Kasabian - For Crying Out Loud

Διαβάστηκε
Κατά την άποψή μου αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη μπάντα του Ηνωμένου Βασιλείου.Τι θα ακούσεις:
dance,electronica,pop,rock

Τραγούδια που αξίζει να ακούσεις:
You're In Love With A Psycho, Twenty Four Seven, The Party Never Ends, Comeback Kid, Put Your Life On It

Βαθμολογία:
7/10

Κατ'αρχήν να πούμε ότι οι Kasabian φέτος κλείνουν αισίως τα είκοσι χρόνια ζωής. Κάτι τέτοιο ίσως και να ακούγεται λίγο παράξενο, μιας και το "For Crying Out Loud" είναι μόλις το έκτο studio album του group από το Λέστερ της Αγγλίας. Μέσα σε αυτά τα είκοσι χρόνια, έχουν καταφέρει πολλά. Για την ακρίβεια πάρα πολλά.

Κατά την άποψή μου αυτή τη στιγμή, είναι η καλύτερη μπάντα του Ηνωμένου Βασιλείου. Για να επιχειρηματολογήσω λίγο επ'αυτού, θα πω ότι: οι Kasabian, όπως και κάθε βρετανική μπάντα που σέβεται τον εαυτό της, πάτησε πάνω στην κληρονομιά των Beatles (ακούστε λίγο πιο προσεκτικά το "All Through The Night" ή το "Put Your Life On It"), πλουτίζοντάς την με την pop των Take That και του Robbie Williams (π.χ. "Good Fight"). Το αποτέλεσμα αυτού ακριβώς του συνδυασμού είναι η μουσική των Kasabian, αφού φυσικά προσθέσετε και τις απαραίτητες δόσεις electronica. Μιλάμε για πρωτοτυπία επομένως, γεγονός που σπανίζει στα μουσικά χρόνια που ζούμε.

Το "For Crying Out Loud", προσθέτει ακόμα ένα πετράδι στο στέμμα της μπάντας. Είναι ένας δίσκος που σε παρασέρνει, σου δημιουργεί ένα αίσθημα διαρκούς ικανοποίησης και σε κάνει να χορεύεις ροκάροντας, ή να ροκάρεις χορεύοντας. Ούτως ή άλλως μας είχαν προδιαθέσει και οπτικά αλλά και μουσικά για τη συνολικότερη ατμόσφαιρα που θα επικρατούσε και σε αυτή τους τη δουλειά, με την κυκλοφορία του single "You're In Love With A Psycho".

Ό,τι έχει χαρακτηρίσει τον ήχο του συγκροτήματος τα προηγούμενα χρόνια, βρίσκεται στο "FCOL". Κοφτές κιθάρες που συνδυάζονται με στοιχεία electronica, αμιγώς dance ρυθμοί, τρομπέτες και λοιπά πνευστά και φυσικά low-tempo κομμάτια που φλερτάρουν με τη μελωδία μιας Ναπολιτάνικης καντάδας, όπως συμβαίνει με το υπέρτατο άσμα "The Party Never Ends". 

Αυτό που λείπει από το δίσκο είναι η ύπαρξη ενός απόλυτου live-
anthem
. Ενός κομματιού που θα συνεπάρει το κοινό οδηγώντας το σε καταστάσεις συναυλιακού παροξυσμού. Ό,τι συμβαίνει δηλαδή με τραγούδια όπως το "Underdog" ή το "Fire". Ίσως για το λόγο αυτό το "F.C.O.L.", να υστερεί από album όπως το "Velociraptor"(2011) ή το "West Ryder Pauper Lunatic Asylum" (2009), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ένας πολύ καλός δίσκος.

Να σημειώσω ακόμη ότι στο εξώφυλλο του album ο κύριος που απεικονίζεται, είναι ο τεχνικός κιθάρων της μπάντας, Rick Graham. Και επίσης να σας παροτρύνω να επιλέξετε την deluxe έκδοση της κυκλοφορίας, αφού το extra cd που περιέχει τη live εμφάνιση των Kasabian στο King Power Stadium της γεννέτειράς τους το 2016 είναι κυριολεκτικά «όλα τα λεφτά». Το 2016 ήταν η χρονιά που η Λέστερ πήρε το πρωτάθλημα Αγγλίας. Τα επόμενα χρόνια πιστεύω ότι οι Kasabian θα πάρουν και αυτοί με τη σειρά τους το δικό τους μουσικό πρωτάθλημα.


Από
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμολογήστε το δίσκο
Βαθμός δίσκου6/10 (3)
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
For Crying Out Loud kasabian
56
Οι Απόψεις μας
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια