Η Spider Music απαντάει στις κατηγορίες καλλιτεχνών & του TVXS

Η Spider Music απαντάει στις κατηγορίες καλλιτεχνών & του TVXS

Διαβάστηκε
Πολλές οι καταγγελίες στο χώρο της Ελληνισκής δισκογραφίας.
Η Spider Music απαντάει στις κατηγορίες καλλιτεχνών & του TVXS


Το TVXS (TV χωρίς σύνορα) του Στέλιου Κούλογλου δημοσίευσε ένα άρθρο με καταγγελίες καλλιτεχνών κατά της νέας Δισκογραφικής Εταιρείας Spider Music. Απ' αυτήν κυκλοφόρησαν οι πρόσφατοι δίσκοι των Γιώργου Νταλάρα, Θάνου Μικρούτσικου & Μαριάννας Πολυχρονίδη, Γλυκερίας, Ορφέα Περίδη, Φίλιππου Πλιάτσικα κ.α.

Από το άρθρο του TVXS (TV χωρίς σύνορα)

Νότης Μαυρουδής, συνθέτης: «Μου έτυχε σ’ αυτή τη φάση της καριέρας μου να συναναστραφώ την κ. Ευανθία Μάγνη! Μετά από πολλούς δίσκους (τριανταπέντε τον αριθμό) με διάφορες εταιρίες εκτός από τις συμμετοχές μου σε δίσκους συναδέλφων, εμπειρίες, γνωριμίες, συμβόλαια, συμφωνίες, ηχογραφήσεις επί 50 και πλέον χρόνια ως μουσικός και τραγουδοποιός, έφτασα στην εν λόγω κυρία, μέσω του φίλου μου Αντώνη Μποσκοϊτη για να κάνω μια συμφωνία προφορική, γύρω από ένα μουσικό-τραγουδιστικό υλικό με μελοποιήσεις ποιητών τού Μεσοπολέμου. Έργο πολύ σημαντικό για μένα και την μουσική μου αξιοπρέπεια. Η συνάντηση με την κυρία ήταν πολύ ευχάριστη επειδή αποδέχτηκε όλα όσα της προτείναμε εγώ και ο Αντώνης που θα είχε τον ρόλο του παραγωγού και συντονιστή. Ο δίσκος είχε προγραμματιστεί με τη Νένα Βενετσάνου και τον Σωκράτη Μάλαμα! Η κυρία δήλωσε ευχαριστημένη που θα είχε στην εταιρία της (;) τέτοια ονόματα. Αρχίσαμε να δουλεύουμε τα τραγούδια με τον Σωκράτη και την Νένα, καλέσαμε μουσικούς στο studio, ηχογραφήσαμε τα δυο πρώτα τραγούδια (ποίηση Βάρναλη και Σεφέρη), κατέβηκε ο Μάλαμας από τα Τρίκαλα, τα ηχογράφησε, τα τελειώσαμε και άρχισαν να διαφαίνονται τα πρώτα συμπτώματα και να επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες των συναδέλφων μου που συνεργάστηκαν με την εν λόγω κυρία. Πλήρης αδιαφορία στις οικονομικές της υποχρεώσεις με ΟΛΟΥΣ! Ασυνεπής στα ραντεβού της με σωρεία «είπα-ξείπα». Το πράγμα έγινε βούκινο. Ο καλλιτεχνικός μουσικός κόσμος έμαθε για την εν λόγω κυρία της νέας εταιρίας Spider music που χρωστάει σε μουσικούς, εργοστάσια παραγωγής, σε υπογεγραμμένα συμβόλαια και σε καλή τη πίστη συνεργάτες νέους και παλαιότερους…Η ελληνική δισκογραφία συνεχίζει την κατηφόρα της όταν μπαίνουν και προστίθενται στο παιχνίδι νέα πρόσωπα με αμφίβολους ρόλους και κομπογιαννίτικες συμπεριφορές».

Γιώργος  Κουτρούμπας, διοργανωτής συναυλιών - NIK.Sound: «Η εταιρεία μου επρόκειτο να στήσει τις δύο προγραμματισμένες συναυλίες του Τούρκου Mehmet Erdam στην Κομοτηνή και την Ξάνθη που ήταν παραγωγής Spider Music. Τη Δευτέρα, 17/7, η συναυλία στην Κομοτηνή ακυρώθηκε λόγω βροχής και μετατέθηκε για την Πέμπτη 20/7. Την επόμενη, 18/7, η συναυλία στην Ξάνθη έγινε κανονικά. Η κ. Ευανθία Μάγνη, που εμφανιζόταν ως παραγωγός των συναυλιών, δεν έδειξε συνέπεια σε καμία οικονομική υποχρέωση της. Κανένας από τους μουσικούς δεν είχε πληρωθεί, ενώ δεν είχαν καταβληθεί και τα προσυμφωνημένα ποσά διεξαγωγής των συναυλιών».

Νίκος Σούλης, σκηνοθέτης: «Ο Ηλίας Μπενέτος, παλιός και καλός συνεργάτης, με παρουσίασε στην Spider Music, με σκοπό να αναλάβω τη σκηνοθεσία ενός αφιερώματος για το δίσκο του Γιώργου Νταλάρα “Πεσ'το για μένα” σε μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη. Μιλήσαμε για δυο βίντεο κλιπ και άλλα εννέα τραγούδια με τη μορφή live on stage. Από την αρχή διαφάνηκε η δόλια πρόθεση της κ. Μάγνη, η οποία αρνείτο να υπογράψει συμφωνητικό, έστω και με email. Η μακροχρόνια όμως καλή συνεργασία μου με τον κ. Νταλάρα (σχεδόν 30 χρόνια), η αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη, καθώς και η αγάπη για το καλλιτεχνικό αυτό έργο, με ώθησαν να συνεχίσω στην πραγμάτωση του αφιερώματος. Το ποσόν της προσφοράς ήταν στα πλαίσια του φιλικού έως...δωρεάς σχεδόν. Τριήμερο γύρισμα με δεκαμελές συνεργείο, χρήση γερανών, drone κλπ., συμμετοχή επτά μουσικών και ηθοποιών μαζί με φιλικές συμμετοχές όπως του Γιώργου Κιμούλη, της Ελένης Βιτάλη, της Μελίνας Ασλανίδου και του Μίλτου Πασχαλίδη. Η προφορική μας συμφωνία, που άλλαζε κάθε μέρα κατά τη διάθεση της κ. Μάγνη προέβλεπε ένα σημαντικό μέρος του ποσού ως προκαταβολή, προκειμένου να πληρωθούν τα ειδικά χαμηλά μεροκάματα του συνεργείου. Η προκαταβολή κατεβλήθη τελικά δυο μήνες μετά το πέρας των γυρισμάτων και μάλιστα τμηματικά και μετά από πολλές ταλαιπωρίες και πιέσεις της ίδιας της κ. Άννας Νταλάρα προς την κ. Μάγνη».

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση της Ευανθίας Μάγνη:

Στην απύθμενη λάσπη όσων βάλλουν εναντίον της δισκογραφικής εταιρείας «spider» αλλά και εμού προσωπικά, αρχικά σκέφτηκα να μην απαντήσω. Δεν ήθελα να δώσω περισσότερη τροφή στα κακόβουλα δημοσιεύματα μιας παρέας «καλλιτεχνών», οι οποίοι αλληλοϋποστηρίζονται ως άλλο «συνδικάτο». Επειδή όμως το ποτήρι ξεχείλισε, καθώς προσβάλλεται κατάφωρα η αξιοπρέπεια της δικής μου καλλιτεχνικής «οικογένειας», αποφάσισα να δώσω την πραγματική διάσταση των γεγονότων, απαντώντας σε αυτούς οι οποίοι μοναδικό στόχο έχουν να με εκθέσουν με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος.

1.Αναφορικά με τον ψευδέστατο ισχυρισμό του site TvXs ότι η τύχη των καλλιτεχνικών μας έργων αγνοείται από την αγορά διότι αυτά έπαψαν να ανατυπώνονται, σας καλούμε να τα αναζητήσετε ιδίοις όμασι στα μεγάλα καταστήματα «Reload», «Public» και «Ιανός» καθώς και στα μικρότερα , εναπομείναντα δισκοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, παραπέμποντας σας μάλιστα και στην δήλωση του αποκλειστικού διανομέα των δίσκων μας Σωτήρη Σταματελάτος ο οποίος σε ανάρτηση της υπογράφουσας στο Facebook αναφέρει τα εξής: Δεν πιστεύω πως το FB είναι ο χώρος μέσα από τον οποίο θα δικάσουμε ή θα δικαστούμε, δυστυχώς όμως καλούμαι και εγώ να μιλήσω για τα αυτονόητα. Από την ίδρυση της Spider Music έως και σήμερα έχω αναλάβει την διανομή των φυσικών προϊόντων της τόσο στην χονδρική όσο και στην λιανική. Συγκριμένα τους δίσκους "Στην ομίχλη των καιρών -Θάνος Μικρούτσικος", "Ροδόσταμο - Στρατηγού Ασπασία", "Πες το για μένα - Γιώργος Νταλάρας", "Δίκταμο και Νεράντζι - Γιώργος Στρατάκης", "Βαλε φωτιά - Φίλιππος Πλιάτσικα", "Ακολούθησα ένα αστέρι -Γλυκερία", "Paradise - Ορφέας Περίδης", "Euphoria - Ανδρέας Κατσίγιαννης", "Armarima - B.D. Foxmoor", "Absence - John Papatriantafilou". Για τα παραπάνω cd's η υποχρέωση της εταιρίας μου είναι να αποστέλλονται σε οποιονδήποτε τα ζητήσει είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος το οποίο εκτελείται στο ακέραιο. Οποιοσδήποτε δηλώνει ότι τα συγκεκριμένα cd's δεν υπάρχουν στην αγορά είναι το λιγότερο κακόβουλος

2. . Αναφορικά με τους ανυπόστατους, αναληθείς και κατασκευασμένους ισχυρισμούς του κ. Σούλη, ο οποίος κλήθηκε να αναλάβει την σκηνοθετική επιμέλεια ενός αφιερώματος για τον δίσκο « Πες το για μένα» σε μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα έχουμε να τονίσουμε τα εξής: Η προφορική συμφωνία μας για το κόστος της εν λόγω παραγωγής (περιελάμβανε τρία βιντεοκλίπ και ένα μουσικό ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα), που ουδέποτε επικυρώθηκε γραπτώς, παρά τις συνεχείς και επανειλημμένες οχλήσεις μας να προσέλθει στα γραφεία της εταιρίας μας προκειμένου να υπογράψουμε το σχετικό συμφωνητικό) ανέρχονταν στα 10.000 ευρώ για το σύνολο του έργου, το οποίο θα καταβάλλονταν κατά το ήμισυ, ήτοι 5.000 ευρώ , πριν από τη παράδοση του έργου και κατά το υπόλοιπο ήμισυ, ήτοι τα υπόλοιπα 5.000 Ευρώ, μετά την παράδοση του έργου στην εταιρία μας. Εμείς συνεπείς στα όσα συμφωνήσαμε, καταβάλαμε στον τραπεζικό λογαριασμό του κ. Σούλη (υπάρχουν τα σχετικά αποδεικτικά)  στις 14/03/2017 το ποσό των 1.500 € και στις 16/03/2017 το ποσό των 3.000 €  (τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 16/3 και ολοκληρώθηκαν στις 20/3/2017) ενώ ένα μήνα μετά , ήτοι στις 24/04/2017 του καταβάλλαμε άλλα 1.500 €, ήτοι συνολικά του καταβάλαμε προκαταβολικά, το ποσό των 6.000 €, ήτοι ποσό μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε συμφωνήσει ως προκαταβολή, μένοντος ως υπολοίπου του ποσού των 4.000 € που, επίσης όπως είχαμε συμφωνήσει, θα καταβάλλετο ένα μήνα  μετά την παράδοση του έργου. Το έργο όμως δεν παραδόθηκε ποτέ στην εταιρία μας, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, και όπως είναι φυσικό δεν καταβλήθηκε στον Κ. Σούλη και το υπόλοιπο του συμφωνηθέντος ποσού ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι για τις ως άνω καταβολές των 6.000 € εκκρεμεί η έκδοση τιμολογίων από μέρους του, τα οποία ουδέποτε έφτασαν στα χέρια μας. Η πρόθεση του κ. Σούλη τέλος, να προωθήσει το εν λόγω έργο σε άλλο μέσο εκτός από την Spider Music, η οποία το έχει αναλάβει αποκλειστικά και μάλιστα έχει καταβάλει πάνω από το 50% των συμφωνηθέντων, αντίκειται στην μεταξύ μας συμφωνία και όπως είναι φυσικό, τυχόν υλοποίησή της θα έχει νομικές συνέπειες.

3. Προς μεγάλη μας λύπη διαβάσαμε και τις δηλώσεις του κ. Μαυρουδή, ο οποίος κάνει λόγο για επιπολαιότητες και τριτοκοσμικές συμπεριφορές. Χωρίς να προβαίνουμε σε περαιτέρω κρίσεις και άστοχους χαρακτηρισμούς που κάθε άλλο ταιριάζουν στο μουσικό σας έργο όλα αυτά τα χρόνια απλά επικαλούμαστε το σχόλιο του πρώην συνεργάτη, κιθαρίστα, κ. Παναγιώτη Μάργαρη, ο οποίος σε ανάρτηση της υπογράφουσας στο Facebook, αναφέρει τα εξής: Διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο της κυρίας Μάγνη η οποία σε κάποιο σημείο αναφέρεται στο όνομα μου, αποφάσισα κι εγώ να γράψω ένα σχολιάκι, μιας και μου αρέσει η αλήθεια να λέγεται...Από το 1999 έως το 2009 αν δεν κάνω λάθος, δέκα ολόκληρα χρόνια, ηχογράφησα υπό την μορφή κιθάριστικού ντουέτου την δισκογραφική σειρά "Cafe de 'l art". Μια πολύ επιτυχημένη σειρά η οποία πούλησε δεκάδες χιλιάδες cd και τάραξε τα νερά της δισκογραφίας. Επίσης, δύο από τα έξι άλμπουμ της σειράς αυτής κατέκτησαν το βραβείο καλύτερου ορχηστρικού δίσκου της χρονιάς στα μουσικά βραβεία "Αρίων". Πάρα πολλές συναυλίες επίσης είχαν τον τίτλο "Cafe de 'l art" μιας και ο κόσμος ζητούσε να ακούσει ζωντανά τα κομμάτια της δισκογραφικής αυτής σειράς... Το ένα μέλος του κιθαριστικού ντουέτο ήμουν εγώ...Το δεύτερο μέλος ο κιθαρίστας και τραγουδοποιός Νότης Μαυρουδής. Μετά από 7 και πλέον χρόνια και φτάνοντας στο σήμερα, πληροφορούμαι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Νότης Μαυρουδής και οι συνεργάτες του περιχαρείς ανακοινώνουν την έκδοση του "Cafe de 'l art 7" με το Νότη Μαυρουδή και ένα νεαρό κιθαρίστα στη θέση μου!!! Χωρίς καν να ερωτηθώ...Απίστευτο κι όμως αληθινό...Τι κρίμα ένας άνθρωπος 72 χρονών να φερθεί τόσο επιπόλαια σκέφτηκα....Έλλειψη φαντασίας? Ανωριμότητα? Παράλογη έπαρση? Κάποιο άλλο κίνητρο? Αμέσως επικοινώνησα με τους δικηγόρους μου, οι οποίοι όπως ήταν λογικό μου είπαν να προχωρήσω σε αγωγές, μιας και από όπου και αν εξέταζαν τα δικαστήρια την υπόθεση θα δικαιωνόμουν. Η σειρά "Cafe de 'l art" ανήκει στους Παναγιώτη Μάργαρη και Νότη Μαυρουδή και κανείς από τους 2 μας δεν μπορεί να την καπηλευτεί μου είπαν χαρακτηριστικά οι νομικοί μου σύμβουλοι...Το "Cafe de l art 7" θα κυκλοφορούσε από την εταιρεία δίσκων SPIDER MUSIC η οποία ανήκει στην Ευανθία Μάγνη. Προτού λοιπόν καταθέσω αγωγές εναντίον του Μαυρουδή και της δισκογραφικής εταιρείας, τηλεφώνησα στην κυρία Μάγνη η οποία άμεσα με διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε όλο αυτό το παρασκήνιο, έπεσε θύμα παραπλανητικής πληροφόρησης και προς τιμήν της φυσικά απέσυρε το ενδιαφέρον της για το "Cafe de l art 7" προστατεύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον κύριο Μαυρουδή από δυσάρεστες εξελίξεις.... Παναγιώτης Μάργαρης - Κλασικός κιθαρίστας - Συνθέτης

4.- Περί του κ. Μποσκοίτη που εμμονή του έχω γίνει προσωπικά εγώ αλλά και η Spider Music διακρίνω την πικρία του που τελικά δεν προχώρησε η συνεργασία μας, κατανοώ ότι η ελπίδα ανεύρεσης εργασίας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε είναι σημαντική όμως αναφαίρετο δικαίωμα μας με ποιον η όχι θα συνεργαστούμε τελικά… φυσικά υπήρχαν οι αποχρώσεις ενδείξεις ότι έπρεπε να το αποφύγουμε μετά το θέμα Μαυρουδή που μας είχε παρουσιάσει ως μέγιστη ευκαιρία για την εταιρία μας.

Μας λυπεί το γεγονός ότι ένας κινηματογραφιστής όπως δηλώνει περνά την ώρα του μακριά από την κάμερα του και μένει όλη μέρα καθηλωμένος σε έναν υπολογιστή σπίτι του για να δημοσιεύει για εμάς, φυσικά τον λόγο έχει η δικαιοσύνη για κάθε λέξη που αναπαράγει.

5.-. Αναφορικά τέλος με τις δηλώσεις του κ. Ζαχαρία Καρούνη, του οποίου το cd «Αποστολή», επρόκειτο να εκδοθεί από την εταιρία μας, έχουμε να δηλώσουμε ότι μετά λύπης μας δεν προχωρήσαμε στην κυκλοφορία του έργου του, διότι τούτο ήταν αδύνατο να γίνει μέσα στους χρόνους που επιθυμούσε ο εν λόγω καλλιτέχνης. Εκκρεμούσαν μια σειρά από διαδικαστικές ενέργειες, οι οποίες δεν μπορούσαν να ολοκληρωθούν μέσα στον ένα μήνα που μας είχε θέσει ως προϋπόθεση για την έκδοση του ο κ. Καρούνης. Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι παραλάβαμε το master του δίσκου του στις 25 Ιουνίου του 2017 και ο κ. Καρούνης επιθυμούσε να έχει στα χέρια του τον δίσκο, ως φυσικό προϊόν, στις 9 Ιουλίου 2017, μέσα δηλαδή σε ένα ασφυκτικά στενό χρονικό περιθώριο,  το οποίο καμία σοβαρή δισκογραφική εταιρία δεν θα μπορούσε να πραγματώσει. Τούτο εν τέλει αναγνωρίζει και ο κ. Καρούνης με τις δηλώσεις του και γι αυτό απέσυρε την κυκλοφορία του δίσκου του από την εταιρία μας. Προς μεγάλη μας ικανοποίηση  ωστόσο ο τραγουδιστής έχει το θάρρος να παραδεχτεί με τις δηλώσεις του, ότι πραγματοποιήσαμε την φωτογράφηση του χωρίς να υπογράψουμε κανένα συμβόλαιο και χωρίς να καταβάλει ο ίδιος ούτε ένα ευρώ.

Εμείς δεν συμμετέχουμε σε λαϊκά δικαστήρια, δεν μεταφέρουμε τα θέματα μας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ούτε καλούμε τους διαδικτυακούς μας φίλους να πάρουν θέση, για εμάς μιλά η δουλειά μας.

Η συνέχεια της υπόθεσης θα δοθεί στα Ελληνικά δικαστήρια που είναι αρμόδια και όχι σε εικονικούς ιστότοπους που ζουν κάποιοι άνθρωποι.
 
Για το τέλος θέλουμε για ακόμη μια φορά να τονίσουμε τον σημαντικό ρόλο της Spider Music στην δύσκολη αυτή περίοδο της ελληνικής δισκογραφίας. Μέσα από σπουδαίες δισκογραφικές δουλειές και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα αλλά και με νέα παιδιά που βλέπουν τα όνειρα τους να γίνονται πραγματικότητα, επιχειρεί να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στον μουσικό πολιτισμό αυτού του τόπου. Ο δρόμος δεν είναι πάντα εύκολος και στρωμένος με ροδοπέταλα.  Τρικλοποδιές και   εμπόδια υπάρχουν παντού και πάντα αλλά εμείς, σε πείσμα όλων αυτών που επιθυμούν την εξόντωσή μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πραγματικά αγαπάμε.
 
Για την Spider Music
Ευανθία Μάγνη

Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια