ΑΕΠΙ

Η προσωρινή Επίτροπος βάζει τάξη στην ΑΕΠΙ

Διαβάστηκε
Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης τίθεται σε άμεση εποπτεία με σκοπό να ομαλοποιηθεί η διαδικασία είσπραξης και διανομής των πνευματικών δικαιωμάτων των μελών του.
ΑΕΠΙ


Δελτίο Τύπου

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να τοποθετηθεί προσωρινός Επίτροπος στην ΑΕΠΙ Α.Ε., κατόπιν και σχετικού αιτήματος των δημιουργών, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης τίθεται σε άμεση εποπτεία με σκοπό να ομαλοποιηθεί η διαδικασία είσπραξης και διανομής των πνευματικών δικαιωμάτων των μελών του.

Παράλληλα και προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων μερών ο προσωρινός Επίτροπος αποτελεί θεματοφύλακα της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της αμεροληψίας. Είναι λοιπόν σαφές ότι η εκ του Νόμου υποχρέωση των χρηστών για αδειοδότηση και καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων από τις επιχειρήσεις εξακολουθεί να υφίσταται, όπως εξάλλου εξακολουθούν να ισχύουν οι ποινικές και αστικές ευθύνες και κυρώσεις για την παράβαση της υποχρέωσης αυτής.

Η Επίτροπος της ΑΕΠΙ Α.Ε. και τα Σωματεία καλούν τους χρήστες να καταβάλλουν τα οφειλόμενα πνευματικά δικαιώματα και να αποκτήσουν ή να ανανεώσουν την απαιτούμενη άδεια για την με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο χρήση μουσικής, ήχου και εικόνας των πνευματικών δημιουργών - μελών της εταιρείας Α.Ε.Π.Ι Α.Ε ώστε να ανταποκριθούν στην εκ του Νόμου υποχρέωσή τους.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΑΕΠΙ Α.Ε.
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
«ΑΣΜΑ 450+»  - «ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ» - ΣΩ.Μ.Σ.Ε.

Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια