Game of Thrones - Σεζόν 7: Επεισόδιο 1

Game of Thrones - Σεζόν 7: Επεισόδιο 1

Διαβάστηκε
Για άλλη μια χρονιά, οι συντάκτες του Mix Grill παρακολουθούν τη σειρά "Game of Thrones" και σχολιάζουν κάθε επεισόδιο της.
Game of Thrones - Σεζόν 7: Επεισόδιο 1


Για άλλη μια χρονιά, οι συντάκτες του Mix Grill παρακολουθούν τη σειρά "Game of Thrones" και σχολιάζουν κάθε επεισόδιο της.

Καλή μας αρχή λοιπόν! Shall we begin?

[Γράφει ο Ορέστης Καζασίδης]

Τι ξεχώρισα στο 1ο επεισόδιο:

- Εναρκτήρια σκηνή που μετεξελίσσει το προφανές αναμενόμενο γεγονός της δηλητηρίασης με την αποκάλυψη της Arya.
- Ασύμμετρα πολύς χρόνος αφιερωμένος στον Hound, που αφήνει υπόνοιες για σημαντικό ρόλο στη συνέχεια της ιστορίας. Προσωπικά μού άρεσε ιδιαίτερα η συγκεκριμένη ιστορία.
-Cameo (ή "cameo", μιας και δεν ήταν ιδιαίτερα κρυμμένο) από Ed Sheeran με συνδηλωτικό τραγουδάκι από τα βιβλία του Martin.
- Κλείσιμο ωσάν προεκλογικό σποτάκι του ΓΑΠ
Arya Stark- The Hound - Samwell Tarly

[Γράφει ο Δημήτρης Όρλης]

Το ξεκίνημα του επεισοδίου γίνεται με έναν ευχάριστο τρόπο μεν, αλλά τελείως προβλέψιμο, αφού γνωρίζουμε πως η Arya έχει τις ικανότητες να "υποκριθεί" κάποιον που έχει σκοτώσει. Όπως και να 'χει, οι λάτρεις του Βορρά μια ικανοποίηση την ένιωσαν για το ξεκλήρισμα των Frey. Αργότερα η Arya θα πέσει σε μια ομάδα στρατιωτών (και τραγουδιστών) των Lannister, αλλά θα δεχτεί την προσφορά τους για γεύμα, η οποία συνοδεύεται από αμίφδρομη προστασία και σεβασμό, όχι χωρίς πρότερη σκέψη μιας και τους έχει ήδη αναγνωρίσει από την εμφάνιση και τα εμβλήματά τους.

Αρκετά πιο νότια, ο Sam κάνει την ειδικότητά του πλάι στον Archmaester που υποδύεται ο Jim Broadbent, και μαθαίνει από απαγορευμένα γι' αυτόν βιβλία πως υπάρχει μπόλικο dragon glass εκεί που πλέον βρίσκονται και οι δράκοι. Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση στη σκηνή αυτή είναι πως στην προηγούμενη σελίδα βλέπουμε ένα μαχαίρι ίδιο με αυτό που είχε ο επίδοξος δολοφόνος του Bran!

Στο επεισόδιο αυτό αφιερώνεται δυσανάλογα πολύς χρόνος στο Hound, που πλέον φανερώνει μια ευαισθησία που ανέκαθεν υπήρχε αλλά ήταν καλά κρυμμένη. Κρύα νύχτα του χειμώνα και σκάβει το παγωμένο χώμα για να θάψει δυο ανθρώπους που πριν από τέσσερις σεζόν είχε κλέψει. Η υποψία του - και όλης της παρέας - για τις εξελίξεις στο Βορρά μαζί με το χρόνο που τους αφιερώθηκε είναι ικανοί λόγοι για να πιστεύουμε πως θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη συνέχεια.

Arya Stark

Daenerys Targaryen ή αλλιώς Δρακομαμά - Tyrion Lannister

[Γράφει η Ελένη Ζαρκάδα]


Μετά από έξι κύκλους στους οποίους η Daenerys η Θυελογέννητη του Οίκου Targaryen, Πρώτη του Ονόματός της, η Άκαφτη, η Βασίλισσα των Andals και των Πρώτων Ανθρώπων, η Khaleesi της Θάλασσας των Ντοθράκι, η Καταλύτρια των Αλυσίδων και Μητέρα των Δράκων οργάνωνε το σχέδιό της για την κατάκτηση του θρόνου, ήρθε η ώρα να την δούμε να φτάνει με όλο της τον στόλο στο Westeros. Σπίτι της πλέον θα είναι το Dragonstone, το κάστρο του οποίου κυρίαρχος ήταν μέχρι πρότινος (τρίτη σεζόν) ο Stannis Baratheon, μέχρι τη στιγμή που στρατολόγησε όλο τον λαό του για να κερδίσει το Βορρά (σύμφωνα με τις προσταγές του Θεού του Φωτός και της Melisandre). H Khaleesi βρίσκει το κάστρο ερειπωμένο και εγκαταλελειμένο, αλλά δεν την τρομάζει τίποτα γιατί νιώθει πως είναι πια στο σπίτι της, γι’αυτό και αποφασίζει να το εξερευνήσει. Αγνοεί τον θρόνο του Dragonstone και προετοιμάζεται για την κατάκτηση του Iron Throne με τον Tyrion Lanister ως Χέρι της.

Η ικανοποίηση είναι μεγάλη αφού ήδη από το πρώτο επεισόδιο ο συγγραφέας μας «γλυκαίνει» με αυτή την εξέλιξη, παρόλο που μας το φυλάει για το τέλος του επεισοδίου, ώστε να αυξήσει την αγωνία για το επόμενο.

Shall we begin?

[Γράφει ο Κωστής Παρούσης]

Εντάξει, επική η σκηνή που η Daenerys περνάει την πύλη με τους στολισμένους δράκους (δράκοι παντού σε αυτό το κάστρο!), αλλά ο φίλος μας ο Ramin Djawadi είχε την παμμέγιστη συνεισφορά του σε αυτό. Η μουσική της σκηνής είναι απλά καθηλωτική! Τέτοιες ενορχηστρώσεις έχουν κάνει στο παρελθόν μόνο ιερά τέρατα του Hollywood (βλ. Hans Zimmer και Harry Gregson – Williams). Ακόμα ένα στοιχείο ότι το χρήμα πλέον έχει κάνει σημαντική παράκαμψη από τις ταινίες του Hollywood στον κόσμο της παραγωγής σειρών.

Jon Snow - Sansa Stark

Βορράς - Winterfell - Jon Snow - Sansa Stark

[Γράφει ο Γιώργος Μπαλιώτης]

Μετά τη νίκη του Jon Snow, της Sansa Stark και του Littlefinger (αυτός τους έσωσε ουσιαστικά) κατά του Ramsey Bolton, ο Βορράς ενώνεται ξανά κάτω από την ηγεσία των Stark. Σε μια συγκέντρωση τους, οι Βόρειοι υποτάχθηκαν ουσιαστικά στις χαρισματικές και ηγετικές ικανότητες του Jon. Η αδερφή του Sansa διαφώνησε με την παράδοση των κάστρων των Umbers και Karstarks σε αυτές τις οικογένειες, επειδή πολέμησαν στο πλευρό του Ramsey. Όμως, ο στόχος του Jon είναι να ενώσει τους Βόρειους. Νομίζω ότι το χειρίστηκε σωστά ο Γιάννης ο Χιονιάς, αν και πιστεύω ότι είναι σωστή η παρατήρηση της αδερφής του ότι ο πατέρας τους Ed κι ο αδερφός τους Rob είχαν και οι δύο καλή ψυχή, αλλά έκαναν τραγικά λάθη και για αυτό τους σκότωσαν. Λέγεται ότι ο Baelish (littelfinger) θα προσπαθήσει να οδηγήσει τα αδέρφια σε τσακωμό. Σε κάθε περίπτωση, αυτά που θέλει να κερδίσει ο «μικροδάχτυλος» δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα.

Ο μεγάλος εχθρός των Βόρειων είναι οι White Walkers και στόχος τους είναι η εύρεση δρακόγυαλου για να φτιάξουν αντίστοιχα σπαθιά. Αυτό υπάρχει στο νέο κάστρο της Daenerys. Άραγε θα συνεργαστούν ο Jon και η Δρακομαμά;

The Night's Watch

The Whitewalkers - The Night's Watch - Το τείχος - Bran Stark

[Γράφει ο Κωστής Παρούσης]

Σκηνή Whitewalkers: Πως μπορεί μια σκηνή χωρίς διάλογο να σε καθηλώσει; Ρωτήστε τους παραγωγούς του GoT! Οι άνθρωποι το έχουν τερματίσει το θέμα. Πλάνο με τον παγετό να πλησιάζει και δε θες πολύ για να καταλάβεις ότι οι undead (εεεμ συγνώμη, white walkers ήθελα να πω) φέρνουν και κυριολεκτικά το χειμώνα. Α! Και το γίγαντα που πολέμησε με τον Jon Snow κι άλλοι δύο μαζί! Well played, παιδιά…

Σκηνή Τείχος: Και βέβαια, αυτό το ξέρει καλά ο Bran. Στη σκηνή που στέκεται στο τείχος με την Mira και περιμένει τον Ed να του… «κρατήσει την πόρτα» του Castle Black, φαίνεται πως η εξέλιξη του χαρακτήρα από το ανέμελο παιδάκι που σκαρφάλωνε στους τοίχους του Winterfell, είναι χαώδης. Πλέον μιλάμε για το three-eyed raven, όχι για όποιον κι όποιον!

[Γράφει ο Γιώργος Μπαλιώτης]

Είναι σημαντικό ότι το τείχος δεν έπεσε με το σημάδι του Βασιλιά των White Walkers στο μπράτσο του Bran. Όπως καταλαβαίνετε, με αυτό τον τρόπο οι White Walkers θα μπουν στο Μαύρο Κάστρο και θα περάσουν πάνω από τα μάγια του τείχους, τα οποία εμποδίζουν τους νεκρούς. Το ίδιο είχε γίνει και στη σπηλιά, όπου σκοτώθηκε το γεράκι με τα τρία μάτια και ο Hodor, ο οποίος έσωσε τον Bran.

Kings Landing - Lannister

Kings Landing - Lannister - Νότος

[Γράφει ο Γιώργος Μπαλιώτης]

Στο βασίλειο της Cersei, η νέα βασίλισσα έχει μεγάλη έπαρση και ούτε θρηνεί για την αυτοκτονία του γιού της, την οποία αυτή προκάλεσε, αλλά κι ούτε φοβάται την Daenerys που έρχεται με μεγάλο στρατό και πλοία.

Η στρατηγική συνεργασία της με τον Euron Greyjoy είναι σχεδόν σίγουρη, ακόμη κι αν απέρριψε την γεμάτη έπαρση πρόταση του. Το σίγουρο είναι ότι η Cersei και ο Euron θα συγκεντρώσουν όλα τα αρνητικά συναισθήματα των θεατών, όπως παλαιότερα τα είχε ο Joffrey και ο Ramsey.

Πιστεύω όμως ότι ο αδερφός της, Jamie δεν θα μείνει για πολύ στο Kings Landing και δεν θα πολεμήσει τον Tyrion.

Περισσότερα στο 2ο επεισόδιο την ερχόμενη Δευτέρα.

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια