Το Quiz της Τετάρτης: Arctic Monkeys

Είναι άραγε ακριβό το εισιτήριο για τη συναυλία των Arctic Monkeys στην Αθήνα;

Διαβάστηκε
Αυτή τη στιγμή, οι Άγγλοι είναι μέσα στις 5 καλύτερες ροκ μπάντες σε όλο τον κόσμο! Προσέξτε...
Το Quiz της Τετάρτης: Arctic Monkeys


Έχεις έναν από τους καλύτερους δίσκους των Arctic Monkeys, το "AM" σε βινύλιο; Το discobole το έχει σε super τιμή!

Αναμφίβολα, το ποσό των 69 Ευρώ του εισιτηρίου για την πρώτη μέρα του Rockwave Festival δεν είναι μικρό. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η πρώτη φάση της προπώλησης των δύο άλλων ημερών με τους Iron Maiden και Judas Priest ήταν στα 49 Ευρώ και τώρα είναι στα 55. 

Γιατί λοιπόν είναι τόσο ακριβή η μέρα των Arctic Monkeys;

Αυτή τη στιγμή, οι Άγγλοι είναι μέσα στις 5 καλύτερες ροκ μπάντες σε όλο τον κόσμο! Προσέξτε, στα παρακάτω Φεστιβάλ που εμφανίζονται, οι «αρκτικές μαϊμούδες» δεν είναι απλά οι headliners μιας μέρας του κάθε Φεστιβάλ, αλλά ένα από τα πρώτα ονόματα στη σχετική αφίσα. Σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν μεγάλα ονόματα, όπως οι Arcade Fire, οι Depeche Mode, οι Pearl Jam, οι Interpol κ.α.

ARCTIC MONKEYS - ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2018

Primavera Sound, Ισπανία : 2 Ιουνίου
Best Kept Secret, Ολλανδία : 8 Ιουνίου
Firefly Festival, Delaware, Η.Π.Α. : 14-17 Ιουνίου
Southside Festival, Γερμανία : 22-24 Ιουνίου
Hurricane Festival, Γερμανία : 22-24 Ιουνίου
TRSNMT, Σκωτία : 1 Ιουλίου
Open’er, Πολωνία : 4 Ιουλίου
Rockwave Festival, Ελλάδα : 6 Ιουλίου
Rock Werchter, Βέλγιο : 8 Ιουλίου
NOS Alive, Πορτογαλία : 12 Ιουλίου
Madcool Festival, Ισπανία : 13 Ιουλίου
OYA Festival, Νορβηγία : 8 Αυγούστου
Way Out Festival, Φιλανδία : 9-11 Αυγούστου
Flow Festival, Φιλανδία : 11 Αυγούστου
Sziget Festival, Ουγγαρία : 14 Αυγούστου


Οι Arctic Monkeys θα μπουν στη λίστα με τα μεγαλύτερα ονόματα, που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα και βέβαια αναφέρομαι στην αξία κάθε μουσικού ή μπάντας και τη χρονική στιγμή που έρχονται. Δε σας κρύβω ότι οι μαϊμούδες και οι Arcade Fire ήταν στη λίστα μου με τα συγκροτήματα που δεν θα βλέπαμε στη χώρα μας. Κι όμως διαψεύστηκα...

Arctic Monkeys λοιπόν είναι μεγάλο όνομα και λογικά ζητάνε μεγάλη αμοιβή. Είναι όμως δυνατόν να πληρώνουμε σχεδόν το ίδιο ποσό με το TRNSMT Festival, στη Σκωτία, στο οποίο θα δω μαζί με τις «μαϊμούδες», τους Interpol, Miles Kane, Blossoms, Nothing but thieves, Declan Mckenna & Tom Greenan; Επιπλέον, τον Ιούνιο του 2014 σε μεμονωμένη συναυλία τους στη Βρέμη της Γερμανίας, το εισιτήριο ήταν στα 45,25 Ευρώ. Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά;

Arctic Monkeys Ticket

Η απάντηση δεν είναι βέβαια εύκολη. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν οι ακόλουθοι παράγοντες που ανεβάζουν το εισιτήριο σε αυτό το «ύψος»:

  • Η Ελλάδα είναι στην 3η ή την 4η κατηγορία Ευρωπαϊκών χωρών για συναυλίες και λόγω γεωγραφικής θέσης, δε συνδυάζεται με τόσες χώρες, όπως γίνεται στην Κεντρική Ευρώπη. Μάλιστα, αν λάβουμε υπόψη την παραπάνω λίστα της περιοδείας των Βρετανών, η Ελλάδα δε συνδυάζεται ούτε με την Τουρκία, ούτε με την Ιταλία ή κάποια άλλη γειτονική χώρα. Έτσι, είναι πιθανό το συνολικό κόστος, που περιέχει την αμοιβή της μπάντας και όλα τα υπόλοιπα, να είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχει ένας παραγωγός στο Βέλγιο για παράδειγμα.
  • Ακόμη, οι Arctic Monkeys είναι headliners μιας ημέρας του Rockwave, άρα αναμένουμε κι άλλες ανακοινώσεις για αυτή τη μέρα (κι άλλο κόστος βέβαια). Λαμβάνοντας υπόψη τις μπάντες που παίζουν τις ίδιες ημέρες μαζί τους σε άλλα Φεστιβάλ, θα έλεγα ότι οι ακόλουθες επιλογές είναι αρκετά καλές: Future Islands, Lykke Li, Chvrches, Deerhunter.
  • Τέλος, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι για μένα το κοινό, δηλαδή εμείς. Οι Έλληνες μουσικόφιλοι δεν στηρίζουμε με τον ίδιο τρόπο τους Arctic Monkeys, Arcade Fire, Radiohead κλπ, όπως το κάνουμε στους Iron Maiden και Metallica. Πιστεύετε ότι οι Maiden έχουν ζητήσει λίγα χρήματα από την Didi Music; Γιατί έχουν μικρότερο εισιτήριο; Ο κόσμος τους θα πάει στην Μαλακάσα και θα γεμίσει το Terra Vibe. Στους Arctic Monkeys θα γεμίσει το Terra Vibe;
Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα 69 Ευρώ είναι πολλά και δεν μας περισσεύουν σε μια δύσκολη περίοδο για όλους μας. Όμως, αν θέλουμε να δούμε στο μέλλον τους Arcade Fire, Pearl Jam, Bruce Springsteen κ.α, θα πρέπει να στηρίξουμε αυτή τη μέρα.

Οι Arctic Monkeys φαίνεται να είναι ένα στοίχημα και είναι ίσως σημαντικό αυτό να πετύχει, αν θέλουμε να γινουν αντίστοιχες κινήσεις στο μέλλον. Αλλιώς, όπως μου είχε πει ο Σταύρος Στριλιγκάς, οι παραγωγοί θα συνεχίσουν να είναι οι «τρελοί» που φέρνουν ξένα ονόματα και μπαίνουν σε μεγάλο ρίσκο για να βγει κάθε αντίστοιχη συναυλία.

Τι θέλουμε άραγε; Θέλουμε να δούμε επιτέλους τον Bruce Springsteen στην Ελλάδα; Τους Radiohead; Τους Coldplay;

Η απόφαση σ' αυτό το θέμα δεν είναι στους παραγωγούς, αλλά σε εμάς.


Παίξε στο νέο Μεγάλο Διαγωνισμό του MixGrill.gr με το EXIT Festival!

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο4/10 (16)
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια