Music is my radar Μάιος '09 (Μέρος Β')

Θα ασχοληθούμε με τις υπόλοιπες κυκλοφορίες του Μαΐου, αρχίζοντας με δύο αγαπημένα μας συγκροτήματα. Οι Last Drive έχουν έτοιμο το νέο τους album με τίτλο Heavy Liquid, δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μετά το Subliminal. Από αυτά που έχω ακούσει και είδα στη συναυλία τους στο Gagarin, σχόλια εδώ, μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί. Αναλυτική κριτική του δίσκου θα ακολουθήσει σε μερικές ημέρες.Οι Sonic Youth με το album τους Eternal που κυκλοφορεί επίσημα στις 9 Ιουνίου, δικαιώνουν για άλλη μια φορά εμάς που τους λατρεύουμε. Η Kim, ο Thurston, ο Lee, ο Mark και ο Steve είναι σε εξαιρετική φόρμα.
Για το Α΄ Μέρος των κυκλοφοριών του Μαΐου μπορείς να διαβάσεις εδώ, ενώ σήμερα θα ασχοληθούμε με τις υπόλοιπες, αρχίζοντας με δύο αγαπημένα μας συγκροτήματα.

Οι Last Drive έχουν έτοιμη την νέα κυκλοφορία τους με τίτλο Heavy Liquid, δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μετά το Subliminal. Από αυτά που έχω ακούσει και είδα στη συναυλία τους στο Gagarin, σχόλια εδώ, μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί. Αναλυτική κριτική του δίσκου θα ακολουθήσει σε μερικές ημέρες.

Οι Sonic Youth με το album τους Eternal που κυκλοφορεί επίσημα στις 9 Ιουνίου, δικαιώνουν για άλλη μια φορά εμάς που τους λατρεύουμε. Η Kim, ο Thurston, ο Lee, ο Mark και ο Steve είναι σε εξαιρετική φόρμα και ξεχωρίζουν τα Anti-Orgasm, Poison arrow, Thunderclap, No way και βέβαια το single Sacred trickster.

Ο επονομαζόμενος και Johnny Marr των 90’s, Graham Coxon έβγαλε το νέο του album The spinning top που διαφέρει μουσικά από τις προηγούμενες κυκλοφορίες του. Προσεγγίζει τις folk δημιουργίες του Nick Drake, ενώ θεματολογικά περιγράφει την ζωή ενός ανθρώπου από τη γέννησή του έως το θάνατο. Επίσης ο Graham αποδεικνύει για άλλη μια φορά και το ταλέντο του στη σχεδιαστική αφού έχει επιμεληθεί το εξώφυλλο του album στο οποίο ξεχωρίζουν το υπέροχο Perfect Love, το single Sorrow Army και το Dead Bees.

Οι Callas κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο album τους. Οι δραστήριοι αδελφοί Λάκης και Άρης Ιωνάς εκτός από το συγκρότημα με την ιδιαίτερη DIY αισθητική του, είναι εμπνευστές του Velvet Bus που περιόδευσε πέρυσι και φέτος για μερικές ημέρες μαζί με διάφορα εγχώρια σχήματα σε αρκετές Ελληνικές πόλεις. Επίσης διατηρούν την εβδομαδιαία εκπομπή του free press τους Velvet κάθε μεσάνυχτα Πέμπτης ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. Το ντεμπούτο τους προσεγγίζει και τους αγαπημένους τους Television Personalities.

Οι New York Dolls έβγαλαν το τέταρτο album τους Cause I sez so σε παραγωγή Todd Rundgren με το οποίον είχαν συνεργαστεί και στο ντεμπούτο τους πριν 36 χρόνια.

Σχετικά με την Peaches μπορώ να πω μόνο ότι την προτιμώ στις μελωδικότερες συνθέσεις της Talk to me, Loose you και I feel cream, παρά στις electroclash εξάρσεις της στο νέο της δίσκο.

Στο νέο δίσκο του Bob Mould ξεχωρίζουν τα City lights (days go by), Argos και I’m sorry, baby, but you can’t stand in my light anymore. Οι Grizzly Bear από το Brooklyn κυκλοφόρησαν το Veckatimest.

Παρ΄όλη την χαρά μου ακούγοντας ξανά την υπέροχη φωνή του Ian Broudie των Lightning Seeds, οι συνθέσεις του Four winds είναι δυστυχώς αδύναμες. Ξεχωρίζουν ελαφρώς από την μετριότητα τα Don’t walk on by, The story goes και I still feel the same.

Πολύ ενδιαφέρουσα η πρωτοβουλία του blog γιουσουρούμ με την κυκλοφορία της συλλογής Indie side of music compilation by giusurum.blogspot.com που περιλαμβάνει πολλά Ελληνικά σχήματα (My Wet Calvin, Callas, Deadbeat Escapement κ.α.) και μπορούμε όλοι να κατεβάσουμε δωρεάν εδώ.

ALBUMS

LAST DRIVE – Heavy liquid

SONIC YOUTH – The eternal

GRAHAM COXON – The spinning top

THE CALLAS – The Callas

BOB MOULD – Life and times

PEACHES – I feel cream

GRIZZLY BEAR – Veckatimest

LIGHTNING SEEDS – Four winds

NEW YORK DOLLS – ‘Cause I sez so

VARIOUS - Indie side of music A compilation by giusurum.blogspot.com

SINGLES

DINOSAUR JR – I want you to know

THE GOSSIP – Heavy cross

PAINS OF BEING PURE AT HEART – Young adult friction

HANDSOME FURS – I’m confused

GRAHAM COXON – Sorrow’s army

KASABIAN – Fire

BOB DYLAN – Beyond here lies nothing’

THERMALS – Now we can see

 

Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια