche Mode έχουν συναυλία στην Τουρκία. Πότε θα προλάβουν να στήσουν τον εξοπλισμό τους εκεί αν κάνουν τη συναυλία στο Terra Vibe σήμερα ; Θα φύγουν αμέσως μετά τη σημερινή συναυλία τα φορτηγά με τον εξοπλισμό και θα προλάβουν να τα στήσουν όλα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ; Μόλις ακούσαμε στον Best 92,6 & το e-tetradio.gr ότι οι τεχνικοί αρχίζουν και ξεστήνουν τον εξοπλισμό της συναυλίας! Γιατι μας δημιουργούν προσδοκίες ; Τι έπαθε χθες ο Dave Gahan και δεν έγινε η συναυλία ; Ποιος φταίει για την ταλαιπωρία μας άραγε ;

13:55@Η συναυλία αναβάλλεται οριστικά σύμφωνα με ανακοίνωση της Didi Music! Δεν ξέρουμε ακόμη αν θα γίνει στο μέλλον ή όχι.
Depeche Mode


Dave GahanΜετά από ένα εξαντλητικό βράδυ, εδώ και λίγη ώρα έχουμε αρχίσει να μαδάμε μαργαρίτες. Θα γίνει, δε θα γίνει η συναυλία... Θα γίνει, δε θα γίνει... Αύριο όμως οι Depeche Mode όπως μπορείτε να δείτε στο site τους εδώ , έχουν συναυλία στην Τουρκία. Πότε θα προλάβουν να στήσουν τον εξοπλισμό τους εκεί αν κάνουν τη συναυλία στο Terra Vibe σήμερα ; Θα φύγουν αμέσως μετά τη σημερινή συναυλία τα φορτηγά με τον εξοπλισμό και θα προλάβουν να τα στήσουν όλα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ; Μόλις ακούσαμε στον Best 92,6 & το e-tetradio.gr ότι οι τεχνικοί αρχίζουν και ξεστήνουν τον εξοπλισμό της συναυλίας! Γιατι μας δημιουργούν προσδοκίες ; Τι έπαθε χθες ο Dave Gahan και δεν έγινε η συναυλία ; Ποιος φταίει για την ταλαιπωρία μας άραγε ;

Ουφ πολλές ερωτήσεις... Ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα. Δόξα το Θεό, τα τελευταία χρόνια έχω πάει σε αρκετές συναυλίες στο Terra Vibe. Τα προεόρτια της χθεσινής βραδιάς ξεκίνησαν από νωρίς μιας και η κίνηση που βρήκαμε ήταν απίστευτη. Κάναμε περίπου 2 ώρες από τον κόμβο της Αττικής Οδού με την Εθνική Οδό  για να φτάσουμε στην είσοδο του Terra Vibe Park. Έτσι, ακούσαμε από μακριά κάποια από τα τραγούδια των Puressence και  αφού προμηθευτήκαμε τα "μπυρόνια" μας, περιμέναμε την έναρξη της συναυλίας, ακούγοντας ηλεκτρονική μουσική και βλέποντας στη σκηνή το νέο σήμα των Depeche, που μοιάζει με Κινέζικα γράμματα. Στο Terra Vibe έβλεπα περίπου τον ίδιο κόσμο (ίσως και λίγο περισσότερο) με όσους είχε ο Manu Chao πέρσι.

Ώρα 21:30: Στη σκηνή εμφανίζονται η εκπρόσωπος των διοργανωτών και ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος. Τα όσα ακολούθησαν αρχικά έμοιαζαν με αστείο. Δεν το πίστεψα για να σας πω την αλήθεια. Η αρχική έκπληξη έδωσε τη θέση της στην απογοήτευση, όταν καταλάβαμε ότι η αρχή του φετινού συναυλιακού καλοκαιριού ξεκίναγε τόσο άσχημα (δείτε το video με την ανακοίνωση της ακύρωσης της συναυλίας εδώ). Η συνέχεια ; Ο κόσμος μαζικά αποδοκίμασε και αποχώρησε από το πάρκο. Αφού περπατήσαμε αρκετά για να φτάσουμε στο αυτοκίνητο μας, ξεκινάμε το δρόμο της επιστροφής. Μετά από λίγα λεπτά σταματάμε σε ένα σημείο στο χωριό της Μαλακάσας. Η ώρα περνούσε και δεν προχωρούσαμε βήμα! Σβήσαμε μηχανές και μείναμε εκεί 1,5 ώρα!!!

Depeche ModeΑυτά είναι τα γεγονότα αρχικά. Ποια είναι η άποψη μου για όλα αυτά τώρα: Το ότι ο Dave Gahan αρρώστησε είναι ανθρώπινο και όσο κι αν εμείς απογοητευτήκαμε, αλλό τόσο θα χαλάστηκαν και οι ίδιοι. Δε νομίζω ότι είναι προς όφελος του συγκροτήματος και των διοργανωτών όλα όσα έγιναν χθες. Το γεγονός αυτό έγινε θέμα και στο Rolling Stone (διαβάστε εδώ) και το NME, αλλά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης. Είναι γεγονός ακόμη ότι η ταλαιπωρεία όλων όσων επιλέγουν να δουν ένα μεγάλο συγκρότημα στο Terra Vibe είναι σχεδόν σίγουρη τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, όσο κι αν οι άνθρωποι της Didi Music κάνουν μεγάλες προσπάθειες αγοράζοντας οικόπεδα και δημιουργώντας πολλούς καινούργιος χώρους στάθμευσης, επειδή οι έξοδοι προς την Εθνική Οδό είναι λίγες και επειδή δεν υπάρχει κάποια στάση τρένου, η οποία να είναι έξω από το πάρκο (υπάρχει στάση αλλά σε κάποια απόσταση) η επιστροφή από κάθε συναυλία γίνεται κάθε φορά ένα σήριαλ.

Επιπλέον, είναι γεγονός ότι η ανακοίνωση της αναβολής της συναυλίας έγινε αργά κατά τη γνώμη μου. Πιστεύω ότι οι διοργανωτές θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν από τη στιγμή που διαγνώσθηκε το πρόβλημα, εκτός κι αν όλα έγιναν την τελευταία στιγμή. Βέβαια, αυτό δε θα άλλαζε κάτι στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά θα ήμασταν κάπως προετοιμασμένοι για το συγκεκριμένο θέμα.

Τα παραπάνω είναι μια πραγματικότητα και είναι βέβαια οι γνωστές παθογένεις που έχουμε ως λαός. Από το πρωί διαβάζουμε σχόλια αρκετών από εμάς που ήμασταν στο Terra Vibe χθες σε αρκετά μουσικά sites κι όχι μόνο, στα οποία γράφονται διάφορα για την Didi Music και τους Depeche Mode. Μάλιστα, αρκετά σχόλια έγιναν και στο Rolling Stone. Καταλαβαίνω πλήρως την οργή μας, γιατί "είμαι κι εγώ ένας από εσάς", αλλά νομίζω ότι δεν είναι καλό να γράφουμε τόσα πράγματα για τους Έλληνες διοργανωτές ιδίως σε ξένα sites. Πως περιμένουμε μετά από όσα έχουν γίνει στο παρελθόν (Ejekt, συναυλία των White Stripes κ.α.) και όσα λέγονται για το χθεσινό, να έρθουν άλλα μεγάλα συγκροτήματα στη χώρα μας ; Θα μου πείτε να μην τα γράψουμε ; Νομίζω ότι σε όλα τα πράγματα χρειάζεται ηρεμία και να δούμε τα πράγματα όσο γίνεται πιο ψύχραιμα.

Τα λάθη των διοργανωτών είναι αρκετά όσον αφορά τη διοργάνωση κάθε συναυλίας και του γεγονότος ότι δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης αντίστοιχων με το χθεσινό γεγονότων. Γενικότερα, νομίζω ότι δεν υπάρχει σχέδιο διοργάνωσης συναυλίας, που θα έχει πολλές χιλιάδες κόσμου σε αυτό το χώρο. Επιπλέον, πιστεύω ότι θα έχει γίνει ότι είναι δυνατό από τους διοργανωτές και το συγκρότημα για να γίνει η σημερινή συναυλία. Η γνώμη μου είναι ότι για πρακτικούς λόγους, λόγω της αυριανής συναυλίας των Depeche Mode στην Τουρκία, δύσκολα θα γίνει το live. Ελπίζω αν δε γίνει τελικά η συναυλία, να επιστραφούν τα χρήματα του κάθε εισιτηρίου στους κατόχους του. Μη ξεχνάμε ότι η Didi Music διοργανώνει πολλές συναυλίες το ερχόμενο καλοκαίρι και αρκετοί από τους περίπου 40.000 που ήταν χθες στη Μαλακάσα θα θέλουν να ξανάρθουν εκεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η χθεσινή μας ταλαιπωρεία και το κόστος όλων όσων ήταν από το πρωί στη δουλειά τους και ήρθαν απευθείας στο Terra Vibe και ιδίως όλων όσων ήρθαν από τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας δεν μπορεί να αποζημιωθεί...

Περισσότερα νέα εντός ολίγων ωρών, αλλά να είστε σίγουροι ότι πολλοί θα ήθελαν να μη γίνει η συναυλία σήμερα, λόγω της ταλαιπωρίας τους...

Προς το παρόν, Enjoy the silence..

Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια